Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Propojování marvelovských vesmíru pokračuje! Už jsem si myslel, že WandaVision zůstane letos nepřekonána, ale před Vánoci vtrhnul na Disney+ Hawkeye a stal se nejlepším MCU seriálem pro rok 2021. Do karet mu hraje velká spousta věcí - předně nádherná, roztomilá a cool Hailee Steinfeld, výtečný Jeremy Renner, který má po více než deseti letech konečně ve své roli dostatek prostoru a s Hailee úžasnou chemii, vracející se Florence Pugh, která má s Hailee úžasnou chemii, zatraceně příjemná (před)vánoční atmosféra (a navrch boží tematický soundtrack), nové zajímavé postavy, překvapivé staré (a stále dobré) postavy a nabušený děj, pro který je šest epizod překvapivě málo. Ještě dvě by mi bodly. Tohle jsem si fakt užil a kdyby v tomto případě zůstalo pouze u jedné série, byla by to vlastně docela velká škoda. Tahle parta by si zasloužila pokračování. Stylový vrchol roku. Muzikál od Marvela bych si nechal líbit! 9,5/10. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Po finále mohu konstatovat, že Hawkeye je pro mě nejpovedenějším seriálem z MCU a může za to povedená vánoční atmosféra, jiskření mezi Kate a Clintem, zábavná akce nebo povedený příběh. Jediné čeho bylo trochu navíc, byl takový ten klasický marvelácký humor. Návrat Kingpina potěšil a pěvně věřím, že se s ním ještě setkáme. Je asi jasné, že Hailee Seinfeld jako Kate Bishop ještě neřekla poslední slovo a objeví se v řadě dalších projektů v MCU a já se na ni budu rozhodně těšit. Například díky současnému vývoji v MCU se jistě brzy dočkáme adaptace komiksu Young Avengers, ve kterém postava Kate Bishop hraje jednu z hlavních rolí. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Filmy z marvelovské stáje se s přimhouřením obou očí a překousnutým jazykem celkem dají, ale rozšiřování jejího univerza v seriálech je jeden provar vedle druhýho, bez výjimek. A ještě nikdy jsem neviděl tak znuděnýho Jeremyho Rennera, fakticky. Ten si musel zhluboka oddechnout, když skončilo natáčení. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hawkeye má jediný problém. Musí navazovat na tupou potitulkovou scénu z Black Widow. Nebo to snad nikomu nedochází, že by se celý svět dozvěděl o tom, jak se Nat obětovala? Ale budiž, za hloupost sólovky Black Widow jsem strhával body už přímo u ní. Můžu tak říct, že si nejsem vůbec jistý, jestli pro mě byl letos lepší Loki nebo Hawkeye. Oba seriály byly skvělé, jen každý jinak. Uznávám, že tady za to může i vánoční atmosféra, která dává vyniknout emocím, ale nejednou jsem dostal nádherně funkční scény založené na přátelství a lásce, které mě prostě chytly za srdce. Tak, jak na mě nefungovalo finále Wandy, tady jsem si ho i přes notnou míru nadsázky náramně užil. Chemie Rennera a Steinfeld je navíc dokonalá a já si věřím, že Hailee bude v bude v budoucnu jedním z největších tahounů nové generace Avengers. Pokud se navíc dostane do pravidelné kooperace s Yelenou (aneb aspoň něco pozitivního z Black Widow), pak bude má spokojenost ještě větší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Ďalší kopanec od Marvelu, načo takéto bezduché zlátaniny vôbec tvoria, prvá dva diely úplne tuctové povrchné báchorky. Dúfal som že to bude aspoň zábavné ale kde nič tu nič a herci mi prídu dosť bez iskry. Tretí diel ponúkne aspoň trochu akcie... No rok 2021 teda Marvel u seriálov riadne zakopol.  Hailee Steinfeld je ešte väčšie herecké drevo než som si myslel, radšej nech ostane u hudby. /40%/ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (79)

  • Zahrnutí Ant-Mana jako účastníka bojů z filmu Avengers (2012) je odkazem na to, že Hank Pym byl zakládajícím členem Avengers v komiksech. Zároveň byl původně naplánován sólo film pro Ant-Mana, který se měl odehrávat přibližně ve stejné době, jako filmy Iron Man (2008), Thor (2011) a potitulková scéna ve filmu Captain America: První Avenger (2011), nakonec z něj ale sešlo a byl natočen až později. (Kubaaa97)
  • Echo (Alaqua Cox), Maya Lopez, je v komiksech adoptivní dcerou Kingpina a často se objevuje jako vedlejší postava v komiksech Daredevila. Etnicky se jedná o původní obyvatelku amerického kontinentu a je jednou z mála neslyšících postav v Marvel komiksech. Později na sebe v komiksech přebírá roli Rodina. (Kubaaa97)
  • V úvodním logu Marvel Studios můžeme poprvé vidět Shang-Chiho (Simu Liu). (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama