Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak rozporuplný, že je to až k nevíře. V základu funguje jako rodinná zábava, komedie, kde si taťka, mamka i děti najdou to svoje. Může to být také snímek (a tohle téma je v tomhle typu veselohry nezvykle sofistikované) o matkách, které už mají dost toho, jak jsou utahané z práce i domácnosti a logicky delegují na otce taky nějaké ty starosti. V mnoha ohledech je snímek doopravdy vtipný, bohužel často dost infantilně (posraný Matýsek, naražený bimbásek). Gemini má pravdu co se týče pánských hereckých výkonů a instrumentální hudby a atmosféru hodně moc dokresluje také prostředí hor a sněhu. Ale souhlasím také s Kamilem Filou, který někde napsal, že ten film je falešný v tom, že normalizaci zobrazuje jako bezčasí, dobu bez starostí a kontextu a co mi vadí nejvíc, jsou postavy, jejichž sobectví občas tvůrci vydávají za třeskutou zábavu. A v neposlední řadě také omílání toho snímku každého půlroku udělá s divákovou vstřícností své. Po těch letech, reprízách i výtkách dávám stále 70%, ale jak to bude dál, si nejsem jist. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o 6 malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou na kontrolu, dojde v rodinách na čas k vážným sporům. U téhle komedie jsem se vždy bavil tak napůl. Herci byli skvělí, a to jak ti velcí, tak i ti malí, ale nějak mě to nikdy pořádně nechytlo a určitě znám lepší české komedie než je tahle. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko k filmu bolo napísané a môžem len potvrdiť, že určite ide o špičkovú komédiu s výbornými hercami v časoch, kedy na humor stačila jednoduchosť, žiadne narážky na oplzlosti ani vulgárnosť. Čo sa týka ocenenia Veselohra století, tu by som asi uvažoval o inom titule. Už len taký Švejk je určite lepší a s väčším intelektuálnym dopadom. A potom je tu ešte Vrchní, prchni či Pelíšky a Mareček, všetko podľa mňa lepšie. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika. Spousta zábavy, skvělé obsazení, řada zlidovělých hlášek. Vždy jsem S tebou mě baví svět měl za laskavý, rodinný film, a proto mi v něm nikdy neseděly Pepovy noční výlety či "zrada" Alberta v závěru filmu; budu to vždy považovat za cosi nadbytečného a nevhodného pro film určený hlavně dětem. I tak... 90% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokud si odečteme bambilion repríz a podíváme se skromnějším pohledem, tahle bžunda zas takový terno není. Spousta děcek - stigmatický trend rodinných komedií let příštích (a nejen tady). Navíc to není vyloženě dětský film a na horách se odehrává jen asi max. 60% stopáže. Jsou tam i plytké linie rodičů, které ve výsledku opravdu nejsou zajímavé. Vždyť ten závěr příliš nevyplývá z předešlé stopáže, je tam hlavně pro lulz. Byli si snad všichni kvit? Ale co, jsou tu výrazy jako “Matýsek se posral” nebo “dostaneš na prdel”, to je nejdůležitější /s. A pak je tu theme se Zlatou Emčou a jiný více zlidovělý song od Heleny Vondráčkové, který úspěšně promuje film už pár dekád. A jo, film se stal jediným dlouhým pořadem, do kterého Nova nevkládala reklamy, aspoň během éry třetího loga. Během let s ulitou, to už nevím. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Jana Šulcová zavzpomínala na Júliuse Satinského, svého filmového manžela: „Nikdy jsem neviděla, aby byl třeba nevrlý či rozčílený. Byl obrovsky noblesní. Měla jsem ho moc ráda. Když Jula zemřel a novináři ze Slovenska se mě ptali, co to pro mne znamená, odpověděla jsem, že je to to samé, jako kdyby mi řekli, že už není Karlův most.“ (SONY_)
  • Ve 27. minutě se Albert (Július Satinský) vzbudí a říká Michalovi (Václav Postránecký), že se mu zdálo o Kateřině (Jana Šulcová). Ozve se rána a Albert zařve: „Co je to tam zakravál“, Pepa (Pavel Nový) mu na to pravděpodobně z nižšího patra odpoví: „Punská válka.“ Albert pak začne potichu vyprávět, že jsou dvě věci, kterému nikdy Kateřina neodpustí. Pak zařve: „Jestli se tady něco rozbije? Obzvlášť talíře po babičce!“. V tom na něj Pepa: „Tak to byla ta první“. Jenže Pepa nemohl rozhovor Alberta a Michala slyšet, když byl o poschodí níže. (katy92)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama