Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Někde v Multiverse existuje lepší filmová verze Doctora Strange. Marvel slábne a je to cítit ( Spiderman byl ještě takovou fajn tečkou za Avengers), ale Black widow a Eternals jsou dle mého už jen průměrnými odvary a zatím to nevypadá, že by se to v budoucnu mělo zlepšit, naopak DC ( Suicide Squad a Batman) jsou na lepší cestě. Osobně jsem nebyl příliš spokojen ani s prvním dílem Doctora Strange a doufal jsem, že dvojka díky hororovějšímu nádechu a multivesmírném šílenství mě chytne více ( ono je to o chlup lepší), ale pořád jako celek né úplně uspokojivé). Herecky je film v pohodě, Benedict Cumberbatch si odehraje své, Elizabeth Olsen je na filmu zřejmě to nejlepší a nová postava Americy Chavez mě bohužel příliš nezaujala. Vizuálně je film bez debat solidní ( byť některé CGI šílenosti mi přišly trochu not- so eye candy), akce opět není moc, ale je natočená obstojně ( souboj s hudbou- velmi originální a nápadité, ilumináti, úvodní fight s démonem a skok skrz různé světy byl vizuálně TOP), humor zde absentuje úplně a camea postav mi tu přišly trochu zbytečné. V pár scénách šlo dokonce poznat, že film režíruje Sam Raimi ( odkazy na evil dead, scéna s démony, pár jumpscarů a jedna drsnější akční sekvence, která by Rko wannabe. Dějově film nemá moc čím překvapit, chybí tu pořádná osudovost a film MCU nikde moc bohužel neposouvá. Osobně jsem doufal ve větší šílenství v Multiverze, to se zde překvapivě až tak často nevyužívá a když už tak to začne být zajímavé až ke konci. Nemám proti filmu vyloženě nic špatného, bavil jsem se, rychle to uteče, ale znova se na film chuť podívat nemám. Trailer na Avatara však úžasný   Příběh 3/5. Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 6/10. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já jsem notně spokojen! Upřímně, přesně něco takového jsem čekal a pokud je někdo, kdo si myslí, že by v každé další marvelovce mělo docházet k posunům a dramatičnostem, co ovlivní celý filmový vesmír na věčné časy, tak... To se prostě nestane a já jsem rád. Tohle je  jednoduše sakra dobrá horrorová komiksárna, která svoje pg13 věkové omezení ždímá naplno a samozřejmě, že se tu nedějí vyložené děshrůzné temnosti, pořád je tu dost scén, které dokáží navodit když už ne strach, tak alespoň jeho auru. Je to prostě hraní na písečku, které dokonale využívá rozpočet, herce i motivace (ačkoliv dost pomáhá vidět WandaVision).  Narozdíl od mnohých jsem od tohohle filmu nečekal nemožné a jsem za to naštěstí rád a po dlooooouhé době je to Marvelovka, kterou jsem viděl krátce po sobě dvakrát, což se mi stává dost výjimečně a jsem nadšen jako vačice, které nejen že nebyla přejeta náklaďákem, ale ještě ji vačičáčí lid zvolil držitelkou hodnosti Zlatého ocásku. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou výraznější marvelovka, kterou jsem neměl problém dokoukat, a to pak především díky Raimimu, jehož styl a hororové kořeny jsou ve filmu hodně cítit (včetně přímých odkazů na jeho Evil Dead atd.). Příběhově to není nijak extra objevné a spousta věcí se odbyde dost rychle, samotná vyprávěcí struktura je ale hezky vypilovaná a film nestačí ani na chvilku nudit. Druhý Strange je jasným důkazem, že jestli mají mít do budoucna marvelovky ještě nějaký ten kulturní smysl, měli by je točit režiséři s výraznějším rukopisem a ne jen poslušní řemeslníci, kteří pouze realizují už pevně dané vfx previzualizace. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Smutně spálená příležitost na potenciálně exkluzivní komiksové orgie. Ani Spider-Man: Bez domova, který vycházel z obdobného základu, rozhodně nebyl dokonalý, ve výsledku však šlo o dostatečně komplexní blockbuster, který v adekvátní míře nabídl vše potřebné (kromě akce je v něm spousta prostoru pro příběh, postavy i emoce). Tady ale jede všechno na půl plynu a hlavně hrozně zbrkle a zkratkovitě. Velkolepou akci (souboj s chobotnicí) i práci s tempem Raimi stále zvládá velmi dobře, nezměrný potenciál paralelních vesmírů ale zůstal ukrutně nevyužit (těch pár bezvýznamných cameo roliček může nadchnout jen hodně nenáročné fanoušky). A v žádném případě to nezachraňují ani postavy a (mizerná) práce s nimi (motivace záporáka mi přijde strašně mimo a nefunkční). Ten film mohl být ohromnou podívanou, fungující na několika rovinách, nakonec je ale jen jednou velkou pouťovou atrakcí, která nabízí solidní množství blyštivého pozlátka, pod nímž se ale překvapivě neukrývá vůbec nic. Zklamaný jsem především jakožto dlouholetý fanda nejen režiséra, ale hororů obecně. Údajný "první MCU horor" na mě totiž po celou dobu působil přinejlepším jako obstojná superhrdinská kouzelnická fantasy, kterou se ale nějaký chytrák na základě pár trochu temnějších scén pokusil světu prodat skrze populární žánr, na nějž dosud z logických důvodů v rámci budování MCU nedošlo. Sice to není taková nudná srágora jako Eternals, ale víc jsem se bavil i u Black Widow nebo Shang-Chiho. A z toho je mi regulérně smutno. 60 % ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Lhala bych, kdybych řekla, že jsem se nebavila. Bavila, a to dost. Vizuál je hodně zajímavý, hravý a fakt zábavný. Během filmu jsem si byla jistá, že tomu dám 4*, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si uvědomuji, jak moc je příběh vlastně nedotažený. Kdo neviděl WandaVision, nemá absolutně šanci pochopit Wandu jako postavu, v seriálu jsme mohli sledovat její pozvolný přerod ve Scarlet Witch a díky tomu pochopit i její motivy a emoce v tomto filmu, pro mě je Wanda momentálně nejzajímavější postava MCU, ale zároveň se naplnily mé obavy z této fáze MCU, že začneme být přehlceni filmy i seriály a jedno bez druhého nebude fungovat. Bez seriálu totiž tento film působí opravdu zkratkovitě. A na to, že Wanda je dost možná nejmocnější hrdinka ze současného MCU, by si zasloužila víc. Ten film měl zkrátka potenciál obrovský, ale nedokázal ho naplnit, i to rozuzlení je strašně banální. Je to škoda, nicméně stále bych bez výčitek svědomí film doporučila každému. Jen je třeba nečekat velkou událost, ale prostě klasickou zábavnou marvelovku bez debat dostanete, není to špatný film. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama