Reklama

Reklama

Z

Trailer

Obsahy(1)

Rodina začne byť terorizovaná imaginárnym priateľom ich osemročného syna. (DoubleFucker)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo. Koniec je čudný, na strane druhej mu nemožno uprieť snahu o originalitu (narážam na spôsob, akým sa hlavná hrdinka rozhodla bojovať - či skôr nebojovať? - proti ústrednému monštru). Netvor je väčšinu času rafinovane ukrytý v tme, šere, tieňoch a náznakoch, čo funguje už minimálne od Čeľustí z roku 1975 (vlastne ani nie je na 100% isté, že existuje). Herci mi nepripadali príliš sympatickí (samozrejme až na Stephena McHattieho z nezabudnuteľného Pontypoolu) a postavy konali často nie príliš logicky. Ale inak to malo správne zahustenú, znepokojivú atmosféru a pár nepríjemných, mrazivých scénok. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napínavejšie je sledovať chlapa bez rúška z ôsmeho poschodia na sídlisku v Petržalke, ako tohto maloletého “Zora” z Kanady, ktorý pôsobí asi tak nebezpečne, ako cigánka predávajúca parfumy pred Tescom. Po 50 minútach zabalené do alobalu a jebnuté do koša, lebo viac trpezlivosti mám akurát tak sám so sebou, tesne pred spaním. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Paranoidně vystavěný horůrek z kanadské provincie, jehož místy neobratně uchopená režie mu ubírá na působivosti. V podstatě neobjevné téma o malém chlapci, co má imaginárního kámoše jménem "Z", který rozloží rodinu, má určité originální odstavce. V zásadě toho Brandon Christensen režijně moc nepokazil. Jeho film má spád událostí, má odpovídající herecké obsazení a v neposlední řadě umí pracovat se strachem, který pramení z neznámé bytosti, co nemá dobré úmysly. A dokonce to vypadá, že tenhle zmetek, co přilne ke svému oblíbenému členovi domácnosti, má i příslušně strašidelný zjev, jen režisér s ním příliš šetří a prakticky mu nedá větší prostor pobýt na scéně než na pár vteřin. Prostě až přehnaně se s jeho "fyzickou" přítomností šetřilo. Určité nápadité sekvence nebyly vždy kvalitně natočeny (pád z balkonu, požár domu), což je škoda. Navíc film nesází na explicitní drastičnost. Ovšem poměrně svěže působil postupný obrat ve zdánlivě vyložených kartách. Film si nadmíru chytře poradil v přebrání stěžejní úlohy. Aby se to dalo objasnit, byly by zapotřebí spoilery, je ale škoda předem prozradit to, co je na filmu tím nejlepším. Velkým plusem je i trefné obsazení. Nehezká/neškaredá Keegan Connor Tracy už se stihla přehrát do role maminky. Zbytek ansámblu je schopný, Stephen McHattie se musel spokojit s menší, ovšem poměrně důležitou rolí psychologa. A tak vznikl příjemný horůrek, co pocuchá nervy, režijně ovšem tak úplně neohromí. 7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto si chce pozrieť horor a pritom sa nebáť, práve dostal fantastickú príležitosť. Pomaly vlečúci sa dej s nepeknou matkou, otravným synáčkom a polodementným otcom. Ideu s imaginárnym kamošom sme tu už mali asi 352 krát a tvorcovia boli takí "nápadití", že dokonca aj názov zúžili na jedno písmenko. Za peknú kresbu na stene dám dve hviezdy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Po pozretí filmu Come Play som chcel vidieť podobne ladene filmy. Tak, že znova si pozriem tento, či to teraz nebude lepšie ako keď som ho videl prvýkrát a už som si ho moc nepamätal. Tak z 2* zvyšujem na 3*. Dôvod je hlavne preto, že je dobre natočený a má pár atmosférických momentov. Z je tu vnímaný hlavne ako nejaká neviditeľná sila a mihne sa tu naozaj len párkrát. V tom vidím chybu filmu, lebo keby ho bolo viac vidieť, bolo by to i viac intenzívnejšie, hutnejšie a aj krvavejšie. Tá krv a všetko okolo toho tu, tiež dosť chýbala. Pre detského diváka jasná voľba,ale pre dospelého, len jedno hubka, ktorá neurazí, ale určite ani nenadchne. ()

Reklama

Reklama