Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Smrt staré posluhovačky (S11E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Mrs McGinty's Dead (více)

Obsahy(1)

Na tom, že James Bentley zabil svou domácí, se porota shodla jednomyslně. Bylo to jasné od samého začátku. Věděl, kam ukrývala peníze, nedávno ztratil zaměstnání, dům nejevil žádné známky násilného vniknutí. Měl motiv a měl příležitost. Nikdo o jeho vině nepochybuje. Jenom superintendant Spence, díky jehož skvělé práci teď Bentley čeká na šibenici, začíná mít čím dál nepříjemnější mrazení v kostech. Takhle přece úkladní vrazi nevypadají. A s vědomím, že možná poslal na smrt nevinného člověka, se mu bude moc těžko žít. Naštěstí je tady ještě jeho dávný známý, jehož vyšetřovací metody by mohly vnést do případu nové světlo, objevit dříve přehlédnuté důkazy. Kdyby ovšem byl ochoten se jej ujmout. Každý, kdo slavného belgického detektiva zná, ovšem ví, že nevyřešený zločin je pro něj výzva, které nedokáže odolat. A poklidné anglické městečko Broadhinny se tedy může brzy těšit na nezvyklého hosta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl. Ještě více hollywoodský - temnější, slizčí, barevnější. Nemá sice tak zavrženíhodného pachatele jako třeba Čas přílivu, ale i tak je zápletka a rozložení figurek na šachovnici moc dobrá. Osmá série spojuje suchou britskost s hollywoodským šmrncem a celé to koření slovní i situační komikou s rozpustilou protiváhou Poirota slečnou Oliverovou. Stírá sice pel staromilství a nahrazuje ho spíše okázalostí, ale mně to sedí více. Oba palce nahoru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci diel, ktorý sa oproti ostatným vyznačuje takou zvláštnou melancholickou atmosférou. Možno k tomu prispela aj zvlášť výborne zvládnutá dobová výprava. Samozrejme, nemôžem zabudnúť ani na pani Oliverovú, ktorá tu bola ešte osobitejšia ako inokedy. Samotné vyšetrovanie bolo tiež zaujímavé, ale rozuzlenie na záver.... to bolo zo všetkého najlepšie. 85/100 ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

85% - Miluju příběhy Hercule Poirota. Od té doby, co jsem asi 3x viděl všechny díly seriálu, se snažím zhlédnout všechny nově vycházející filmy. Jen dobře, že jich je každý rok tolik! Co přinesl tento? Opět klasického Poirota, takového, jakého ho všichni fanoušci chtějí. Vyšetřuje, potkává kvantum lidí, aby jim nakonec mohl vysvětlit vše pěkně popořádku v závěrečném strhujícím proslovu, který mě vždycky tak baví. Suchet jako vždy dokonalý, jak už jsem někde psal, on se pro tuto roli prostě narodil... Přinesl tento film něco nového? Řeknu vám, že nad krouživými záběry kamery jsem se docela rozplýval, jak třeba Hercule stál na tom náměstí v městečku, kamera kroužila kolem, listí bylo rozfoukáváno větrem... no paráda, přidávalo to šťávu do, už tak dobré, atmosféry. Malé výtky bych však měl. Téměř jsem se nevyznal v postavách a děj byl na pouhých 90 minut hrozně nabitý, takže vše bylo moc rychlé. Ale celkově jsem byl velmi spokojený... ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nadprůměrných Poirotových případů, kterému nechybí humor ("mám skvělou zprávu, oni mě chtěli zabít!"), maloměstské anglické prostředí, zločin v dávné minulosti a hledání jeho následků. Na dokonalosti ubírá klasické přiznání bez důkazů, jakož i závěrečné podstrkování fotografie, které odhaluje příliš mnoho příliš brzy. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle pro mě bylo naprosto fantastické! Pokud se bude série filmů se Suchetem pořád takhle zlepšovat, tak Opona: Poirotův poslední případ bude nejlepší film na světě. Opravdu jsem nadšený - úžasná atmosféra plná mlhy, tmy, depresí a melancholie. Velice černý díl, jestli mi rozumíte. Úplně všechno tu na mě zafungovalo - herecké výkony, hudba, scénář, celkový příběh a hlavně kamera! Za tu bych dal snad kameramanovi Oscara, protože ony zmiňované krouživé pohyby, melancholická příroda nebo jen obyčejný dialog dvou lidí, to vše je nasnímáno totálně úžasně. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda je natočena podle knihy Agathy Christie „Mrs McGinty's Dead“, která vyšla v roce 1952. (PhillM.)

Reklama

Reklama