Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Musíme si povědět pravdu: velký špatný, haram sračka, sračka pro děcka, hyperkorektní vnucovadlo. Bylo fakt otravné, jak se nám snažili vnutit islámskou indicko-pákistánskou superhrdinku, ať se děje, co se děje. Ze začátku jsem měl pocit, že to bude takovej ten typ seriálu, něco jak Tajný život K.C., Hannah Montana nebo Sladký život na palubě - aspoň na podobnou cílovou skupinu je to podle mě zaměřené a to já už dávno nejsem. A pak ty lekce z historie rozdělení Indie po britském mnohaletém útlaku a celá ta islámská komunita a kultura, která je tady táááák strašně pozitivní a vůbec ne teroristická a každej tady má každýho rád a v Pákistánu jsou bohatí ve velkým baráku a a a... celé je to tak strašně hloupé, naivní a průhledné, že té scénáristi psali asi na hajzlu, když měli průjem. Takovejhle typ seriálu by si příště mohli nechat pro bollywoodskou divizi Marvelu a oficiálně to na tamním trhu taky nechat. Navíc se tam cestovalo i v čase, což nesnáším. Ještě že to mělo jen 6 dílů. Jednu hvězdičku dávám za pár (opravdu pár) průměrných nápadů... ale silně převažuje nuda, pohrdání tou klišovitostí a všechny ty špatné pocity. A upozorňuji, že se mi protivilo to násilné vtírání všeho kolem této komunity, né ta komunita samotná - jak kdyby okolní svět ani neexistoval (i ti záporáci z druhé dimenze totiž byli Indové, s indickejma hadrama, šperkama atd.). ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme na tom, že tenhle seriál je od Marvelu nejslabší. Vlastně ani nevím jak bych to měl popsat. Mám pocit jakoby jsem se z ničeho nic ocitl u nějakého špatného seriálu od Netflixu... U hlavní postavy Kamaly je hned od začátku jasné, že je ještě hodně mladá a co se týče herectví není moc zkušená, ale nakonec její herecký výkon je to velké pozitivum seriálu a hlavní protagonistka působila spíš sympaticky, než otravně. Nechci si tady hrát na nějakého génia (já bych to  totiž lépe, než ona nezahrál). Doufám, že ve filmu The Marvels,  uvidíme víc její schopnosti, protože v seriálu se až tak moc neukázala. 60% ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po WandaVision a What if.. asi nejlepší seriál od MCU, daleko nad sračkami typu Hawkeye nebo FaWS. Jasně, to origální prostředí spojené s Pákistánem a jeho historií dělá hodně, ale asi nejlepší je, že postavy jsou tentokrát naprosto normální a chovají se i většinu času tak. A nakonec tomu odpustí i ty místy hlušší momenty. No a ten komixový pohyb v pozadí, to je vyloženě laskominka. 75% P.S. Mám takový pocit, že Kamala bude do budoucna docela důležitou postavu pro celé MCU. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Všichni pořád mluví o jakýsi únavě Marvelu, já jí ale zatím pořád necítím. Naopak oceňuju rozmanitost, kterou se ve Phase 4 vydal. Od pomalejších a přemýšlivějších Eternalů, přes hororovějšího Strange, bombasticky-nostalgickýho Spideyho, lehce mumiovskýho Moonknighta, experimentální WV, Loki... až po tuhle obrazově hravou, vtipnou, chvíli tak trochu teen-komedii, jejíž největším tahákem, trumfem a kouzlem je netradiční zasazení. Spojení spidermanskýho objevování nově nabytý síly s neokoukaným prostředím muslimský menšiny tu zkrátka funguje a nečekaně toho využívá i k letmýmu komentování některých problémů (ano, tady konečně chválím kritiku nerovnosti pohlaví!), jakož i obeznámení diváka s historickýma událostma jinak prakticky opomíjenýma (dělení Indie po WW2). Bohužel - a je to asi jediná zásadní výtka - se tu nepovedlo příliš dobře zpracovat záporácký linky (vskutku množný číslo), ale zbytek je napsanej dovopravdy zábavně, včetně vztahů mezi sympatickýma a dobře nacastovanýma postavama! ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele

7/10 - Ze začátku jsem s tímhle seriálem měl celkem problém. První epizoda byla nudná, nezajímavá, místy i trapná a proto jsem to po první epizodě vzdal. Po čase jsem dál Ms Marvel opět šanci a zhlédl ho svižně do konce a nakonec jsem si k seriálu cestu našel. Ano, nejedná se o žádný parádní Marvel seriál a dost možná se jedna o zatím nejslabší seriál ze 4 fáze, ale stále musím pochválit cílovku a kvalitu, co si seriál drží. Za mě v celku pěkná podívaná, ale pokud krom konce vynecháte seriál, nic se upřímně nestane a nebude to vadit. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Na vytvoření postavy Kamaly Khan/Ms. Marvel se podíleli čtyři autoři – Sana Amanat, Stephen Wacker, G. Willow Wilson a Adrian Alphona. Jako nepojmenovaná postava se poprvé objevila v sešitu „Captain Marvel (Vol. 7) #14“ a jako Ms. Marvel poprvé v sešitu „All-New Marvel NOW! Point One #1.NOW“. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama