Reklama

Reklama

Starci na chmelu

  • angličtina Green Gold
TV spot
Československo, 1964, 88 min

Obsahy(1)

Do hezké studentky Hanky se na chmelové brigádě zamiluje její zásadový spolužák Filip. Dívka se přestěhuje do mladíkova útočiště v podkroví, jejich čistá láska však naráží na závist jejího zhrzeného nápadníka a na nepochopení dospělých, kteří nedokázali zůstat mladí. Rychmanův muzikál o první lásce a o prvním „hříchu" dodnes zaujme mladistvým idealismem, ale také generační revoltou vůči pokrytecké morálce duševních starců všeho druhu i věku. (AČFK)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (337)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, opravdu jsem tomu nepřišel na chut. Je to sračka. Ten film je mně svým pojetím odpudivý. Je slabě natočený i zahraný a propagandistický. Blbci na silnici s kytarami, to mělo být co?! Nebylo to napsané v brožuře. Prostě do odpadu s tím. Zlatý současný filmy, než tyhle vyčpělé a nic neříkající opusy. 0% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Starci na chmelu mají všechno co má správný muzikál mít, ať už jsou to dobří herci, skvělá atmosféra, ale hlavně překrásné nadčasové písničky, kdo by neznal nápěv:"Ten příběh, který uvidíte a co tak divně začíná, ten mohlo prožít vaše dítě, ať chce či nechce rodina". Určitě ho lze zařadit mezi nejlepší a nejslavnější české muzikály. V době vzniku obsahoval všechny typické rysy své doby, které se v dnešní době někomu nemusí líbit, ale mě to nevadí, protozě ty překrásné písně to všechno vynahradí. Klasika, která nestárne...... ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejznámější a nejvýznamnější český muzikál.  Dnes mi  přišla již poněkud trapná ta občasná křečovitá imitace amerických muzikálů. Hlavně týpci z kytarou co provází celým příběhem dnes budí spíš lehké ironické pousmání. Když se neukazují týpci s kytarou jedná se o docela dobrý a příjemný film, který  ukazuje něco o své době a je vlastně fajn. Hlavně Puchot je tradičně skvělý a dodává tomu nadhled. Najdeme zde i drobné narážky na tehdejší nedemokratický komunistický režim, ty zahřejou duši. Je to česká legenda, ale moje legenda to asi úplně nebude. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

„Ten příběh, který uvidíte a co tak divně začíná, ten mohlo prožít vaše dítě, ať chce, či nechce rodina. Ten může prožít vaše dítě, a nikoli jen na chmelu, a když se nad ním zamyslíte, dosáhl svého účelu.“ Pucholt ve vrcholné formě. Vynikající choreografie. Chytlavá hudba: Život je bílý dům, Kéž na trati se neztratí nebo Chodili spolu z čisté lásky a 17 jim bylo let. Co dodat? Ukázka: http://www.sms.cz/film/starci_na_chmelu/ukazka ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Bravurně natočený muzikál, který dodnes (podle mě) nebyl překonán. Film hýří skvělými nápady a chytlavými melodiemi a ústřední pár v podání přesvědčivého Vladimíra Pucholta a krásné Ivany Pavlové (škoda že kvůli svému zranění víc nehrála) je naprosto uvěřitelný. Většina písniček i děj samotný sice dnešnímu divákovi už asi moc neřeknou, i tak ale Starci po právu patří do zlatého fondu české kinematografie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (30)

  • Konkurz na vedlejší role a komparz se konal v Bratislavě a Košicích a účastnilo se ho na 1 200 amaterských herců a tanečníků. (Reiniš)
  • Ide o prvý československý muzikál. Zároveň je prvým filmovým muzikálom na svete, kde hlavná postava nespieva ani netancuje. (Raccoon.city)
  • Keď videl film riaditeľ Viedenskej štátnej opery, ponúkol Milošovi Zavadilovi (Honza), aby hral vo West Side Story hlavnú mužskú postavu. (Raccoon.city)

Související novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Reklama

Reklama