Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Japonský styl kresby dílu vyloženě prospěl. Vážně jsem nečekal, že si tolik užiji dokonce i souboje. K tomu navíc vždy s vysokou mírou brutality. Mimo to jsem rád, že film obohatil mé znalosti z tohoto světa a přiblížil situaci ohledně zaklínačských institucí. Určitě se jedná o zajímavé obohacení příběhů pro obdivovatele nejen vědmáků, ale také celého tohoto fantasy světa. 80% ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Děda Vesemir to má u mě dobrý. S notnou skepsí jsem šel do díla, které se jinak dotýká pro mě tak oblíbené předlohy, a odcházel nečekaně spokojený. Nemůžu si pomoci, ale snímku se solidně dařilo zakomponovat všechny známé typické prvky Sapkowského díla: Cynismus, sarkasmus, rasová politika, punc machismu a arogance, cool nadhled/feel a podprahově skrývaná (ne)citlivost. Vesemirovo chování chvástavého, bezcílně potulujícího se nájemnýho žoldáka pro nejšpinavější z nevznešenějších prací přesně zapadlo do mé osobní škatulky povolání odpadlého zaklínače a jeho postupné prozření mi dávalo smysl. Líbily mi i pomrkávající camea nebo příběhové vsuvky z jiných povídek; propojenost byla překvapivě přítomná. A jelikož akce ani animace nezklamala, tak jediná velká škoda je absence výtečného OSTu ze 3. počítačové hry. I'll toss a coin to this witcher! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zábavná epizoda ze světa Zaklínačů si je nejjistější v kramflecích, když nedobrovolně "stýmuje" dva oponenty a ti pak vyrazí na lov mocné stvůry; nečernobílé pozadí pádu pevnosti Kaer Morhen pak zdatně doplňuje seriálové reálie. O postavy, resp. Vesemira, se začnete zajímat, až když zvážní na úkor laciného frajírkovského hláškování, a akce se holt stylizuje do čistého superhrdinského komiksu – protože to generická, ale dostačující animace dovoluje. 70 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám rád topornou anime animaci, takže jsem si musel chvíli zvykat, nicméně zajímavý příběh a slušná atmosféra mi s tím pomohly. Ani přepálené akční scény, které nemají s fyzikou nic společného, nejsou nic pro mě, a může v nich cákat krve kolik chce, z koho nebo z čeho chce a kudy chce. Ovšem sympatický Vesemir a fakt, že zaklínači tady nejsou tak úplně za klaďase, to bylo příjemné stejně jako sledování čarodějných plánů a jako jedno docela překvapivé zjištění "kdo je kdo". ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Kvalitný prequel, ktorý neexistuje len preto aby existoval, ale prináša aj niečo nové a zaujímavé. Palec hore za súboje a monštrá, ktoré sa najmä v závere odtrhli z reťaze a zabezpečili kvalitné finále. Vesemir je ako postava zaujímavý, ale rovnako aj politikárčenie, ktoré spôsobilo pád Kaer Morhenu. Pokojne by som si zo sveta zaklínača pozriel ďalšie takéto filmy. 80% Netflix ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Vytváření monster zaklínači, aby je později mohli ulovit za odměnu, je manifestace „Kobra efektu“. Ten je pojmenován po případech z Dillí, kdy místní chovali kobry, protože britská britská vláda nabízela odměnu za každou mrtvou kobru. (Axarus)
  • Příběh je inspirovaný příběhy, které prožil Geralt v knize „Bouřková sezona“. Tvůrkyně Lauren Schmidt se rozhodla převyprávět příběhy, které prožil Geralt prostřednictvím postavy Vesemira. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Netflix oznámil zaklínačský prequel

Netflix oznámil zaklínačský prequel

27.07.2020

Netflix to se zaklínačským univerzem myslí vážně, po hraném seriálu i animovaném spin-offu teď totiž oznámil rovněž ještě hraný prequel. Minisérie The Witcher: Blood Origin bude mít šest epizod a… (více)

Reklama

Reklama