Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 3
USA, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (766)

POMO 

všechny recenze uživatele

Feel-good dobrodružství, které na 4 hvězdy vytahuje více aspektů a jejich svěží souhra - časté přesuny po fajn evrospkých lokacích, větší prostor pro mentorsky příjemného Jona Favreaua, časté napojení na Tonyho Starka a efektní technologické hrátky Mysteria, paralelující samotné kouzlo filmové iluze. A taky hezky vykreslený vnitřní boj Spider-Mana s vlastní odpovědností a nevyhnutnými očekávaními od sebe samotného. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $160miliónov║Tržby USA $390,532,085 Tržby Celosvetovo $1,131,928,519▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $49,858,223║ Tržby za predaj DVD v USA $21,546,867║ Veru moc som od toho nečakal, Marvel ma už začína nudiť a nakoniec ma to bavilo viac než megaúspešné Endgame. Prvých 15 minút som bol ešte váhavý, nejako to smútočné nadpájanie na koniec endgame nejak nebralo, obával som sa ako to tvorcovia ustoja aby sa to niekam pohlo. Cesta do Európy postupne nabrala na obrátkach, rovnako tak iskrenie medzi hlavnými postavami, akcia mala grády, bola prehľadná, upútala, postupne naberala na obrátkach a psycho deptanie Spider-mana doslova dostalo, človek ho junáka až ľutoval čo si ten chalan musí prežiť. Tento krát máme na vrch aj výborné efektné 3D. A na ten dabing som si tiež potupne zvykol. /videl v kine 3D verziu: 90%/ __ Druhá projekcia v 2D o dosť stráca efektívnosť pri akčných scénkach, jednoznačne pre tento film odporúčam 3D. __/videl v kine 2D verziu: 80%/__ ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Spideyho bláznivá cesta po Evropě. Jakožto fanda do superhrdinů jsem nadšený z toho, že tu pořád máme tolik kvalitních marvelovek (některé silnější, některé slabší, ale kvalitu si stále drží), a teď je tu dokonce film, kde si Spidey zajede do Prahy a projde se po Karlově mostě! Boží. Naopak poslední léta jsem trochu menší "geek" v tom, že už mi tolik nevadí větší změny oproti komiksu. Konkrétně u Spider-Mana si říkám, že to ryzí z komiksu už jsme viděli u Raimiho a teď je na čase zkoušet něco nového. Nové marvelovky taky oproti dávnější superhrdinské praxi z komiksů čerpají a řekl bych, že "source material" i respektují. Takže teď si docela užívám různé ty změny u postav a baví mě - jiná MJ, jiný Mysterio, dokonce i jiný Flash není vůbec zlý (Teď mě někteří komiksáci budou chtít zabít, ale ono taky většina vedlejších postav ze Spideyho universa nejsou až tak zajímavá, aby musela být doslovně převedená)... Ale teď už k filmu - Ze začátku je Far From Home dost zábavná jízda, která má velmi pěkný a na superhrdinský film docela originální námět, ale pak už to na můj vkus "lítalo" občas trochu příliš ztřeštěně a nedávalo to kolikrát zase tolik smysl. Ve filmů je hodně detailů, které mě bavily (stalkování mobilů skrz superbrýle, herectví Jakea Gylenhalla, vztah Neda a Betty...), ale hlavní příběh byl spíš "jenom" fajn. Takže nakonec mi z toho vychází, že Far From Home je podobný Spidey jako Homecoming. Není to žádná pecka, ale zábavný a pohodový film s mladým Spider-manem, který působí velice svěže a jistě má ještě hodně co nabídnout. (7/10) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že tvorcovia pokračovania hraného Spider-Mana prejavia podobnú kreativitu ako tvorcovia animovaného Spider-Mana: Paralelné svety, ale stalo sa a veľmi ma to potešilo. Teda minimálne od prvého zásadného zvratu, dovtedy šlo skôr o slušný štandart, aký som vopred očakával. Potom ale vyšlo najavo, akým smerom sa vyvíja scenár dvoch autorov a nemal som s ním najmenší problém. Ten som mal skôr s "nesmrteľnosťou" a "šiestym zmyslom" hlavného hrdinu, kde to už scenáristi trošku s tou uveriteľnosťou akčných scén prehnali. Každopádne oba diely tejto frančízy patria k vrcholom MCU univerza, čo je vzhľadom na vek hlavného hrdinu tak trochu hanba pre ostatné filmy a ich ústredné postavy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Spider-Man ve filmu Homecoming, byl pro mně na poprvé zklamáním, když sem film viděl na podruhé, o jednu hvězdičku si film polepšil. Ale i přesto sem na dalšího Spider-Mana těšil, přeci jenom každý si zaslouží druhou šanci a je jedině dobře že sem nad Spider-Manam v podaní Toma Hollanda nezlomil hůl. Ono finální lusknutí v Avengers: Endgame, mělo následky na všechny, ale nejvíc právě na Spider-Mana, který si vlastně uvědomil, jak hodněkrát hazardoval se svým životem a že možná nebude od věci, kdyby jenom byl tím dobrým Spider sousedem. Petr Parker je tady konečně v tom stavu, v jakém měl být právě v Homecomingu, i zde sice chybuje, váhá a reaguje jako puberťák, ale vyspěl a to hlavně emocionálně a to je nejvíc důležité. Taky proti němu stojí záporák, který se nebojí, přivolat jeho nejhorší noční můry, jen aby ho porazil. A i akce zde je o dost lepší, hlavně závěrečná má solidní náboj a parádní tempo. Vtípky, srandičky a různá vtipná nedorozumění, sou o dost zábavnější, sice nejsou v každé minutě, jak by si někteří představovali, ale za mě je to jedině dobře. Kromě Petra, i jeho spolužáci MJ, Ned a Flash si prošli změnou a dost se to mezi nimi upevnilo a nebo upevní v budoucnu, že Flashi. A obě dvě potitulkové scény, sou tentokrát důležité a velice podstatné, pro další vývoj Marvel filmů a světa. A zároveň v nich lze odhadnout co bude dál a asi né všechno bude procházka růžovým sadem, koukám hlavně po vás Dark Avengers, kdopak vás bude financovat Oscorp nebo Hydra ? A jediné, co bych tak mohl vytknout je to, že Parker při soubojích nehláškuje, ale to je taková drobnost, kterou lze přejít. PS: Filmu bych dal jiný název, Spider-Man: V zajetí iluzí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • V jedné z počátečních scén vidíme charitu May Parker (Marisa Tomei) pro oběti po událostech z Avengers: Endgame (2019). V komiksu se tato charita jmenuje „Food, Emergency Aid, Shelter and Training“ („Jídlo, pomoc při mimořádných událostech, přístřeší a výcvik“), zkráceně F.E.A.S.T. (3T)
  • Snímek během tří promítacích víkendů překonal hranici 1 miliardy amerických dolarů a stal se tak 8. filmem v rámci Marvel Cinematic Universe, kterému se na tuto metu příjmů z kin podařilo dosáhnout. Současně jde o první film se Spider-Manem (Tom Holland) v hlavní roli s tímto finančním úspěchem. (Tashi)
  • První film MCU, který se odehrává v České republice. (tyzmrde)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama