Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Musím připustit, že jsem se na toto veledílo velmi těšil. A hned narovinu přiznám, že jsem byl absolutně nadšen. Hned úvodní minuty byly super a navnadili moje béčkové čidla na naprostý vrchol. Film plul dál velmi svižným tempem a fakt, že film nemá žádnej děj (nebo aspoň bych se to tak neodvážil nazvat) vůbec nevadí. Pár solidních bitek se tu najde a ikdyž jsou v nich viditelné boty jako hrom a protivníci hlavního hrdiny se chovaj absolutně dementě. Kapitolou samu pro sebe je finální souboj dvou hlavních postav. Oba představitele se u toho tak kouzelně šklebí a totalně přehrávaj (Van Damme to ostatně dělá ve všech vrcholných bitek své rané tvorby) až sem se řechtal na celé kolo. Vůbec záporák je bezva, když už je na plátně má to šmrnc :) Přes zmíněnou chválu ale nemůžu dát hned pět hvězdiček, protože film odsunuje z absolutního Olympu několik nedodělků. Předevšim to sou slabší kostýmy - autoři se měli víc inspirovat Mad Maxem 2 a přilačit na kůži :) Dále jsem postrádal aspoň jednu erotickou scénu jak se na podobný film sluší - a přitom příležitostí bylo dost. Suma sumárum to je ale skvělá podívaná .... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhsej dobe som sa rozhodol, ze si do xichtu drbnem nejaku poriadnu sracku. A aby som si to poriadne vychutnal, tak som si ju dal rovno v HD. Tento film som ani ako maly chlapec nemal rad a pacila sa mi na nom len ta cool puska, ktoru tu ma Van Damme. Inak mi to pripadalo ako zbytocne brutalny otrasny film. A po rokoch som zistil, ze sa na tom nic nezmenilo a iba som si potvrdil, ze uz ako maly chlapec som mal dobry vkus. Pustil som si 86 minutovu kinoverziu, ktora mi uz nepripadala tak explicitne brutalna ako kedysi, takze vlastne ani v tomto ohlade uz nefunguje. Jedina kvalitna zlozka filmu za ktoru davam jednu hviezdicku je hudba. Je dost neprijemna a dodava filmu tiazivu atmosferu. Vsetko ostatne je klasicky vyrazne podpriemerny Pyunovsky standard. Primitivny pribeh, lacna vyprava - film sa odohrava v nejakych polorozpadnutych budovach, otrasne herecke vykony, väcsinou jednoslovne dialogy: Move. Go. Die. Motherfucker, a akciu tvori len niekolko bitiek, ktore maju jednoduchu choreografiu, ktora postrada akukolvek dynamiku. Este aj stare fazovane kung-fu filmy maju dynamickejsie bitky. Pre niekoho by snad mohol mat tento trash unikatnu srackoidnu atmosferu, podobnu aku maju tie najväcsie pecky Uwe Bolla. Dobre pre tych srackofilov, ale nikomu normalnemu sa tento film pacit nemôze. 1/10. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako hvězda fakt jen z milosti za mladého Van Damma a jednu nahotinku, jinak to má naprosto zmatený způsob vyprávění, příběh o hovnu (holka jde s informací o léku z bodu A do bodu B nebezpečným územím, a nevíme proč, když její nadřízený se do bodu B dostal nějakým způsobem rychleji a bezpečněji. A Van Damme za pomoci jin holky se snaží ji zachránit a pomáhat jí. Mezitím ve flashbacích vidíme, co hlavní zloun udělal Van Dammově adoptivní rodině.), nesmyslný střih a bojové scény k prdu, jak z nich čiší amatérismus a hranost. Navíc se záporáci chovají jak pitomci, Van Damme často taky, a když už můžou záporáci Van Damma jednoduše kilnout, ukřižují ho na stěžni lodi v poušti - asi aby to bylo cool. Chápu, že Pyun chtěl z této postavy udělat nového mesiáše, ale co je to kurňa za mesiáše, který má jen vnější znaky (vstal z mrtvých ze studny a pak ho ukřižují), ale jinak je to jen bezduchá mlátička? Nebo mne "bavily" scény, kdy se JCVD snaží otevřít poklop, aby tudy utekl, a zlouni za ním běží ty dva metry asi půl hodiny. Ten film žel není ani tak špatný, aby byl zábavný - je prostě jenom nepovedený a odfláknutý. A furt tu někdo jen řve - takže mám pocit, že koukám na dokument o lvech, než na film s lidskými hrdiny. (Mimochodem, od mládí jsem kdoví proč měl zafixovné, že cyborg je Van Damme, a ne tak baba. :-)) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme v najlepšej forme, ale ešte zatiaľ prakticky neznámy spojil svoje sily s asi najbrakovejším režisérom, akého poznám, Albertom Pyunom a podľa toho to aj dopadlo. Postapokalyptické filmy a kľudne aj tie béčkovejšie z osemdesiatych rokov mám rád, ale Cyborg pôsobí skutočne až moc brakovo. Už zápletka neznie práve najatraktívnejšie, pričom by to veľmi potrebovalo lepšie vykresliť motivácie postáv, tu dve postavy, ktoré spolu nemajú nič spoločné spoja svoje sily, aby zachránili opäť len neznámeho cyborga v zajatí skupiny brutálnych vrahov a aj napriek tomu, že hlavný hrdina sa s týmito zabijakmi pozná už z minulosti, tak tento potenciálny motív pomsty je tu absolútne nevyužitý, akoby mu bolo jedno, že mu tak ublížili a už si rieši len súčasný problém. A ten dej už skutočne ani priamočiarejší byť nemohol, je to až zúfalo nenápadité a tak to musia zachraňovať aspoň flashbacky, ktoré inak v takomto množstve nemusím, ale tu ma bavili a celkovo to osviežia, lebo inak by to dejovo nestálo absolútne za nič. A aj tak je to hlavne v prvej polovici celkom nuda, až potom sa to trochu rozbehne. Moc tomu nepomôžu ani postavy, Van Damme je sympaťák, ktorý v akcii má čo ponúknuť, ale inak ma táto jeho postava zase tak moc nebavila, jeho spoločníčka nestojí za nič, rovnako ako samotný cyborg a záporáci by nemuseli byť zlí, keby stále nevydávali také trápne zvuky a grimasy. Ale aj tak ten hlavný je celkom démonický a po jeho boku je už známejší len Ralf Moeller. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je bezpochyby hlavným kladom filmu. Van Damme má samozrejme na svojom konte aj lepšie súboje a akčné scény, ale ani toto vôbec nie je zlé. Tých klasických dlhých súbojov tu zase tak moc nie je, väčšinou sú o zneškodnení skupiny protivníkov a na to sa tu pozerá viac, než dobre. Karate tu vyzerá efektne, rovnako ako vo všetkých jeho starších filmoch, ale tu je akcia navyše aj dostatočne drsná, často sa používajú nože, občas poteší aj nejaká tá zlomenina a Van Damme tu zabije takmer každého protivníka, na ktorého narazí a toto vždy poteší. Najlepšia je asi záchrana ženy v polorozpadnutej budove, akcia v továrni a spomenúť musím aj štýlovú smrť spomínaného Ralfa Moellera. Režijne je to očakáane bieda, Albert Pyun je skutočne jedným z najhorších režisérov, akých poznám, nezvláda takmer nič a to isté sa dá povedať aj o technickej stránke, apokalyptická doba je tu zobrazená len hroznými kostýmami a všadeprítomnými rozpadnutými budovami, takže tu nie je o čo stáť. A aj tá výrazná hudba skôr ruší. Takže Cyborg je film, ktorý po väčšine stránok za moc nestojí, či už dej, väčšina hereckého obsadenia, ale aj réžia a technická stránka, ale na ten priemer ho povyšuje Jean-Claude Van Damme v skvelej forme a množstvo akcie v jeho podaní. Takže tento film ako celok ma vôbec nezaujíma, ale kvôli tým slušným likvidačným akciám, ktorých našťastie vôbec nie je málo si ho rád občas pozriem. Takže len vďaka Van Dammovi Pyun natočil svoj najlepší film. 58% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díl 4 : apokalyptické sci-fi. Produkce Cannon Group. Tato bájná společnost nám roznášela v 80. letech spoustu zážitků a radosti. Cyborg je Céčko jako řemen. Je to blbé, je to stupidní, ale hraje v tom Van Damme a ten na začátku 90. let prostě frčel ať už se objevil v čemkoliv. Optikou dneška je to na hraně koukatelnosti, ale postapokalyptická atmosféra tam cítit prostě je. Nikdy nezapomenu na kanálovou scénu a parádní Jeanovu roznožku, při které to bohužel Ralf Moeller schytá. Tahle scéna zachraňuje jinak dost bídnou VanDammovku. Nostalgie jako prase a jako hlavní záporák věčně napumpovaný a zatnutý Vincent Klyn, který toho kromě démonických očí moc nepřináší. 40% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • V úvodních titulcích se objevuje špatně uvedené jméno, herec Ralf Moeller je v nich uveden jako „Rolf“. (korbitch22)
  • Slovo Kyborg, které bylo poprvé použito v roce 1960, vzniklo sloučením slov kybernetický organismus. Představuje tak syntézu organických a mechanických částí. „Klasičtí“ kyborgové, u nichž elektronické či mechanické součástky tvoří jejich významnou část, se vyskytují pouze ve sci-fi, nicméně technicky je kyborgem i člověk s endoprotézou, naslouchátkem nebo srdečním stimulátorem. (Martrix)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama