Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som túto sériu žral, ale len  do dvojky. Ostatne časti boli tak strašne prekombinované, že si s pribúdajúcimi pokračovaniami srali riadne do svojho rybníka. Ale i tak , vždy, keď prišlo pokračovanie, bolo otázkou času, kedy si ho pozriem, ale už len preto, že mi išlo hlavne o skompletizovanie serie ako zo zvedavosti. A tak nejak som pristupoval i k tejto časti. Po príbehovej stránke nemá už čo ponúknuť. Zaujať môže už len prevedeniami pasci, ktoré vždy sú parádne prepracované. Tu hlavne zaujala tá pri drvičke fliaš, ale i ostatné i keď ich nebolo veľa, boli celkom fajn. Vraha som neuhádol, lebo takého tutka bez charizma som vážne nečakal. A keď bude i v ďalšej časti, to bude teda prúser. Aj keď stále ma čim tato séria zaujať, už je to hlavne po obsahovej stránke len trápenie, takže ďalšia časť bude asi zbytočná aj keď verím, že bude a nie len jedna. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako v mnoha případech i tady se tvůrci snaží přitáhnout diváka parazitováním na původní sérii a i když chápu, že ortodoxní fandy to rozčiluje, mě to ani tak nevadilo. Z mého pohledu se jednalo o jednoduchý thriller, ve kterém někdo vynalézavým způsobem vraždí křivé policisty. Tečka. A celkem to ušlo. Má to tempo, fajn vraždy a několik výživných chuťovek. S čím jsem měl problém bylo až moc okaté a brzké vyzrazení vraha a asi největším šlápnutím vedle byl Chris Rock. Jeho podání hlavního hrdiny by se kolikrát hodilo spíš do nějaké ztřeštěné policajtské komedie a i když se postupem času jeho výkon podroboval žánru, nedokázal jsem si na něj zvyknout. S jiným obsazením bych neměl problém jít s hodnocením výš. 60% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Po dlouhém čekání, způsobeném pandemií tu máme další přírůstek z filmového universa SAW. Ani se nedá říci, že je toto pokračování série. Ta v návaznosti ukončila propojené dějové linii v sedmém dílu zvaném SAW 3D. PO 7 letech v r. 2017 vzniklo volné pokračování s názvem JIGSAW, který dle mého názoru důstojně navázalo na ty díly předchozí. Až na nějaké malé nedostatky jsem s 8 filmem byl spokojen. No a co tento film ? Zmínka o Johnu Kramerovi tu je, ale jen na okraj. Prostě tu máme napodobitele skládačkové vraha (Kramera). Po skončení snímku jsem byl trochu rozpačitý. Nevěděl jsem, co si o tom mám myslet. Rozhodně je to o dost slabší, než předchozí části, na které nedám dopustit. Určitě jsem zde neočekával nějaké dějové propojení, nejsem naivní. Ale zkrátka mi to přišlo celé takové uhozené. Hlavní herec Chris Rock tomu zde bohužel nasazoval korunu. Jako určitě si myslím, že se svým způsobem snažil, ale proboha ten jeho hlas? Nyní si říkám, jestli jsem si neměl počkat na dabing. xD Opravdu to bylo hrozné ho poslouchat, k tomu sem tam ty jeho rádoby emoční výjevy. Až v cca 3/3 snímku mi přestal vadit. Co se týče děje, tam není nic co by zaujalo, ani ta atmosféra tu prostě není. Jen ke konci jsem si trochu oddychl a řekl si, že mi to ten starý dobrý SAW trochu připomnělo, Ve finále to mělo rozumnou pointu, návrat dobrých hudebních motivů od Charlie Clousera atd. Ostatní postavy mě též nebrali. PASTI. Aspoň něco kladného. Co se týče logiky, byly technicky složitě navržené, takže jsem si říkal, že napodobitel Jigsawa musel snad mít komplice, ale co … Na pasti se dalo dívat, měli trochu děsivější závan než v předchozím osmém filmu JIGSAW. Akorát byly vcelku krátké. Takže ve zkratce, chybělo toho dost. Darren Lynn Bousman, který tento film režíroval (má na kontě druhý třetí a čtvrtý film téhle série) předvedl obyčejný průměr. To zmíněné finále nebylo jak už jsem psal špatné, mělo to dobrou pointu, která to zachránila tak, abych ty slabé 3* dal, ale úplný konec to mělo divně useknutý. Znovu se k tomu asi už vracet nebudu. Nelituji tedy, že to nevidím v kině. Doufám, že už tuto sérii nechají plavat. Případně desátý film bych si představoval návratem starých postav a zodpovězení jistých otázek. Mohl z toho být větší brak, ale i tak se nevyhnu zklamáním, když mám tuto ságu tak rád. Takže asi tak … ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí počáteční a vlastně i stávající recenze musí si myslet, že ho čeká naprostý a nesnesitelný brak, který je strašně nepovedený a jen parazituje na známé značce. Když jsem se dočetl o téhle ''předělávce'' a viděl, že hlavní roli bude hrát mizerný komik Chris Rock, tak mi jako velkého fanouška série vystřelil tep někam ke stropu. Roztomilé je, že ani jedna věc není pravda. Film si nezaslouží 47% ani omylem. Reboot to není ani náhodou, je to normálně regulérní pokračování a Chris Rock je skvělej. Problém není v produkčním zázemí, ani v hercích. Do obojího se nasypalo dost peněz aj e to vidět. Pasti jsou skvělý, nechutný a brutální. Zabití šéfky jsem nerozdýchal a snad poprvé u téhle série jsem se na nějakou past nedokázal dívat. Příběh o zkažených policajtech je super a Chris Rock mě uzemnil, jelikož jsem si myslel že na to absolutně nebude mít, ale dává si policajta v drsném příběhu s prstem v prdeli. Bavilo mě to mrtě, ostatně jako každý díl série. Problém je neskutečně předvídatelný scénář. Vrah je jasný asi každému po pár minutách, jelikož vám děj nenabídne žádné zamotané postavy, všechny charaktery jsou tak ploché a nalajnované, že vám sám děj přihraje vraha během pár minut....spoiler (asi ve 20. minutě říkám ženě, ''ten mladej nemá ženu ani dítě, to pouštěl jen nahrávku děcka ) navíc jeho smrt jako jedinou neukážou, takže by to bohužel došlo i mrtvýmu koni bez mozku. Takže nemám problém s herci, ani příběhem, ale bohužel scénář je slabší a poslední pětiminutovka, která vlastně dělá Saw Sawem je špatná, poprvě tam Chris Rock herecky totálně selhává a jelikož víte kdo je vrah, chybí tam ten epický wow moment, chybí tam to překvapení a celé je to prostě takové jednoduché. Ale tuhle sérii miluju, její ikonickou znělku taky a patřil jsem k těm, kteří na film hudrovali jak krocani už jen když se oznámil jeho vznik a hlavní herec, přesto mě to na jeden večer luxusně zabavilo, pasti jsou neskutečný, herci (až na finální rozzuzlení, kdy všichni hrajou děsně) dobrý, škoda té předvídatelnosti. Bousman prostě není dobrý scénárista ani režisér. Jestli další díl napíše Whanell budiž, jinak už to ale asi nemá cenu.60%: ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle Saw ukazuje i trošku jinou polohu a čas, kdy trávíme s budoucími oběťmi během pastí se smrskl na úplné minimum. Místo toho sledujeme zmatené vyšetřování detektiva Rocka. Suverénně nejslabší příspěvek do už 9dílné série. A to i přesto že opět dorazili konečně trošku známější herci. Má cenu vůbec dále pokračovat? 20% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu od 8. července do 26. srpna 2019. (Leopard105)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama