Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

Han22 

všechny recenze uživatele

Do morku kostí drsný western, z jehož námětu by se dnešní feministky nejspíše zbláznili. Někde v osadě nemá obchodník dost peněz pro drsného trappera a tak mu prostě prodá svou křehkou a němou služku jako manželku/otrokyni. Ten si ji odveze doprostřed divočiny, odkud není jak ani kam utéct, zavalí ji prací, hrubostí a nemá pro ni slušné slovo. A ještě čeká, že s ním bude spát. Psychologicky je to samozřejmě kravina, ta ženská by mu buď utekla, nebo zabila sebe či jeho prakticky hned na začátku SPOILER a ne až na konci až se sblíží po sexu. A ještě se k němu vrátí. KONEC SPOILERu. Jinak ale bez výhtad. Oliver Reed jako neotesaný zálesák je fantastický, stejně jako křehká Rita Tushingham. Přenádherná divočina plná sněhu, lesů a řek, fantastická kamera, naprosto brutální lesní souboj s vlky. Žánrově spíše dobrodružný film, ale zároveň western v tom stylu jak divoký západ popisoval Karl May - divočina plná zvěře, volně žijících indiánů a divoce žijících zálesáků, kteří se živí lovem kožešin. I ta osada je v podstatě součást divočiny a ne civilizace. Parádní podívaná, kterou mám silný pocit, že jsem kdysi jako hodně mladý viděl. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Doležitým faktorom filmu bola samotná drsná príroda, ktorá bola parádne opísaná, včetne zvierat ( až na niektoré prestrihy, ktoré neboli natočené pre tento film ). Ak sa k tomu pridá síce jednoduchá, ale pekná a čistá rozvíjajúca sa romantika medzi grobiánskym traperom a nemou dievčinou, úspech je zaručený. Scéna prepadu vlkmi je exelentná. 4+ ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé asi po deseti letech. Ten zub času je pochopitelně znát na zpracování, ale to vůbec neubírá na moc příjemném zážitku z celého filmu. Ani trochu se nedivím, že Zálesák může být pro mnohé srdeční záležitost. Ono sledovat jak se z toho lesního bručouna stane nakonec celkem mírný medvídek, který má srdce tam kde má být a malou, křehkou a plachou myšku jak se proměňuje v ženu, která postupně prochází velkou změnou ve svém smýšlení a stává se tou ženou, která stojí rozhodně za víc než tisíc dolarů, je opravdu silný emotivní zážitek. Za mě hodně silná čtyřka. Přitom je to poměrně drsný film, kde je bez servítků předložen život takového samotáře a co to všechno obnáší. A Rita a Oliver tady hráli perfektně. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Divočina ve všech ohledech. Ale začnu vtipem, jak už jsem to tady několikrát viděl. Jede kamarád si stěžuje druhému. Budu se asi rozvádět, žena se mnou už měsíc nemluví. Druhý odpovídá: To si tedy rozmysli, Takovou už stova někde najdeš! Pokračujme tedy v legraci a hrubostech daných divočinou. Neotesaný trapper La Bête (Zvíře) si kupuje ženu za tisíc dolarů (mohl ji mít i za stovku, běžně se žena neprodává a její hodnota roste nebo klesá - do minusu - společným životem. La Bête s ní také jedná jako by se zvířetem; ale je to jen "jakoby", varuje se toho, aby jí neznásilnil, což by se při své povaze u zvířete asi nerozmýšlel. Eva ovšem začíná nabývat na hodnotě až převýší trapperovu i s jeho kožešinami. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Starý poctivý filmový rodokaps se vším, co k němu patří. Drsňák s dobře ukrytým, ale velkým srdcem, ustrašená myška, v které se probouzí ženskost, zlí i hodní Indiáni a především vlci, ehm, samozřejmě vlčáci a škodolibě pak potěšil i utřený nos mladého nesympatického utřinosa. Velmi příjemná oddechovka, kterou si za čas určitě a s chutí zopakuju. Čtyři vlci zavile vyjí na hodnocení... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama