Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tento film může sloužit jako důkaz existence nadpřirozených bytostí! Samozřejmě, to se to točí, s takovou plejádou vynikajících herců a s vděčným námětem. Ale stejně si myslím, že tento nestárnoucí, úžasně zábavný a pohodový snímek je jasným důkazem existence filmové můzy. A přesto, že můzy jsou od přírody stvoření plachá, tak zde nešlo jen o nějaké to cudné políbení tvůrců filmu, ale o pořádný (český) francouzák! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Večer. Co večer! Na noc by jste se měli šetřit.“ Klasická rodinná komédia, ktorú vysielajú televízie niekoľkokrát do roka (ideálne na Vianoce, ale nie je podmienka). Výborné herecké obsadenie (predovšetkým Satinský a Nový), pekná snežno-horská výprava, podarene nakastingované decká, kultové scény (kadibudky, šípkový čaj, Matýsek, stará indiánska babička) a jeden dialógový klenot vedľa druhého („Ještěže Mates neumí mluvit.“; „Maminka je doma?“ – „Ne, to nadává papagáj.“). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná česká komedie, ale stejně mi nepřipadá že by to byla nejlepší čeká komedie a označení komedie století si to nezaslouží už vůbec. Samozřejmě ten rodinnej námět si asi oblíbilo hodně lidí a i proto je to tak oblíbený, jenže když už to vidim potolikátý, tak se už ani nesměju. Ale zase na druhou stranu Július Satinský, Václav Postránecký a Pavel Nový jsou prostě skvělý a i ty děti hrajou přirozeně a všechno je to takový pěkně rodinný, že se to opravdu musí zalíbit skoro každýmu, jenže to podle mě nestačí na komedii století ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Klasická československá komedie dřívějších let. Nenadchne a ani neurazí. Film jsem viděl vícekrát, než bych vůbec chtěl. Pochopitelně jsem si u sledování neucvrkával blahem, ale ani jsem nijak závratně netrpěl. Už ten nápad je příjemní. Tatínkové si jedou do hor zachlastat. Bohužel se musí postarat o pár dítek, takže hledají nejlepší program, jak se pozornosti dětí co nejlépe zbavit. Samozřejmě to skončí katastrofou. Všude vládne strašně pohodová atmosféra a všichni se mají rádi. 3* ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak rozporuplný, že je to až k nevíře. V základu funguje jako rodinná zábava, komedie, kde si taťka, mamka i děti najdou to svoje. Může to být také snímek (a tohle téma je v tomhle typu veselohry nezvykle sofistikované) o matkách, které už mají dost toho, jak jsou utahané z práce i domácnosti a logicky delegují na otce taky nějaké ty starosti. V mnoha ohledech je snímek doopravdy vtipný, bohužel často dost infantilně (posraný Matýsek, naražený bimbásek). Gemini má pravdu co se týče pánských hereckých výkonů a instrumentální hudby a atmosféru hodně moc dokresluje také prostředí hor a sněhu. Ale souhlasím také s Kamilem Filou, který někde napsal, že ten film je falešný v tom, že normalizaci zobrazuje jako bezčasí, dobu bez starostí a kontextu a co mi vadí nejvíc, jsou postavy, jejichž sobectví občas tvůrci vydávají za třeskutou zábavu. A v neposlední řadě také omílání toho snímku každého půlroku udělá s divákovou vstřícností své. Po těch letech, reprízách i výtkách dávám stále 70%, ale jak to bude dál, si nejsem jist. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Finální rozpočet filmu byl 4 300 000 korun, schváleno ale bylo jen 3,9 milionu. Za překročení limitu proto tvůrci včetně režisérky dostali pokutu. (Redyx1)
  • Nechybělo málo a film se vůbec nenatočil. S přípravami se začalo pozdě a Krkonoše byly v zimních měsících úplně narvané turisty. Na poslední chvíli nebylo možné sehnat ubytování pro 60 lidí. Režisérku před krachem zachránilo stanné právo v Polsku, kvůli kterému v roce 1981 Poláci hromadně rušili zájezdy. Filmový štáb tak bez problému obsadil celý hotel Morava kousek od filmové chalupy. (rublik05)
  • Před chatou bylo ve skutečnosti pouze pár stromků. Režisérka filmu si však přála, aby jich tam bylo víc, a tak přivezli odříznuty smrky, které pak pouze naoko zasadili do země. (willy1)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama