Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

klerik 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale predsa len v tej dobe už existoval HALLOWEEN, NOČNÁ MORA Z ELM STREET i PIATOK TRINÁSTEHO... Silent Night, Deadly Night ledva znesie porovnanie s Piatkom. Hra na psychológiu je nudná, dosť dlho sa nič nedeje, hlavný antihrdina nepôsobí dostatočne nebezpečne. Motivácia zabíjať je málo uveriteľná. Film je tak jednoduchý, že každý vie, čo bude nasledovať, preto mali tvorcovia zjednodušiť aj rozprávanie a masaker odštartovať omnoho skôr. Plus je vianočná atmosféra, nejaké tie odhalené prsia a pomiestne gore... Skôr mi to pripomenulo síce zásadné, ale dnes trochu nudné filmy éry sedemdesiatych rokov ako napr. ČIERNE VIANOCE... Po pozretí biednej dvojky uznávam, že tu bolo niekoľko solídnych scén (dedko, policajt vs. santa, jeleň), ale motivácia konania zabijaka je skrátka príliš slabá aj v prvej časti... ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní vánoční slasher, který navíc v jednom ohledu své bratříčky předčí. Nejedná se totiž pouze o bezmyšlenkovitou one-man killer show, nýbrž svou pozornost si získá nadprůměrnou zápletkou, jež je na svůj žánr špičková. Ujistěte se, že sledujete UNCUT verzi, která obsahuje všechny gore efekty a posouvá snímek do jiné dimenze. Vrah je převlečen do kostýmu Santa Clause a vzhledem k traumatu, které si v dětství prožil, se rozhodne naporcovat pár těl. Vraždy nepostrádají nápad a celková variabilita užití zbraní potěšila. Například sekera, luk nebo paroží. Gore scény jsou na špičkové úrovni, navíc podpořené o dobrý hudební motiv až několikrát zamrazí. Silent Night, Deadly Night mohu jedině doporučit! ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Chudák Billy. V dětství je svědkem vraždy svých rodičů Santa Clausem, načež vyrůstá v sirotčinci, který řídí sadistická matka Superior, kterou je neustále trestán. Po dovršení osmnácti roků jde pracovat do obchodu a po pár měsících na Vánoce v převleku dělá Santa Clause on sám. No a při vzpomínkách na všechno špatné mu trochu hrábne v bedně, bere sekyru do rukou a začne trestat on...Příjemnej slasher s typicky hororovou hudbou, která k tomuto žánru pasuje jako prdel na hrnec. Remasterovaná uncut verze je požitek, kterou mi ale kazily záběry, které byly dříve vystříhány a do vyčištěného filmu potom opět navráceny v jejich mizerné podobě. Tohle byl hodně rušivý element, na druhou stranu si může divák udělat obrázek, o co všechno byl cenzurovaný střih ošizen. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Najväčším kladom tohto klasického príkladu slasheru z 80-tych rokov je plno skvelých hlášok a jeho celková zábavnosť, vďaka čomu ani na chvíľu nenudí, navyše stopáž je ideálna, človek sa ponorí do príjemnej vianočnej atmosféry a bodycount je hodne vysoký. Nechýba tak typická a pre slasher z tohto obdobia povinná nahota, nejaký ten sex, originálne úmrtia a k tomu všetkému Santa so sekerou v ruke je veľmi cool. (Byť medzi tými deťmi na konci filmu, asi mám traumu do konca svojho života) Bodycount: 13 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je přesně ten typ slasheru, který mám rád. Výtečná béčková atmosféra, 80. léta jsou vidět v každém záběru a o vraždy, krev a ženská ňadra není nouze. Vraždy jsou opravdu zajímavé a poměrně originální (uškrcení vánočními světýlky, napíchnutí na parohy). Nutno ovšem vidět v té nové UNCUT verzi. Nezapomenutelná je také scéna, kdy "Santa" dá hodné holčičce za odměnu zkrvavený řezák na krabice, kterým předtím zabíjel :) Krásně úchylný je tenhle film. Nebo jsem možná úchylný já, ale co, dobře jsem se bavil. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)
  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)

Reklama

Reklama