Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Temný cypřiš (S09E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Sad Cypress (více)

Obsahy(1)

Elinor Carlisleová by si nikdy nepomyslela, že si na vlastní kůži ověří pravdivost rčení o staré lásce, která nerezaví. Jenomže pouto, pojící jejího snoubence Rodyho s jeho přítelkyní z dětství, která se po letech strávených v Evropě vrátila do Anglie, by neviděl leda slepý. Může se někdo Elinor divit, že k Mary Gerrardové nezahořela zrovna velkou láskou? Ale může se pak někdo divit policii, že po tragické Maryině smrti je Elinor hlavní a de facto jedinou podezřelou? Je ale opravdu pachatelkou obou těch zločinů, z nichž je obviněna? Předivo lží, které bude muset tentokrát na žádost svého přítele Hercule Poirot rozplést, je mimořádně složité a spletité. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ môj najlepší Hercule Poirot. Tmavý cyprus je zosobnením všetkého toho najlepšieho čo môže Agatha Christie ponúknuť - páchateľove rafinované finty na zahladenie zločinov a ešte rafinovanejšie Poirotove odhalenie. Niekedy nezostáva nič iné iba žasnúť nad tým, čo všetko vo svojich dielach dokázala A. Christie vymyslieť a ako všetko krásne zamotať. V tejto časti ponúkne hneď niekoľko alternatív na možného vraha, raz je podozrivý jeden potom hneď druhý, finále však ako obyčajne prinesie rozuzlenie, ktoré by vás nenapadlo ani vo sne. To všetko s príslovečným humorom šarmantného Poirota. ()

LucyW. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda! Já nejsem jediný fanoušek Paula McGanna? (miluju kompletní sestavu z Hornblowera). Ale k věci. I když není zrzavý a pihovatý, jako v knize, zosobňuje přesně tu stejnou "zatracenou anglickou spolehlivost". Mezi Poirotovskými knihami je tahle dost výjimečná ("Jedna z mých nejlepších knih, kdyby v ní nebyl Poirot":-)). Je hodně postavená na atmosféře, kterou film vystihl, jen jsem trochu nechápala, co je za problém s tou pomazánkou. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmy s Herculom postupne temnejú a strácajú atmosféru, na ktorú som bol dlhšie zvyknutý, čo spôsobil najmä odchod postáv kapitána Hastingsa a inšpektora Jappa. V tomto prípade to ale za zlé neberiem, pretože atmosféra hustla každou minútou a asi najviac (doteraz) sa priblížila thrillerovej skladačke. 80%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je prozatím moje nejoblíbenější poirotovka (počkám, jak dopadne Vražda v Orient Expressu 2010), trochu se od ostatních odlišuje zřetelnou pochmurností, oprátka visí ve vzduchu... Výběr herců byl jako vždy znamenitý, myslím, že hrát v adaptaci Agathy Christie je čest pro každého. Jedná se asi o ojedinělý film, kdy mě na jedné straně baví číst předlohy a přitom se pak nebojím dívat na ztvárnění, protože se jim to pokaždé povede. Hercule prostě umí. ()

Colour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj najobľúbenejší Poirot - krásne ponurý, dokonale zapletený, nepríjemne príjemný, s vynikajúcou atmosférou starého britského vidieka. Poirot s eleganciou a umom rieši prípad, ktorého rozlúsknutie mu určite spravilo šedinu. Nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá a naoko nesympatickú Elinor určite začneme časom ľutovať. Scenár znova raz výborný. Tomuto filmu nechýba nič, čo potrebuje kvalitný tv film. 4,5* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se ve vesnici Hambleden, která se nachází v anglickém hrabství Buckinghamshire, a také v Sue Ryder Hospice, které se nachází ve vesnici Nettlebed a kde se nacházelo sídlo Laury Welman. (Trajektt)
  • V knižní předloze se příběh odehrává v roce 1939, kdežto v televizní adaptaci o dva roky dříve. (PhillM.)
  • Paul McGann si zahrál v tomto snímku doktora. Zajímavostí je, že již v minulosti hrál doktora, konkrétně doktora Who ve filmu Doctor Who (1996). (P. J. D.)

Reklama

Reklama