Reklama

Reklama

Méďa Béďa

  • Česko Méďa Béďa ve filmu (více)
Trailer

Ve vzduchu je cítit jaro – a Cindy se budí do lásky. Jenomže pak si Béďa zahraje na Robina Hooda (“bohatým bral a medvědovi dával”) a ranger Smith ho pošle do ZOO v San Diegu. Tedy alespoň si to myslí. Cindy se vydá hledat Béďu do Kalifornie a skončí v cirkusu bratří Chizzlingových v Missouri! Béďa a Bubu ji spěchají zachránit “a když se do toho Béďa dá, tak nikdy nezklame!” (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Dale 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý kedysi dávno bežal v TV v slovenčine som mál rád, no tento film ma nebavil. Narozdiel od krátkych seriálových epizód, tu sa nachádza veľa nudnej vaty a aj dosť otravných speváckych vystúpení. Navyše som si nemohol ani za nič zvyknúť na český dabing, úplne iné hlasy než v slovenčine a už len to premenovanie Yogiho na Béďu mi príde na hlavu. Celkový dojem teda úplne priemerný, neviem, či som sa čo i len raz zasmial. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Američané natočili spousty kreslených filmů, ale ne každý má tak příjemně dojemný humor, jako Méďa Béďa, jenž útočí v podstatě na lidskou bránici hlavně obrazovým způsobem. I když o humorné hlášky není také nouze. Pravdou je, že kreslené pohádky od firmy Hanna a Barbera nejsou tak pohádkově uhlazené jako od Walta Disneyho, ale dá se s trochou nadsázky říct, že prezentují přímočařeji lidský svět. Ostatně se domnívám, že film je sice určen pro malé děti, ovšem díky vtipnému zpracování se může líbit i starším divákům. Avšak jedno je jisté, medvědice Cinda věděla co je to opravdu milovat. No nepromarněme to a podívejte se, pokud chcete vědět více. Třeba nebudete litovat. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězda je jen za naprosto skvělý dabing, který mi nezněl trapně kupodivu ani u písniček. A kdyby ten film měl o půl hodiny míň, tak by ty čtyři hvězdy měl jisté i bez tohohle nadhodnocení. Kupodivu jsem neměl pocit, že by to až tak zestárlo a vtipných momentů jsem zde také vnímal dost, ale přehnaná stopáž, kterou úplně zbytečně prodlužují mdlé, nefunkční a vatoidní scény, díky kterým je to občas celkem nuda a vzhledem k nedostatečné celistvosti příběhu (který často působí jako sled scén) to je znát o to víc. Ale jinak mi to vůbec nepřišlo špatné a popravdě jsem si to i celkem užil, byť mě to až tak nenadchlo a nějaká nostalgie mi v tom taky nepomáhala. Slabé 4* ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na této americké juchandě pravděpodobně vyrůstala minimálně jedna z předchozích generací. Je tak neškodná že ji sem pustili už i soudruzi. Tím pádem byla opatřena dabingem ještě ze staré školy se skvělým panem Bruderem (Krusty a Bourvil) a paní Šecovou. Ti mají určitě neodmyslitelný podíl na tom že jde i po letech o místy pořád roztomilou záležitost se skvělými písničkami, u které se člověk dokáže usmát od ucha k uchu. I když občas může nasadit i výraz znuděnosti, protože v některých momentech už to přece jenom trochu zestárlo. Ještě že je Bobo tak miloučký a Méďa Béďa se pro  musí stát pro nás  všechny milovníky jídla hrdinou. Ale protože je jaro, tak považuji za nejdůležitější, že kočka Clinda ví, co je pořádná láska a jak to na světě chodí,  když dva se k sobě hodí.:D...No ano, ono je to fakt roztomilé.(:D). Tak ať žijou takové roztomilé věci (:D). A ve vzduchu je jaro! Tak vzhůru na nějaký bezpečný piknik s dezinfekcí nebo do lesa, pokud vaše vyvolená miluje zdravý lesní vzduch (pěkné děvče máš, Artuši), jen bacha ať nedorazí strážný anděl myslivec... a zase někdy u nějakého komentu... Občas sem takhle něco házím jako kočka Clinda ty milostné verše. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Vím že jako vážený ČSFD člen bych se neměla rozplývat nad filmy jako je tento. Ovšem pro mě je to nezapomenutelný snímek a já se chci v tuto chvíli zachovat jako sám Méďa Béďa -Jak se o něm zpívá v úvodní písničce- Béďa, je to přítel člověka, Béďa, ničeho se neleká.- Nezaleknout se, a dát tomuhle bezva filmu pět hvězdiček! :-D ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Film byl znovu vydán v roce 1986. (Terva)
  • Tak jako mnoho jiných kreslených postav z dílny známých tvůrců měl i Béďa svůj lidský předobraz. Tím byla postava Eda Nortona v podání Arta Carneye ze seriálu Honeymooners (od r. 1955). (Cherish)
  • Méďa Béďa byl prvním celovečerním snímkem dvojice Hanna a Barbera a současně i prvním celovečerním animovaným snímkem, který vznikl na základě televizního programu. (Cherish)

Reklama

Reklama