Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Rhodský trojúhelník (S01E06)

(epizoda)
  • Velká Británie Triangle at Rhodes (více)

Obsahy(1)

Při své dovolené na řeckém ostrově Rhodos se Poirot stane svědkem konfliktu dvou manželských párů. Ačkoli paní Chantryová svádí pana Golda, její manžel označí právě Golda za iniciátora flirtu. Paní Goldová je z celé aféry nešťastná a Poirot jí doporučuje, aby i s manželem co nejrychleji odjeli z hotelu, než dojde k nějakému zločinu. Oba páry se ale nakonec usmíří a zdá se, že spokojené dovolené nebude již nic stát v cestě. Při společné zábavě se však paní Chantryová napije růžového ginu ze sklenky svého muže a vzápětí umírá na otravu. Chantry obviní z vraždy pana Golda. A to je ta správná chvíle pro Poirotovy malé šedé buňky. Kromě rafinovaného pachatele se detektiv musí vypořádat i s nástrahami místní kuchyně. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem, ako sa to stalo, ale toto bola najslabšia časť môjho obľúbeného Poirota. Tejto časti sa dá vyčítať všetko - obsadenie postáv, ich preafektované herectvo, naivný príbeh a zločin, kde páchateľa ani nemusíte hádať. Asi je to aj tým, že som sa spätne dostala do prvej série, kedy ešte ani David Suchet nemal Poirota pod kožou. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirota v Suchetovom podaní poznám a páči sa mi, ale nejde o žiadnu srdcovku (až na fenomenálnu a v rámci univerza revolučnú Vraždu v Orient exprese). No z tohto som bol zaskočený. Pripadalo mi to ako jedna z prvých častí vôbec. A keď som si na nete následne overil, že to skutočne je jedna z vôbec prvých častí so Suchetom, mnohé veci dostali význam. Celá epizóda pôsobí ešte značne začiatočnícky, pomerne ťažkopádne zrežírovaná, rozpačito zahratá (predsa len, i hercovi Suchetovho formátu nejaký čas trvalo, kým sa na 110% dostal do kože svojej najslávnejšej postavy - herec mal v tom čase ledva 43 rokov a to je na takú postavu veľmi málo a je to veľmi poznať), prípad nezaujímavý a predvídateľný (až naivný), vidno nedostatočný rozpočet a mínusom je i malá minutáž. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozorovat Poirota za zvuků tradiční hudební linky přetvořené do jakési tureckořecké podoby, kterak se nese s černými, kulatými, slunečními brýlemi nad, jak jinak, pečlivě navoskovaným knírem je vskutku impozantní. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna prostředí přinesla tak maximálně pohled na směšné mužské plavky. Brutálně nezajímavý díl a intenzivní nuda od úvodních minut až do konce. Udivuje mě, že dokázala Agátka něco tak špatného napsat. Děj byl tak strašně nezajímavý, že mi při tomto seriálu bylo poprvé úplně jedno, jak to celé dopadne a kdo je vlastně tím zlým. Navíc je to celé hrozně rozvleklé. Divák je zahlcen hromadou nesmyslů a na řešení případu zůstane prostor až v samém závěru. Lepší odpad! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Příroda dává oběti zmije možnost poznat útočníka. Kdyby byl každý vrah tak dobře označen, byl bych bez práce." (H. Poirot) Kníratý Belgičan se pro tentokrát vydává za zvuků orientálně upravené znělky na vzdálený ostrov Rhodos, přičemž v tomto případě hraje největší roli milostný trojúhelník. Musím ocenit změnu exteriérů, netradiční porci akce a ne až tolik očividnou identitu a motiv pachatele, byť to lehce viselo ve vzduchu. ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic moc. Provedení je zdařilé, exteriéry atraktivní, ale scénář na děj chudý a zápletka sama je nezajímavá. Ne, tahle epizoda zůstává někde hodně dole pod laťkou. Slabší 3*. P.S. Jak Hercule Poirot poznal, že Gold je katolík? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se podíváme do orientu, je to pro mě něco, co mě hned trochu baví. No dobře, ono Řecko až takový orient není, ale stejně tím Poirot dostává naprosto nový náboj. V tom prostředí, hlavně na pláži, je velmi komický, a to i bez věrného Hastingse. Navíc samotný detektivní případ je výborný, hlavně proto, že opravdu překvapí jeho rozuzlení. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jde vidět, že je to jeden z prvních Poirotů - obrazová kvalita fakt špatná a Suchet tu vypadá ještě pohublý :). Zápletka vcelku ujde, jen mi vadilo, že se zase dostavil ten efekt krátkých dílů, kdy nemám šanci přijít na to, kdo to udělal a jen čekám na konec až mi to Poirot prozradí. Taky moc nechápu výběr hereček, dalo se dívat jen na tu hlavní, zbylé dvě se s ní nedaly srovnávat a chvilkami ani nešly od sebe rozpoznat. Na druhou stranu to má docela dramatický konec. ... Milenecký trojúhelník, zmije, jed, rybář. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně nudný díl, kdy se Poirot vydává na dovolenou na ostrov Rodos a v poklidu pozoruje místní návštěvníky, kteří se tak nějak nemohou snést. Na konci jeho pobytu samozřejmě dojde k vraždě, kterou Poirot vypátrá téměř lusknutím prstu, navíc se nedočkáme klasického kolečka co kdo jak mohl udělat a kdo je vrahem. Především první polovina dílu zcela nudná. Slabší díl, ve kterém nevystupuje ani Hastings, ani inspektor Japp. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně slabé. Ani Poirotovo kouzlo skloubené s nádherným ostrovem Rhodos nedokázalo diváka uspokojit. Ach ta zápletka, převeliká prostota. Přitom šlo z prostředí a hereckého obsazení zajisté vymačkat mnohem více. Bohužel film je šeredně omezen samotnou délkou, jež stěží překročí 50 minut. 45% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť slabé, keď sa vrah dá vytušiť hneď po vražde, a k tej dôjde aj v tomto krátkom dieli príliš neskoro. Zápletka aj vyšetrovanie minimálne, za zmienku stojí skôr len prostredie, do ktorého sa tvorcovia rozhodli vydať na luxusný výlet. –––– Keby bol každý vrah takto dobre označený, nemal by som žiadnu prácu. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E06. Mam rad tyhlety dily "z ciziny". Vetsinou patri k tem lepsim, nemluve o tom jak zpestruji cely serial, ktery se odehrava povetsinou v Anglii na nejakych sidlech nebo v interierech. Tentokrat se dej odehrava na reckem ostrove Rhodu pobliz tureckeho pobrezi, ktery tehdy zrejme okupovali Italove. Anglicane jsou zde kazdopadne na dovolene, i kdyz u majora Barnese to tak jednoznacne neni. Hastingse tu tentokrat v roli partaka nahrazuje jakasi slecna Lylova, a pak tu mame dva manzelske pary. Nevera je nasnade a Poirot se obava nejhorsiho. Pekne prostredi a hezka zapletka, akorat. ()

Reklama

Reklama