Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám comicsový film! Přesně v duchu psychedelických surrealistických příběhů s Doctorem Strangem z comicsových sešitů. No jasně, většina by se dala nazvat oním pejorativním digibordel, ale to já rád. A jakýpak záhadný soupeř. To není žádný spoiler, když napíšu, že poměrně brzy se ukáže, kdo jím je. Nakrknutá Wanda je nebezpečná, ale rozzuřená Scarlet Witch je ztělesnění apokalypsy! Není divu, že mrtvých je nepočítaně! A do toho démoni, strážci svatyně a duše zemřelých hříšníků. A navrch nebezpečné grimoáry - Darkhold (jakási obdoba Necronomiconu) a jeho protiklad Vishanti. Nemluvě o tom, co čeká některé superhrdiny v paralelním vesmíru... A přitom vše se děje jen proto, že Wanda chce naplnit svůj bolestný sen. Za mě fajn. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, jeden jump scare v tunelu horror nedělá. Začínám být doopravdy otupělá, ale zatím jsem se ještě neodhodlala s MCU přestat. Problém je v tom, že v každém jejich filmu/seriálu hraje alespoň jeden z mých oblíbených herců či hereček a tak se vždycky nakonec podívám, i když by pro blaho všech bylo lepší, kdybych to nedělala. Taky bych řekla, že Strange bude postavou, u které je největší rozdíl v tom, jak se chová ve "svých" filmech a když jenom "hostuje". Kupříkladu tady, v posledním Spider-Manovi a v Infinity War/Endgame se chová tak odlišně, že mi to přijde jako tři rozdílné postavy. A není to (zbrklý, a třeba offscreen) osobnostní vývoj/posun (jako v případě Wandy), je prostě úplně jiný. Když už si hrají na to nekonečné divadlo, tak by si to měl Feige líp pohlídat, aby to sedělo. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Raimi + Strange s tváří Cumberbatche + sympatická America + šíbnutá Vanda + mnohovesmír + hororový nádech - cca. dvě fakt divné scény = zážitek na míle vzdálený kterémukoli z hojně popisovaných zklamání. Trailery byly výborné a dostala jsem přesně to, co jsem čekala, i když místy trošku jinak, než jsem to čekala. Patetické? Ano. Hloupé? Ne. Více Raimiho a více Tobey-... multivesmíru, prosím! 4,5*. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Nuda a šeď. Fanúšikovia od filmu očakávajú naozaj veľa, ale ako sa postupne začína ukazovať, Marvel Studios si týmto na seba pletie bič. A snáď prvýkrát názov filmu predznamenáva viac jeho výsledok ako samotné udalosti v ňom. Väčšina z prvkov, ktoré sú bežne základnými kameňmi dobrého filmu (silný príbeh, zaujímavé postavy) sú tu veľmi zhustené do seba, aby sa čo najrýchlejšie ponáhľalo k akcii. Málokedy tvrdím, aby mal film viac minút, než má, ale tu by 10-20 minút mohlo prospieť udržať na uzde skratkovité rozprávanie. Dôjde na cestovanie medzi vesmírmi, príšermi aj Iluminátmi predstavených v traileroch. Lenže stačí to na vybudovanie silného príbehu a prekreslenie postáv? Nestačí. (27.6.2022) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Marvel záměrně co nejvíc parodovaný, zato k Evil Dead sérii se přiznává velká láska. A ke Scarlet Witch se konečně chovají jako k sociopatické svini jakou vždycky byla. Sice nový sidekick Doctora je tu úplně zbytečná postava, jen chodící MacGuffin, příběh celkově není moc zajímavý, a digibordel je nudně otravný, ale i tak, na poměry Marvelu dost fajn a zábavnější film než jednička. Rozhodně to nejlepší co v současné MCU fázi vzniklo. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Jeden plagát zobrazuje sochy tigra s krídlami a ženskej bohyne. Títo sú známi ako Hoggoth a Oshtur, ktorí v Marvel Comics spolu s Agamottom tvoria trojicu bohov mágie známych ako Vishanti. (Pat.Ko)
  • Xochitl Gomez chcela zostať verná zdrojovému materiálu napriek tomu, že hrá mladšiu verziu postavy, než je zobrazená v komiksoch, a povedala, že jej cesta začína tým, že postava bola dlho sama a „utekala pred svojou jedinečnosťou.“ (Pat.Ko)
  • Chthon patří v komiksech mezi Elder Gods, kteří vládli na Zemi. Chthon trávil svůj čas studováním mystických umění a stal se prvním černokněžníkem na Zemi. Podobně jako ve filmu stojí Chthon za Darkholdem. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama