Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

RHK 

všechny recenze uživatele

"Ženo, nechalas vyhasnout oheň." Dva divoši po kanadsku, s tím, že prvním je neotesaný trapper La Bete ze srubové chatrče v divočině a druhým jeho němá nedobrovolná žena Eve koupená za tisíc zlaťáků. Být tam i nějaký sex, přidal bych hvězdičku. :-) Film je na: http://www.youtube.com/watch?v=2XeFK-DTSZk ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Na tento film sa nedá zabudnúť.Oliver Reed hraje poriadneho drsňaka.Je nekultúrny a necivilizovaný,pravý opak svojej družky,ktorú považuje skôr za slúžku a niekedy skôr za zviera a tak s ňou aj narába.Ako s otrokom.Zaujímavá psychologická štúdia o vzťahu takého muža a ženy,ktorý žijú sami v divočine.Aj keď film je naozaj skôr dobrodružný ako psychologický film.Aj keď tento traper a zálesák bol krutý a sebecký,zároveň bol aj odvážny a dá sa povedať že aj statočný.Dej je situovaný v Britskej Kolumbii v roku 1850.Vynikne aj pekná príroda,aj súboj s vlčou svorkou.Ale hlavne je,že tento drsný človek sa nakoniec zmení v dobrého chlapa.Ale aby sa takto zmenil,najprv príde o nohu,keď stúpi do pasce na medvede. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Křehké ženské mládě v zajetí muže drsného stejně jako kolem příroda kolem něj... Nevěsta pro Zandyho (1974) s Liv Ullmannovou neměla tak napínavé akční scény s dravou pumou a celou smečkou útočících vlků, tuším jen jednu s medvědem, ale rozhodně lepší herečku v hlavní roli i důsledněji rozehranou psychologii postav, než Zálesák. Nevím, ale ten celou dobu stejný výraz Rity Tushingham na mne v některých místech nepůsobil zrovna nejdůvěryhodněji, jakoby spíše patřil do zcela jiného (hororového) žánru. Jinak jako dobrodružná podíváná z prostředí kanadské divočiny to mělo skvělou úroveň a dobře rozehrané napětí i v rámci vztahové linky, u které mi předvídatelnost konce příběhu nijak nevadila. 75% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost nudnej film o tom jak si jeden chlap co žije mezi zvířata koupí manželkum, a tak začínaj problémy chlap má věčně hlad, manželka uvaří, chlap je nadrženej ale sex není. TAk se tam řeší kraviny. Opravdu nechápu proč je tenhle film tak výjmečný. I když pravda já na něm nevyrůstal. Ale Zálesák S Chuckem Norrisem je aspoň zábavnější. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Prvních půl hodinky je to takové seznamování s postavami a prostředím. Zajímavější je to od chvíle, kdy se hlavní osamocená dvojice vydá směrem ke srubu uprostřed lesů. To se z Olivera Reeda stává chlapík zocelený drsnou kanadskou přírodou a v jeho čerstvě zakoupené ženě se pozvolna začínají probouzet jisté city. Rozhodně bylo zajímavé sledovat Ritu Tushingham, jak výborně dokázala hrát němou a vlastně jen očima. Ačkoliv je Zálesák již staršího data, stále jde o kvalitnější kousek. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama