Reklama

Reklama

Jeremiah Johnson

Trailer

Obsahy(1)

Jeremiáše Johnsona civilizace neláká. Zahořklý civilizačními neduhy a válkami se v polovině 19. století rozhodne pro zálesácký život, stane se horalem, vyhledávajícím samotu v nedotčené divočině, jejíž neposkvrněnost nikdy nezpochybňoval. První zima prožitá ve Skalistých horách však Jeremiáše málem sklátí. Vyhladovělý a napůl zmrzlý nachází útočiště u starého prohnaného trapera, který jej učí nejrůznějším způsobům přežití, včetně přímého souboje s grizzlym. Jeremiáš je dobrým žákem, a tak když se opět vydává za svým cílem, lze říci, že z někdejšího zelenáče je ošlehaný muž, kterého drsností může předčit jenom velkolepá a hrůzu nahánějící příroda. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Skvelo zfilmovaný príbeh muža, ktorý sa po službe z armády vydal žiť do divočiny, na územie indiánov.Napriek tomu, že o nič nežiadal, získal všetko a prišiel k tomu, ako slepý k husliam.Žiaľ, zvláštnou hrou osudu, jeho šťastie dlho nevydržalo a skončilo priskoro a príliš kruto. Zostal len zlomený človek, ktorému jediný zmysel života - rodinu, nahradila pomsta.Rozhodne veľmi pútavé a citlivo podané.Jeden z mála tohto druhu, ktorý ma zaujal a nesklamal. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Teď už je mi celkem jasný, kde se Kevin Costner nechal inspirovat na jeho Tanec s vlky, ale v jeho podání to byl opravdu velkofilm ,kdežto v podání Pollacka to je "jen" skvělej dobrodružnej film a to z jedinýho prostýho důvodu - že to nedokázal natolik rozvést, aby to nepůsobilo trošku chudě, zejména konec je složenej zejména ze sestříhanejch soubojů a ač to je taky skvělý, tak to prostě působí zbytečně zbrkle urychlený a celkově ukončený, nicméně pro Roberta Redforda je tohle jedna z jeho tří, možná jenom dvou, nejlepších rolí vůbec ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ne, není to jako McCabe a paní Millerová. Ano, je to jako Malý velký muž. Není to o melancholii a hloubce okamžiku, je to spíš o kráse přírody a poctě pravým zálesákům. Pollack je režijně skvělý a umí krásně vyprávět obrazem a vše, co patrně chtěl sdělit, sdělil. Mně tam chyběla jen ta trocha melancholie. 7/10 ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Panenská příroda Skalistých hor. Civilizací nedotčená. Všemocná matka příroda, která má moc nad životem a smrtí. V místech, kde sníh leží většinu roku, kde řeky jsou plné ryb. V místech, kde zvěř je divoká a krásná. V těch místech se musí i člověk sklonit před touto posvátnou silou a stát se její součástí. Teprve tam leží ona duševní harmonie. Posvátný klid, který mnoho lidí hledá, ale nikdy ho nenajde. Jeremiah Johnson byl šťastný člověk. Šťastnější než většina z nás. 73% ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Cesta, kterou jdeš, je ta, kterou sis zvolil. Čekáním na další den, jen ztrácíš ten dnešní. Nečekal jsem nic, dostal jsem vše. Příběh tak jasný a čistý, jak horský potok. Psaním nějakého delšího komentáře bych jen tento potok zašpinil. Podívejte se sami! Jsou příběhy, které se vypráví mlčením. Útěk do divočiny pro dospělé. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Dvakrát zmíněný "Fort Hawley" je ve skutečnosti historické obchodní místo Fort Hall, založené roku 1834 u řeky Snake v dnešním jihovýchodním Idahu. (džanik)
  • "Crazy Woman" (Šílená žena), které zabili děti a zajali muže, podle knihy 'Crow Killer' (Zabíječ Vran) skutečně žila ve Wolf Tail Valley (Údolí Vlčího ocasu). (džanik)
  • V Itálii byl film uváděn pod názvem Rudá Vráno, můj skalp nedostaneš. (džanik)

Reklama

Reklama