Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 1
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (351)

novoten 

všechny recenze uživatele

I když se kapitola z Westview může zdát pro celkový vývoj univerza jako nevýznamná, je to právě exkurze do zámořské televizní komediální historie, která poprvé definitivně překračuje žánrové mezníky. Ano, v klíčových chvílích se opět jedná o marvelovku, která musí mít akci nebo souboj, ale stěžovat si na takovou vlastnost je to samé jako vyčítat epizodě seriálu, že se věnuje danému tématu a ne cizím postavám či dějům. Fascinuje mě, jak přesně jsou jednotlivé subžánry vystihnuty, jak rychle se na každou novou hru dokážu naladit i to, jak rychle dokáže ze znepokojivých obrazů i zamrazit. Elizabeth Olsen si za Age of Ultron nebo Infinity War zasloužila ukrást show sama pro sebe a jsem moc rád, že vedení MCU tohle přání vzalo doslova. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dost podivný počin, u kterého nechápu, pro koho je vlastně určen. Líbila se mi pocta starým sitcomům, u které s každým dílem poskočíme o dekádu dopředu a tomu odpovídá i vizuální styl. Tyto díly jsou pro věkovou skupinu 30+. Po prolomení čtvrté stěny jsem byl stále natěšený, protože jsem doufal v něco ve stylu Kingova Pod kupolí (a na kratičký okamžik jsem plánoval doplnit si těch 20 marvelovských filmů, co jsem nikdy neviděl). Bohužel se z toho ale rychle stala typická marvelovská blbina pro věkovou skupinu 15-, ve které postavy poletují vzduchem a metají po sobě z rukou blesky. Poslední díl byl už skoro nekoukatelný. A neumím si představit, že někdo dokáže docenit všechny části seriálu najednou. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek veľmi zaujímavému začiatku sa "WandaVision" nakoniec ukázalo, že o Marvel momentky nebude predsa len núdza. Musím povedať, že už dlho som fanúšikom Wandy Maximoff a tak nejako som chcel, aby jej postava bola nejako viac využitá a nejakým spsôbom Marvel využil jej možnosti. A myslím si, že ak v "Endgame" neukázala čoho je schopná, tak tu v tejto minisérii skutočne mala možnosť ukázať ako ďaleko jej schopnosti až siahajú. A čo ma osobne asi najviac na tomto projekte vzalo sú jeho emocionálne momentky. Osobne by som povedal, že práve vďaka nim sme sa dočkali veľmi silného finále, ktoré zo mňa dostalo aj celkom silnú reakciu. Možno nie super silnú, ale počíta sa to. No predposledná epizóda "Previously On" bol pre mňa asi najžiarivejší moment tohto seriálu. Vidíme Wandinu minulosť a v spojení s čím si prešla počas minulých filmov bolo úplne cítiť, že Wandino emocionálne rozpoloženie je veľmi náročné.V mojich očiach je asi jednou z najkomplexnejších hrdinov, ktorých sme v rámci MCU mali možnosť spoznať. Najmä aj keď vidíme, že má v sebe aj tú temnú stránku, ku ktorej ju často vedia dohnať jej vlastné emócie. A je to úplne prirodzené. Rovnako Vision je v tejto sérii skvelý. A ich spoločný vzťah pôsobí veľmi úprimne. Akokoľvek zvláštne to znie. No na všetky tieto momentky si treba trošku počkať. V úvode totiž žijeme trošku v sitcomlande a snažíme sa pochopiť čo sa vlastne skutočne deje a ako k tomu došlo. A keď začneme od epizódy "We Interupt This Program" začneme dostávať odpovede, tak to funguje skvele. Najobľúbenejšie epizódy sú asi pre mňa tie, ktoré boli pre všetkých ostatných. "On A Very Special Episode..." , "All-New Halloween Spooktacular!" a "Previously On". A hoci tie sitcomové epizódy vedia byť trošku zvláštnym pridávkom pre tento seriál a sú trošku kostrbaté, tak ma úprimne pobavili a užil som si aj tie. Len nie sú tak emocionálne silné a skvelé ako to, čo reálne nakoniec tento seriál ponúkol. Už sa teším, až sa Wanda Maximoff vráti Hodnotenie: A- ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že už i z Marvelu se stane Drama. Je Paradox, že nejlepšími díly jsou první dva, kde funguje alespoň humor, jakmile se přepne na vážnější notu a začnou se probírat vědecké, fyzické a rodiné kraviny, tak mě ten seriál neskutečně vytáčel. Akce je zde až v posledním díle a ještě k tomu stála za hovno. Přišlo mi to jak levné Teen seriály z roku 2000 a ještě k tomu je to nuda jak prase. Usnul jsem u 4 dílů z 9 a to se už dlouho ničemu nepodařilo. Trpěl jsem tak moc, že víc jak 2 díly jsem za den nezvládl a to má jeden jen půl hodiny. Nic pro mě a upřímně se mi ulevilo, že je už konec. 4/10. ()

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková vcelku průměrná Marvel sranda, která měla vetší potenciál. Po zajímavých úvodních epizodách přišly až moc obyčejné a často předvídatelné díly, které jeli podle tradičních šablon a nic světoborného se tu neudálo.   Plusy: vývoj Wandy, celá postava Visiona Mínusy: většina bojů na jedno brdo, nudní "záporáci", naprosto směšný S.W.O.R.D. a spousta nevyužitých postav, "finále" Celkově hodnotím tak 60-70%, protože začátek mě hodně bavil a doufala jsem nějaký netradiční a originální zvrat... Normálně bych od toho nic nečekala a nebyla zklamaná, ale první epizody mi prostě daly naději, kterou v těch posledních tvůrci rozcupovali... Prostě průměr, možná trošku lepší průměr, ale od Marvelu bych ráda dostala promyšlenější seriál ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Ačkoliv se tato epizoda odehrává v 50. letech, tak si v obývacím pokoji můžeme všimnout malmového krbu. Ten byl ale vytvořen až v 60. letech. (Kubaaa97)
  • Děj se odehrává ve městečku Westview, které je souslovím slov West a view, které mají stejná počáteční písmena jako název seriálu, tedy WandaVision. (Matej.Krajci)
  • Wanda a Vision mají v kalendáři označený 23. den, což odpovídá počtu dosud vydaných filmů v rámci Marvel Cinematic Universe. (Matej.Krajci)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama