Reklama

Reklama

Kriminálka Las Vegas

(seriál)
  • USA CSI: Crime Scene Investigation (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2000–2015), 261 h 38 min (Minutáž: 41–65 min)

Režie:

Kenneth Fink, Richard J. Lewis, Danny Cannon, David Grossman (více)

Scénář:

Dustin Lee Abraham, Naren Shankar, Jerry Stahl, Henry Alonso Myers (více)

Hrají:

William Petersen, Laurence Fishburne, George Eads, Paul Guilfoyle, Eric Szmanda, Robert David Hall, Marg Helgenberger, Jorja Fox, David Berman (více)
(další profese)

Série(16) / Epizody(337)

Obsahy(1)

Lasvegaská kriminalistická divize je druhá kriminální laboratoř v USA. Řeší případy, které by každé jiné oddělení vzdalo. Vedená umíněným kapitánem Jimem Brassem a svérázným Gilem Grissomem pátrá po zločincích za pomoci nejnovějších vědeckých analýz. (TV Nova)

Videa (142)

Trailer 2

Recenze (446)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stačilo pár dílů, abych pochopil proč že se kolem CSI nešetří výrazivem typu "nejúspěšnější krimi seriál posledních let" - zajímavé případy, "Fincherovské" kamerové vychytávky ve spojení se slušným scénářem a typově výbornými herci, to ukazuje když už na nic jiného, tak aspoň na hodně dobrou všednovečerní zábavu. Bohužel, už tak v polovině série se vám zazdá, že scénáristi se střídají jako ponožky a stejně tak kolísá i kvalita jednotlivých epizod. Ze začátku leccos překousnete, ale netrvá dlouho než vás totální nereálnost obzvláště kouzel s počítačovým modelováním a zaostřováním fotografií začne pěkně točit. Několik skutečně povedených dílů, kde se dostanete pod kůži největšímu místnímu charizmáčovi Williamu L. Petersenovi a několik hezky temných kousků je rozhodně na čtyři hvězdy a celkově je to v televizní zábavě rozhodně nadprůměr, ale počáteční nadšení rychle opadne a výsledek je tak 70%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

PERFEKTNÍ! Byly doby kdy jsem to nahrával a smažil každý nový díl . Trochu mi vadily naturalisticky pojatý pitvy, ale jako kriminálka nejlepší. Hodně dobře rozebraný pátrání a v 1. díle i 2-3. případy a pořád dobrá orientace. Záhady kolem vraha co posílá miniatury místa činu Grissomovi považuji za vrchol celé série. Postupem času, jak začaly přibývat další a další CSI bylo těžší udržet si své dominantní postavení. Myslím, že je také umění v nejlepším přestat. 15x řad je moc a vykrádá sama sebe.. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

celý je to sice jeden velikej nesmysl,ale česem jsem si na to zvyknul a las vegas se mě i začalo líbit,že všech tří kriminálek,je vegas určite nejlíp obsazené,má nejlepší znělku a nejlepší režiséry.najdete zde několik dílů které jsou opravdu špatné,ale třeba dvojdíl od tarantina je roztomile morbidní a drsnej.jako oddych pro nudný večer slouží kriminálka skvěle,ale že bych si to pustil třeba sám na dývku,no to jen těžko. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nechce omračovat televizní akcí nebo dojímat nekonečným rozpitváváním soukromých trablů hlavních hrdinů. V CSI jde primárně o práci, kterou de facto netvoří nic jiného než pečlivá rekonstrukce fabule - pokládání i zamítání hypotéz, vyplňování mezer a vědecký přístup na základě daných indicií. Ve svém okouzlení naratologií jsem nemohl najít dokonalejšího spojence a do CSI se bezhlavě zamiloval. Ostatně některé z důvodů, proč tento seriál považuji za výjimečný, jsem sepsal v "cinepuřím" článku Od makra k mikru: kvazivědecká tendence a koncept novosti v seriálu Kriminálka Las Vegas. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je "CSI: LAS VEGAS" rovnako štvorhviezdičkovou záležitosťou ako jeho "kolegovia" z Miami, či New Yorku, "ovšem" LAS VEGAS sa navyše môže pýšiť najcharizmatickejším leaderom v podobe Williama L. Petersena. -- Ok, táto Kriminálka je možno o chĺpočok lepšia než ostatné, ale že by to bolo až na taký percentuálny rozdiel (11), no neviem, neviem... a nemyslím si, že by to bolo tým, že tam svojím kúskom prispel aj fenomenálny Kventin. ()

Galerie (2 257)

Zajímavosti (84)

  • Díl začíná vystoupením legendární metalové kapely Black Sabbath, která hraje skladbu „End of the Beginning“ z jejich devatenáctého řadového alba „13“. Jedná se o první představení této skladby vůbec a z tohoto vystoupení nechala kapela natočit také videoklip. (rublik05)
  • Zaujímavosť platí pre 4. časť IX série so slovenským názvom Nech krv tečie: Názov epizódy sa zhoduje s názvom albumu Rolling Stones z roku 1969 a súčasne evokuje mýtus o Keithovi Richardsovi, členovi kapely, a jeho krvných transfúziách. (ash99)
  • Seriál bol šesťkrát nominovaný na Zlatý glóbus. Vyslúžil si aj 39 nominácií na Primetime Emmy a 6 z nich aj získal. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Zpátky na Divoký západ

Zpátky na Divoký západ

13.11.2010

A rovnou na ten divoký Divoký. Ano, Wild Wild West se vrací. Nelekejte se, nikdo v Hollywoodu se nezbláznil a nechce natočit pokračování nepříliš povedeného a pramálo úspěšného steampunkového… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama