Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (333)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vlastně netuším, zda mám závidět těm, co původní seriál stihli už před lety a El Camino je dobře vykonstruovanou nostalgií vrátilo do dob, kdy hltali jeden z nejlepší výplodů televize v dějinách. Či zda mám být vděčný, že jsem Breaking Bad oficiálně dokončil teprve včera a mám mnoho důležitých maličkostí, na které se v tomto epilogu hojně poukazuje, stále čerstvě před očima. Chápu, že mnohé mohlo toto doznění a zároveň dovysvětlení událostí mezi Ozymandiasem a Felinou dokonce nudit, já si ale tuhle Jessieho cestu za vykoupením nesmírně užíval, už jen proto, jak mi Aaron Paul po nedávném maratonu BoJacka a nynějším maratonu BB přirostl k srdci. Snad kvůli němu kouknu konečně i na ten Westworld. [viděno na Netflixu 18.2.2021] ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Filmy, které vzniknou na podkladě úspěšného seriálu se mnohdy snaží zaútočit na širší publikum a tím se často atmosféře původního seriálu vzdalují. El Camino je pravý opak, jako samostatný film nemá šanci obstát, hodnotím jej vysoko jen proto, že se mi podařilo si během projekce užívat vzpomínky na původní seriál. Abych byl přesnější svojí atmosférou je El Camino nejpodobnější spin-offu Better Call Saul, ale to není důležité. Zamrzela mě chybějící sofistikovanost a vlastně i trošku nižší realističnost tohoto příběhu, který přichází o nějaký ten rok později, než byl po něm největší hlad. Přesto světe div se, užil jsem si to... 7/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To takhle jednou probleskla zprávička, které nikdo nevěnoval moc pozornosti, že poslední sezóna Better Call Saul dorazí o rok později. A přitom ten samorost Gilligan kutil v naprostém utajení za prachy Netflixu BB epilog, od kterého hned všichni fanatičtí fanoušci měli obří očekávání. A který se zapíše na nějakou dobu do netflixovské knihovny (IMDB 8,6/10) jako jeden z nejlépe hodnocených filmů (Netflix ty filmy pořád moc neumí) a to čistě proto, že jsme dostali zkrátka dvouhodinový speciál s postavami, které jsme před pár lety tolik žrali (jasně, že je tu ON!), u něhož Vince Gilligan rezignoval na nějakou pompéznost a megalomanství a jenom nám pomalým tempem dovyprávěl, co bylo po ...(ví víte čem). Zklamaný nejsem, ale musím uznat, že jsem na to nebyl úplně připravený a místy jsem se nudil. Samozřejmě je to opět precizně natočené, ale i když za pár let budu znovu Breaking Bad sjíždět (bohužel už si přesně nevzpomínám v jaké situaci Aaron "Jesse" Paul ve finále skončil), El Camino si už pravděpodobně znovu nepustím. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Byť toto epizódový bonus, tak tomu naparím plné hodnotenie bez mihnutia oka. Bohužial veľmi bolo z toho cítiť, že sa malo jednať len o kraťas a nie o plnohodnotný celovečerák. Ak ste nevideli Breaking Bad, tak si spravte láskavosť a napravte túto osudovú chybu. Ani nie tak kvôli tomuto filmu, ktorý vám inak nebude dávať zmysel, ale kvôli sebe. Ukrátili ste sa totiž o seriálový zážitok svojho života. Keďže ja som megafanúšik pôvodného seriálu, tak som hltal každú scénu, aj tie, ktoré boli len vatou a mali za úlohu len vyplniť hluché miesta. Konieckoncov, vôbec nič by sa nestalo, ak by film nevznikol, ale keď už ho tu máme, tak som zaň vďačný. Stará partia, totožná atmosféra, kamerové filtre, feeling, jednoducho nostalgia ako sviňa. Asi si idem celý pustiť do tretice znova. 80%. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Sakra koukám, že Breaking Bad universa se jen tak nezbavím. :D Máme tu Better call Saul, teď El Camino, tak další očekávám pokračování v podobě Waltova syna, kterej se inspiruje tatíkem a vybuduje si vlastní drogový impérium. Každopádně ač jsem tímhle universem už celkem přechucená, a když Breaking Bad skončilo, upřímně se mi ulevilo, že už nebudu muset koukat na Skyler a její sračkoidní hádky s Waltem a spol, jsem za tenhle film ráda. Je to takový uspokojivý zakončení, který se sice z poloviny skládá jenom z toho, jak Jesse někoho sleduje, pak ho zabije a zbytek filmu je PTSD, ale ten skvělej pocit nemuset pořád koukat na Skyler a její šílenou rodinu je neskutečná úleva, takže jsem si to velmi užila a vůbec si nestěžuju. Hodnocení: 8/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Během prvního týdne po vydání vidělo film cca 25 milionů diváků. (dan4815)
  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nové Mexiko a Wyoming. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kde je Skinny Pete (Charles Baker) vyslýchán policií, můžeme na zdi policejní kanceláře vidět fotky vyetřovatelů Hanka Schradera a Stevena Gomeze z původní série Perníkový táta (od r. 2008).. (Punisher)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama