Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Tragédie o třech jednáních (S12E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Three Act Tragedy (více)

Obsahy(1)

Každý má své tajemství, ale ne každý je kvůli němu ochoten vraždit. Stárnoucí herec Sir Charles Cartwright uspořádá pro své přátele a známé večírek, který však skončí smrtí jednoho z nich. Hercule Poirot, který byl rovněž mezi pozvanými, odmítá uvěřit ve vraždu, protože si vůbec neumí představit, jak by mohla být spáchána a vše pokládá za nešťastnou náhodu. Když však dojde k dalšímu podobnému úmrtí, musí svůj úsudek radikálně opravit a vydat se po stopách nelítostného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy ktoré sú najprv spolu v jednej miestnosti aby neskôr boli v ďalšej miestnosti a potom v tretej atď. medzi tým nejaké cestovanie vlakom. Divná kamera, ktorá akoby často snímala zhora či zdola. Na konci zbytočná hysterická dráma, ktorá snáď už nemôže nikoho zainteresovať. Rozuzlenie pomerne zaujímavé ale vrah sa opäť veľmi nebránil obvineniu. Opäť nejaký detail z minulosti. Čiže za mňa v tomto diely zlúčenie všetkého čo na Poirotových prípadoch veľmi nemusím. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No a pak že Martin Shaw nikdy nezahrál pořádně nic než Raye Doylea:) Ehm, tedy, vlastně pokud bych měl soudit jen podle této Poirotovské eskapády, tak sice zahrál dobře, ale v příšerně zmatlané detektivce, které se mi nechtělo věřit ani na vteřinu, že je míněna vážně. Prý si tehdy Agatha Christie holt vybrala slabší chvilku;) Že jsou klíčové momenty schválně teatrální, to bych byl schopen přijmout. Ale on je celý ten příběh úplně šílený. Takže zůstávají obvyklé klady v podobě svědomité výtvarné a kostýmní práce, přinášející zážitek z doby, na kterou se (pokud jde o vizuálno) nedá hledět jinak než s libými pocity. 60% ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejoblíbenějších dílů. Což je na mě (milovníka starých dílů) co říct! A proč je tomu tak? Určitě kvůli skvělé hudbě, která u nových dílů nebývá pro mě vhodná a často bývá příliš patetická, ne tak tady. Dále určitě kvůli Martinu Shawovi, který na stará kolena ukazuje, že hrát skutečně umí a není to jen Ray Doyle. Dalším důvodem je určitě dobře vystavěný příběh (zajímavé zvraty, hodně podezřelých, srozumitelné informace atd.). A pak určitě také kvůli úplně poslední Poirotově větě, která je top ze všech posledních vět všech dílů - je zároveň neskutečně samolibá, ale ve své podstatě ani trochu, protože je ohromně pokorná a pravdivá. ()

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco ze starého dobrého Poirota mi tady chybělo, otravy nikotinem pomáhá řešit Doyle z Profesionálů a slečna Vajíčko, pěkný závěr v divadle: ...Slečna Willsová: "Napadá mě něco strašného, ten otrávený koktejl mohl vypít kdokoli, mohla jsem to být já." Poirot: "Hm, a je zde ještě mnohem strašlivější možnost. Mohl jsem to být já." ()

Klariska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot s Davidem Suchetem je vždycky zárukou kvality..Jenže u tohoto, řekněme dílu, mě osobně trochu vadil jakýsi novátorský přístup režiséra (režisérky?)...proč dávat do Poirota nové filmové triky? Myslím, že ta stará, poctivá a nefalšovaná filmařina jde k těmto příběhům daleko lépe...ale zase - proč nezkusit něco nového? Možná, že jde jen o zvyk. Ale možná taky ne! Na tři hvězdičky nemám odvahu, protože je tu vždy dokonalý Suchet, který zraje ještě lépe než víno! Takže čtyři.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama