Reklama

Reklama

Kriminálka Las Vegas

(seriál)
  • USA CSI: Crime Scene Investigation (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2000–2015), 261 h 38 min (Minutáž: 41–65 min)

Režie:

Kenneth Fink, Richard J. Lewis, Danny Cannon, David Grossman (více)

Scénář:

Dustin Lee Abraham, Naren Shankar, Jerry Stahl, Henry Alonso Myers (více)

Hrají:

William Petersen, Laurence Fishburne, George Eads, Paul Guilfoyle, Eric Szmanda, Robert David Hall, Marg Helgenberger, Jorja Fox, David Berman (více)
(další profese)

Série(16) / Epizody(337)

Obsahy(1)

Lasvegaská kriminalistická divize je druhá kriminální laboratoř v USA. Řeší případy, které by každé jiné oddělení vzdalo. Vedená umíněným kapitánem Jimem Brassem a svérázným Gilem Grissomem pátrá po zločincích za pomoci nejnovějších vědeckých analýz. (TV Nova)

Videa (142)

Trailer 2

Recenze (446)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Z trojice seriálov líšiacich sa od seba iba názvami miest, v ktorých okolí sa dej odohráva som najčastejšie pozrel právu tú z Las Vegas, avšak ani oni neboli seriálom, ktorý by som sledoval pravidelne a túžobne očakával každé ďalšie pokračovanie. Na druhej strane musím uznať, že epizódy, ktoré som videl ma bavili, určite si však netrúfnem hodnotiť jednotlivé série a už vôbec nie epizódy a rozhodne to nie je seriál, ktorý by som kvôli tomu začal pozerať, nakoľko v súčasnosti je podstatne lepší výber podstatne lepších seriálov. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

At je CSI: LV sebevic inovativni, nemohu nektere dil prekousnout co se tyce jejich vyumelkovanosti. Ano, i jine CSI jsou prehnane, ale zde je to uz opravdu hodne pritazene za vlasy. K tomu me nikdy neprirostl k srdci ani jeden clen osazenstva mistniho sboru policejnich vysetrovatelu, vsichni mi vzdy prisli taci nemastni neslani. A proto jen 3*. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, nevědět o tom, kolik procent případů je vyšetřeno až do zdárného konce, já bych snad do konce života sekal kvůli takovýmhle seriálům dobrotu. Ve skutečnosti totiž je jako trestný čin identifikováno jen asi deset procent všech spáchaných zločinů a z toho je až do zdárného odsouzení zločince dovedena jen jedna třetina (tedy třetina z identifikovaných jako zločin) a to už je pořádně velká pravděpodobnost, že vás nikdy nikdo nelapí, pokud jen jemně zapojíte při své nekalé činnosti mozek. Tenhle seriál jede hlavně s Petersenem, nebýt něhož by to muselo stát na týmové práci a přiznejme si, ta nikdy pro diváka není tak zajímavá, jako sledovat velkého detektiva při práci. Případy jsou reálné a moc pěkně řešené a seriál vypadá jako trošku menší Sedm s Pittem a Freemanem (berte toto přirovnání s rezervou). Jeden z mála seriálů, kdy můžu říct, že se těším na každej další díl. (19.3.06) JINDY (25.4.06) no, můžu s neradostí říct, že jsem snížil hodnocení. pokud se na ten seriál člověk dívá bez přemýšlení, je to zábava a i dobře natočeno. Ale to je všecko. Pokud se trošku, jen trošinku, člověk při sledování zamyslí, uvidí tam spoustu nedostatků, hovadin, hloupostí a pitomin. Nechci se stavět jako profesionál nebo věci znalý člověk, ale když vidím, jak vyšetřovatelé přijdou na místo zločinu a téměř po pár krocích najdou corpus delicti, kterej je navíc tak zvláštně přímo vedoucí k vrahovi, něco je špatně. Taky mi vadí, že je to tam spoustykrát dovedený až do přílišný krajnosti: viz Unesou kluka a ten jim umře, takže se ho zbaví vyhozením do prašný a špinavý strouhy kdoví s čím. A copak nám vyšetřovatelé nenajdou na jeho oblečení? Stopu a přímo vedoucí k pachateli. Nebo když srovnávají nějaký kulky rozpláclý o zeď, vždycky perfektně sedí a přivedou je rovnou k vrahovi, když srovnávají otisky prstů, načtou je rovnou do komplu a ten jim během deseti sekund vyplivne jméno, nebo když srovnávají vlas, otáčí s ním pod mikroskopem půl vteřiny a mají to, nebo když najdou nějakej vzorek třeba vaty a srovnávají ho s jinou vatou, strčí ho pod laboratorní sklíčko úplně stejně (do S) jako ten druhej. Nebo ten typ důkazů, kterých by si NIKDO nevšiml, jako třeba smrad z mentolovejch cigaret na papíře vydíracího dopisu apod. A je toho víc, ale to by bylo na dlouho. Navíc ty případy jsou až příliš na jedno brdo a snažící se jen šokovat. Takže to u mě ztrácí. Navíc to není ani nijak inteligentní detektivka. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY, KTERÉ SE MI PODAŘILO ZACHYTIT: Tohle není činu. Tohle je místo činu. // Když hledáš lovce, poznej zvěř. // Nebudeš týrat svého dárce. // Jaký drahokam se tak snadno rozbije? - Falešný. todle je vytvrzená vosková kulička. // No jo. Kdo chce vydělat musí utrácet. // Pít něčí krev není myslím trestné. // Vy potřebujete někam odejít? - Potřebuji si převlíct kalhoty. - Pardon. // Musíme dohlížet na zaměstnance. kradou víc než zákazníci. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Gil Grissom je vědecký pracovník, který se do řad policie zařadil jenom proto, aby se mohl šťourat v sezbíraném biologickém materiálu. Pachatele obvykle usvědčuje svým řáděním ze zkumavkou, mrkáním do mikroskopu nebo pološílenými vědeckými pokusy. Pokud si některý z právníků podezřelých před výslechem nedoplnil přírodovědné vzdělání a pohyb bakterií směrem na jihozápad mu nepřipadá dostatečně průkazný, tak na scénu vstupuje detektiv Brass. Tento životem otřískaný cynik vždy najde důkaz, který výše uvedenému právníkovi jasně napoví, že si prémii za vyhraný případ tentokrát účtovat nebude. ()

Galerie (2 257)

Zajímavosti (84)

  • Deju podobná udalosť sa stala aj v skutočnosti v roku 1968 pri únose Barbary Mackleovej. (Real Tom Hardy)
  • Priezvisko jedného z najobľúbenejších hrdinov CSI: Kriminálka Las Vegas – dr. Gila Grissoma – si vybral sám jeho predstaviteľ, herec William Petersen, ktorý je mimoriadnym fanúšikom amerického vesmírneho programu a astronauta Gusa Grissoma. (pravo)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Zpátky na Divoký západ

Zpátky na Divoký západ

13.11.2010

A rovnou na ten divoký Divoký. Ano, Wild Wild West se vrací. Nelekejte se, nikdo v Hollywoodu se nezbláznil a nechce natočit pokračování nepříliš povedeného a pramálo úspěšného steampunkového… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama