Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (837)

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, jeden jump scare v tunelu horror nedělá. Začínám být doopravdy otupělá, ale zatím jsem se ještě neodhodlala s MCU přestat. Problém je v tom, že v každém jejich filmu/seriálu hraje alespoň jeden z mých oblíbených herců či hereček a tak se vždycky nakonec podívám, i když by pro blaho všech bylo lepší, kdybych to nedělala. Taky bych řekla, že Strange bude postavou, u které je největší rozdíl v tom, jak se chová ve "svých" filmech a když jenom "hostuje". Kupříkladu tady, v posledním Spider-Manovi a v Infinity War/Endgame se chová tak odlišně, že mi to přijde jako tři rozdílné postavy. A není to (zbrklý, a třeba offscreen) osobnostní vývoj/posun (jako v případě Wandy), je prostě úplně jiný. Když už si hrají na to nekonečné divadlo, tak by si to měl Feige líp pohlídat, aby to sedělo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OVLÁDAT VŠECHNO JE MŮJ OSUD…“   Na jedný straně komplikovanost mnohovesmíru, na straně druhý jednoduchá akce. Brutálně scifoidní,  temnější akce (super IMAX verze…), která nese Raimiho rukopis. Moc krásný obrázky – škoda, že je to trochu nuda. Hudba – Danny Elfman, paráda! Jen kurva ten scénář… víc se soustředit na postavy, páč to pozlátko kolem nezasytí.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často si myslím, že jinde bych byl šťastnější. 2.) Chyběl mi Sam Raimi.  ///  Thx za titule „Vojtěch Kostiha“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejupřímnějších Marvelovek ever a guilty pleasure roku. Pro Strange mám z nějakého důvodu ohromnou slabost a ve spojení s Raimiho evildead-lvl srandičkama to na mě i přes svojí roztomilou stupiditu působilo naprosto neodolatelně. První Marvelovka od prvního Strange, na kterou bych se klíďo podíval znova. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejakú dobu trvá, kým pochopíte, že ide skutočne o film Sama Raimiho a nielen o ďalší pásový Marvel. Čiastočne ním dvojka Strangea stále je, ale aj tie zameniteľné scény skrátka bavia. Omalovánky ale postupne vystrieda autorský štýl. Že to nesadne každému, je z podstaty veci jasné a oživeného Strangea ako z Evil Dead nemusí každý pobrať. Výhodou je, že aj napriek zdanlivej chaotickosti kvôli multiverzu ide o veľmi jednoduchý príbeh, kedy chce jedna čarodejnica získať deti svojich paralelných ja z iných vesmírov. A ten Strange je zase v nejakých iných vesmíroch zase záporák, ale ono vám bude stále jasné, o čo komu ide a kto je kto. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za posledné obdobie jedna s mála Avengeroviek, ktorá ma bavila. Dôvod je jednoduchý, zaujímavý príbeh, dobrá réžia a hlavne Avenger, ktorého máme radi a nemusíme sa s ním zoznamovať a prichádzať mu na chuť ako u kopec iných (Eternlas, Shang-Chi). Bendedict Cumberbatch je znova výborný a aktuálne asi najzaujímavejší Avenger, ktorý ťahá ešte svoju sériu (samozrejme aj Thor je super, ale toho spomínam iba preto, aby ma neje*bli blesky na stoličke). Film ma síce slabšie hodnotenie ako prvý diel, ale mňa tento mnohovesmír šialenstva bavil viac. Príbeh nie je síce nič extra a drží sa v zaručene fungujúcich schémach, ale  je tam toľko toho, že je sranda pozerať sa na to, čo sa tam všetko deje a kto všetko sa tam objaví. Máme tu záporačku, ktorú veľmi dobre poznáme, takže stret dvoch Avengerov je určite vítaný, obzvlášť po nevýrazných záporákoch na jedno použite. No a tretím výrazným plusom je réžia Sama Raimiho. Jeho stopa na tomto filmovom kotúči je skutočne výrazná, pretože na miesto klasických vtipných scén, sme dostali takmer hororové. Stále je to pre deti, takže do hororu nemôžme zabrusliť, ale je to určite vítaná zmena. K ďalším plusom patrí samozrejme aj opäť fajn vizuálna stránka, hudba Dannyho Elfmana, hromada odkazov a prepojení na svet Avengerov a taktiež aj nabitá akcia, či Strangeová pravá ruka Wong. Užil by som si to ešte o niečo viac, ale to by finále muselo byť viac napínavejšie, agresívnejšie, hororovejšie a menej predvídateľné. Tak či tak spokojnosť. P.S.: za titulkami sú dve scény, v prvej vás čaká Charlize a v druhej Raimiho dlhoročný kamoš Bruce Campbell. 80% - 4* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Ve scéně, kde stojí Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) a America Chavez (Xochitl Gomez) před sochou Doctora Strange, si můžeme všimnout obchodu s komiksy, který nese jméno McLeod Books. Jedná se o odkaz na kreslíře Boba McLeoda, který se proslavil hlavně díky kreslení postav známých jako The New Mutants. (Kubaaa97)
  • Toto je piaty film MCU v rade, ktorému bolo zamietnuté vydanie v Číne. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama