Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gigabéčko, ale megadrsný :) Všude jsou tam usekaný hlavy a mrtvoly na hácích a boží záporák dává držet ostnatý dráty malejm holčičkám. Celej film je v podstatě jedna velká honička, kde Van Damme pronásleduje bandu nájezdníků, nebo případně oni jeho. Ale řešte děj ve filmu, kde nejčastější dialog je uáááárgh aaaáááárgh. :) Každopádně Van Damme byl tenkrát ve formě a ten film má dokonalou postapokalyptickou atmosféru. S mizivym rozpočtem dokázal režisér maximum. Stačí všem navlíct plynový masky, dát jim do rukou řemdihy, popřípadě ošatit jinejma Fallout rekvizitama a funguje to, i když je to celé strašně blbě natočené a blbé až běda. Je ale vidět, že do toho tvůrci dali srdíčko a já osobně chrochtal blahem. Vidět to někdy v deseti letech, tak budu na férovku otřesen. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhsej dobe som sa rozhodol, ze si do xichtu drbnem nejaku poriadnu sracku. A aby som si to poriadne vychutnal, tak som si ju dal rovno v HD. Tento film som ani ako maly chlapec nemal rad a pacila sa mi na nom len ta cool puska, ktoru tu ma Van Damme. Inak mi to pripadalo ako zbytocne brutalny otrasny film. A po rokoch som zistil, ze sa na tom nic nezmenilo a iba som si potvrdil, ze uz ako maly chlapec som mal dobry vkus. Pustil som si 86 minutovu kinoverziu, ktora mi uz nepripadala tak explicitne brutalna ako kedysi, takze vlastne ani v tomto ohlade uz nefunguje. Jedina kvalitna zlozka filmu za ktoru davam jednu hviezdicku je hudba. Je dost neprijemna a dodava filmu tiazivu atmosferu. Vsetko ostatne je klasicky vyrazne podpriemerny Pyunovsky standard. Primitivny pribeh, lacna vyprava - film sa odohrava v nejakych polorozpadnutych budovach, otrasne herecke vykony, väcsinou jednoslovne dialogy: Move. Go. Die. Motherfucker, a akciu tvori len niekolko bitiek, ktore maju jednoduchu choreografiu, ktora postrada akukolvek dynamiku. Este aj stare fazovane kung-fu filmy maju dynamickejsie bitky. Pre niekoho by snad mohol mat tento trash unikatnu srackoidnu atmosferu, podobnu aku maju tie najväcsie pecky Uwe Bolla. Dobre pre tych srackofilov, ale nikomu normalnemu sa tento film pacit nemôze. 1/10. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, tak čo dáme? 2* za (ne)kvalitu, alebo 4* za úžasnú nostalgiu? Kyborga som zjíždel na videu a dodnes si živo spomínam na to, ako som ho pozeral aj s rodičmi na chalupe. V dedine, kde sme chalupu mali, žil chlapík vlastniaci videorekordér, čo v tých dobách bolo čosi neuveriteľné i v meste, nieto na vidieku. A tak som vždy v piatok nabehol do požičovne, schmatol pár peciek ako Terminátor, Kriteri 4 alebo Maniac Cop 2 a o pár hodín sme už prepájali káble videa a čierno-bieleho televízora. Lenže krásne spomienky nerobia  béčko lepším. Robia ho len nostalgickejším. Napriek tomu by som na Kyborga nebol zbytočne prísny. Jasné, je to béčko, ale keď sa naňho pozrieme objektívne, možno nás samých prekvapí, že v rámci žánru (a možností) to vlastne vôbec nie je zlé. Kasting je perfektný. Nielen Van Damme (ktorý síce mal pár slušných zárezov už vtedy, ale hviezdou sa naplno stal až po Kyborgovi) a ústredný kyborg, ale i pestrá galéria svíň, ktoré ich chcú dostať v čele s brutálne charizmatickým morským pirátom (!). Takisto vizuálnu stránku hodnotím kladne. Pyun dostal k dispozícii mizerný rozpočet, čo je u sci-fi problém, ale u posta-apokalyptického je to vlastne skôr plus. Motivuje vás to nájsť čo najodpornejšie, najzdevastovanejšie lokality, čo ej vždy lepšie, ako ich vytvárať pomocou trikov. Zaujímavé je, že hoci sa koncom 80. rokov nikto v akčných sci-fi zbytočne nebabral v rukavičkách, je Kyborgova akcia pomerne drastická aj na vtedajšie pomery, mne pripadala miestami až samoúčelné jatková. Dvojka s Angelinou Jolie (!) je stokrát slabšia, takže tie 3* si jednotka asi určite zaslúži. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Legendárnost nespočívá v obsazení Van Dammeho, ale ve zvláštní atmosféře filmu. Iluzi rozpadlé civilizace se daří režisérovi vyvolávat velice dobře i s nízkorozpočtovými prostředky, příběh je zvláštní, soundtrack perfektně dokresluje ponorust a záporák uvízne v paměti spíš než Van Damme. Dodnes se mi vybavuje závěrečná bitka u vraku auta. Příjemně strávený čas i po několikáté repríze. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke svému miniaturnímu rozpočtu dost neuvěitelný a v dnešní době nenapodobitelný kousek. Unikátní "trash" feeling se mi navždy vryl do paměti. Dějově naprosto o ničem a ani fandové postapokaliptické scifi dle mého názoru nebudou příliš nadšeni, neboť film se od první minuty tváři vskutku brakově. Van Damme dost dobře kope, ale na to nutně nemusím sledovat hodinu a půl film, který je naprosto o ničem a končí stejně rychle jako začíná. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Poslední počin filmového studia Cannon Records. (Chatterer)
  • V úvodu filmu zazní píseň "World Damnation" skupiny Mortition. (Chatterer)
  • Hned v úvodu, kdy je zabit ochránce Kyborga, mu krev po puse stéká až k uchu, následně jen ke kraji úst a nakonec má krvavý flek přes tvář. (nedvva)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama