Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp

  • USA Ant-Man and the Wasp (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp, který je novou kapitolou o superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a pomoci jí odhalit tajemství z minulosti. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 4

Recenze (685)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Odlehčený tón a absence padoucha s odhodláním deratizovat lidstvo jsou fajn, stejně jako Douglasova sada angličáků „Pym my ride“ a vůbec hravost s miniaturizací při akčních sekvencích, nicméně Peña bez kobercovky kolem huby a především celková všednost úzce spjatá s přesyceností tématem zapříčinily, že jsem se často ztrácel v kvantové pustině. Cink do pokladny a MCU pás běží dál.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Budem ťa volať Ant.Onio Banderas.“ Žiadne veľké (ani malé) nadväzovanie na predchádzajúce marvelácke udalosti sa nekoná: Scottova neprítomnosť v Avengers 3 je vysvetlená v 30-sekundovej potitulkovej scéne (SPOILER a v podstate ani to nie, pretože sa odohráva PO lusknutí prstov SPOILER). Nuž... čakal som viac. Scott alias Paul Rudd je však sympaťák, takže mu to (možno) prepáčite. Evangeline Lilly je o čosi akceptovateľnejšia, než minule, pretože má lepší účes (áno, niekedy tak málo stačí). Douglas sa však z pozície rošťáckeho mentora prehral v tak troška zmrda, ktorý síce od začiatku do konca zostáva kladnou postavou, ale medzi riadkami sa správa ako nie práve najmorálnejšia postava a občas je na facku. Jeho kombinácia s Michelle Pfeiffer nie je až taká veľká vec, ako sa (zrejme) čakalo. To Michael Peña (ako šéf mimoriadne stoickej bezpečnostnej agentúry) je tradične svoj, kradne si všetky scény a možno by nebolo od veci dať mu spin-off. Film slabšie odsýpa a citové výlevy sú poriadne sladká limonáda, tak ale zas na druhej strane musím uznať, že ma dojali. Občas vidno podozrivý strih (trojica hrdinov ukradne budovu, zrazu STRIH a sú v bezpečí doma). Akcia - v prvej polovici je to dialógová situačná komédia, ale v druhej sa to po akčnej stránke rozbehne a začne to byť plné nápadov (PEZ, hry so zmenšovaním a následným zväčšovaním vozidiel, sérum pravdy, čajky). Scenár je šitý horúcou ihlou – Scott X rokov v pohodičke zvláda domáce väzenie, no doslova niekoľko hodín pred úspešným koncom sa ocitne v problémoch, rovnako tak predstavy tvorcov o fungovaní domáceho väzenia sú troška dosť skreslené. A vedľajšia dejová linka s Ghost a Laurenceom Fishburneom dosť slabá. Cinemax TN 2018 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem si to při sledování druhého Ant-Mana hned neuvědomil, tak se u Disneyho Marvelovek začíná rozmáhat smích a zábava všemi směry. Jen si to zrekapitulujme 3. Iron Man = legrace, 3. Thor = toho ani nešlo brát prakticky vážně. Strážci Galaxie tam se s humorem jaksi počítá zcela automaticky a teď zde máme mravenčí minisérii. Už jen mě připadá že jediný kdo jede ještě na vážnou akční notu je Cap America? Zatím mě to nevadí, ale vím určitě že časem budu mít zřejmě s těmito směšnými filmy trošku problém, kdežto Capitána budu přímo vyhledávat. V druhém Ant-Manovi nepřišel o život nikdo, i když závěr jsem jaksi nepobral. Čeká nás nějaká nepříjemná událost v Marvel Universu? Uvidíme příště ... PS: Paul Rudd už na mě působí sympatičtějším dojmem než tomu bylo minule. Třetí díl? Může být. 65% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší sequel v MCU? Rozhodně ne, ale zároveň bych tu neviděl kvalitativní sešup oproti prvnímu dílu. Dvojka si zachovává svůj status menší marvelovky pro nepoměrně menší publikum, věřím, že i tentokrát spousta marvel konzumentů Ant-mana vynechá, tím spíše, že se tentokrát obejde bez účasti libovolného Avengera. Z nováčků mě nejvíce potěsil Laurence Fishburne, který mě sice mega otrávil v druhém Johnu Wickovi, tady si ovšem roli vybral velice dobře a klidně bych si tipnul, že Feige někdy v budoucnu plánuje prequel s původním Antmanem, Wasp a Goliathem. Po druhém zhlédnutí budu hádám moudřejší (ano, skutečně jsem doma byl), napoprvé nadšení nepřišlo a překvapilo mě, kde se bere tolik chvály na záporáky, kteří nejsou vůbec ničím výjimeční oproti ostatním generickým postavám z dřívějška (jeden Thanos už tu letos byl) a mnohem více mě bavila linka Michaela Douglase a Michelle Pfeiffer. Gagy i tentokrát zvládl Peyton Reed obstojně, ovšem napotřetí už bych na to nesázel a tvůrčí tým malinko obměnil. Ps : viděno 2x v dabingu, naštěstí jsem to po čase přestal vnímat, ale dojmům to rozhodně mírně uškodilo (ale skutečně jen mírně).. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

O nejlepší marvelovku se zdaleka nejedná. Ant-Man a Wasp se dokonce dají zařadit do té slabší půlky (což je v rámci filmů pořád nadprůměr, ale v MCU je standard nastaven výše). První díl tedy překonán není (před projekcí jsem si ho pouštěl znovu, takže čerstvě vím, s čím porovnávám), i když druhá polovina filmu byla rovnocenným následníkem originu a v mnohém ho i předčila. Hlavním problémem je fakt, že Ghost, ač má naprosto skvělé schopnosti a kostým, je zoufale nevýrazná, a kromě toho, že zatápí hlavním hrdinům (důvod má poměrně logický), je vám i přes svou minulost naprosto ukradená. Goggins už je na tom trochu lépe, ale žádná hitparáda to není. Záporáci šli tedy s kvalitou (po Thanosovi a Killmongerovi) jednoznačně dolů, a za týden si na ně zřejmě ani nevzpomenete. Trochu problematický je navíc i fakt, že začátek nemá potřebnou plynulost a z hlediska filmařského spadá prakticky do průměru. O hudbě se kromě hlavní melodie snad ani nebudeme bavit, protože se jedná o aspekt, se kterým Marvel dlouhodobě bojuje... Najde se zde několik skvělých scén (opět skvělý mladý Hank + Janet, vloupačka s dcerou, scény ve škole), ale ty průměrné převažují. Kvalita se rapidně zvýší až u Baby Jagy, potažmo scénou se sérem pravdy. Celkově pak vyčnívá hlavně partička kolem Peňi, která je fantastická a dostává adekvátní prostor na to, aby se mohla předvést v plné parádě. Právě tady se dočkáte něčeho, na co budete moc rádi vzpomínat, a k čemu se jistě budete chtít vracet. Kvantové říše jsme mohli dostat mnohem více, ale co se dá dělat. Zřejmě na to prostor nebyl, nebo tvůrci nevěděli, s čím přesně pracovat, když by se na tento problém měli nějak více zaměřit. Každopádně je možné, že se „něčeho“ ještě dočkáme ve čtvrtých Avengers (viz. potitulkové scény). Obecně příběh cílí hlavně na rodinu a rozkol hrdinů po Civil War, což funguje nadmíru skvěle. Rovnou vám řeknu, že Captain Marvel tady nemáte ani v nejmenším očekávat. Ant-Mana v její sólovce možná ano, ale to je krajně nejisté a neodvažuji se to odhadovat. Zklamaný tedy nejsem, ale čekal jsem po "nařachaných" trailerech něco více. Před CSFD víkendem 4 hvězdičky (70%), ale ke třem to není zase daleko... Posléze jdu níže. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (43)

  • Postava Ghost (Hannah John-Kamen) je v předloze muž a Ant-Man s ní nikdy nebojuje. Jejím původním nepřítelem je Iron Man. (UncleMorty)
  • Natáčení probíhalo pod falešným názvem, aby se předešlo nežádoucí pozornosti. Zněl „Cherry Blue“. (griph)

Související novinky

Kit Harington míří mezi Eternals

Kit Harington míří mezi Eternals

24.08.2019

V Kalifornii v těchto dnech probíhá D23 Expo, takový malý Comic-Con studia Disney, a tak není divu, že internet zaplavují informace týkající se nové streamovací služby, Star Wars a samozřejmě Marvelu… (více)

Venom díky Číně předčí Spider-Mana

Venom díky Číně předčí Spider-Mana

10.11.2018

Fanoušci filmového Venoma si asi můžou začít mnout ruce. Zdá se, že studio Sony totiž po nečekaném úspěchu hláskujícího antihrdiny s tváří Toma Hardyho (Dunkirk) oznámí pokračování každým dnem.… (více)

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama