Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (127)

snebka 

všechny recenze uživatele

Já bych naopak namítal, že dokument je to spíše právě pro neznalce F1. Jistě i pro nás fanoušky je tam spousta skvělých záběrů, informací a okamžiků, které se nám vryjí do paměti. Je to však také zacílené drama, které ne vždy odráží skutečný stav věcí, glorifikuje jedny a začerňuje druhé (úplně stejně jako dokument Senna). Přesto si myslím, že to žádného fanouška rychlých kol nezklame a sám sem zvědav na druhou sérii. 80/100 **** ()

slord 

všechny recenze uživatele

„Vašim najväčším súperom je váš tímový kolega.“ Veľmi dobrý dokument zo sveta F1. Aj keď F1 ako šport ma nikdy moc nebavil, tak tento dokument mi ho ukázal v inom svetle. Či už ide o odkrytie zákulisia, ktoré prináša nové informácie o celom tom svete alebo všetky tie emócie okolo. Mňa ako doteraz F1 laika tento šport naklonil na svoju stranu. Netflix priniesol veľmi dobre spracovaný dokument, ktorý ma veľmi bavil a dúfam, že do budúcna príde s ďalšími podobnými projektami. 9/10 ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro bývalého fanouška tohoto motorsportu je to neskutečný zážitek. Perfektní sonda do zákulisí, adrenalinově sestříhané. Tomuto seriálu nechybí nic, povinnost pro každého fanouška F1. Sledoval jsem F1 poměrně dlouho, F1 byla v té době ještě zábavná a auta nevydávala zvuky jako sekačky na trávu, fandil jsem Ferrari a M. Schumacherovi. Jakmile skončil u Ferrari, skončila pro mne i F1. ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Jasny, nebudeme si lhat, popularita F1 krucek po krucku klesa. A co je pro celej F1 ansambl to nejlepsi? Spolupracovat s Netflixem! Sportovni dokumentarni serie zazivaji zlate obdobi a Drive to survive toho ucebnicove vyuzilo. Vsak je to krasne videt na prvni serii, ve ktery tymy s nejvetsim BBC (big black cock) Mercedes a Ferrari nebyly zahrnuty. A sup, prvni serie ma uspech a najednou muzeme videt v druhy serii vysmatyho sefa Ferrari. Formule jsem jako dite sledoval a musim rict, ze se rad, minimalne ze zvedavosti, na nejaky zavody podivam. Efekt splnen. Je mi jasny, ze budu vesmes jen koukat, jak vozy krouzej po okruhu a nic moc se nedeje, ale tenhle dokument me proste nabudil jak starou buznu. Mnoho emoci, osobnich pribehu a paradnich zakulisnich her. No a rezisersky zvladnuty za 1*. Tohle proste chce divak v soucasnosti videt. Souboje Pereze s Oconem nebo trouble Haasu jsou opravdu kurevsky zajimavou podivanou. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "Racing is life. Anything before or after is just waiting." Steve McQueen se vlastně od závodníků Formule 1 příliš nelišil. Tahle dokumentární sonda do loňské závodnické sezóny možná není tak úderná, jak by si tenhle sport zasloužil, rozhodně ale podává poměrně realistický obraz světa formulí a toho, co se děje v pozadí. Pobaví střet šéfů Red Bullu a Renaultu, u částí s Ricciardem pak místy dokonce i dojme. Pro fanoušky F1 je to solidní předkrm před začátkem sezóny, ostatní by ale měli dohnat radši Sennu, protože ten je přece jen někde jinde. 7/10 ()

Galerie (182)

Zajímavosti (7)

  • Tato epizoda přeskočila druhý a třetí závod, Velkou cenu Bahrajnu a Velkou cenu Číny, a pojednává o čtvrté a páté Grand Prix. (Kubaaa97)
  • Závodní silniční monopost se také běžně nazývá formule či formulový vůz. Toto označení pochází z přelomu 40. a 50. let 20. století, kdy FIA ustanovila („zformulovala“) nová pravidla pro závody monopostů. Výsledkem byly kategorie Formule 1, Formule 2 a Formule 3. Výraz „formule“ tedy v původním smyslu znamená něco jako „předpis pravidel“. V přeneseném významu se dnes používá jako označení pro takřka jakýkoli silniční závodní monopost. (sator)
  • Pro druhou řadu mapující sezónu 2019 se připojily i týmy Ferrari a Mercedes, tudíž byla listina kompletní. (m@cs)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama