Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Daleko lepší, než bych čekal, že to bude. Příběh nakonec zvolili producenti velmi chytře, kromě Vesemira rozvedli historii Kontinentu, ukázali pád Kaer Morhen, a to vše zatímco se typicky po Sapkowsku vyhnuli byť jen trochu černobílému vyprávění a samozřejmě jakémukoli happyendu. Velká spokojenost, teď to samé někdo udělejte s Warcraftem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Svižný příběh zaklínače, který se kromě monster musí utkat s největším nepřítelem, čarodějkou Tetrou. Pěkná animace, dostatek krve různých barev, roztrhaná těla, uťaté hlavy, magie, elfí mutantka, pevnost v horách. Přestože měl film spád, chvílemi jsem měl pocit, že se mi vzdaluje. Ovšem temnota byla fajn, močály, lesy i oheň všude, kam se podíváš (tedy občas až dosti laciné pixely, ale budiž). Závěrečná bitka měla říz. Silnější tři tedy zaokrouhlím na čtyři... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvodem bych rád pogratuloval tvůrci českého překladu za naprosto debilní název. Z filmu jako takového mám poněkud rozporuplné pocity. Jakožto zdejší největší odpůrce anime, jsem byl ovšem docela mile překvapen velmi příjemnou animací. Bohužel anime daň byla znovu nezdravě vysoká a tohle asijské podání docela významně narušilo celé Sapkowskiho univerzum a vznikl poněkud podivný hybrid, který nejde zařadit takřka nikam. Do toho všeho řekl své slovo i Netflix, takže znovu nechybí středověcí negři a ani nezdravě kůl zaklínači, kteří zřejmě mají zaujmout náctileté za cenu rozboření krásné knižní poetiky. Příběh je až nechutně předvídatelný. V celkovém dojmu cítím spíše zklamání. Na druhou stranu se nejedná o snímek, který by dokázal člověka srát, ba dokonce ani nijak nesnesitelně nudit. [65 %] ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Děda Vesemir to má u mě dobrý. S notnou skepsí jsem šel do díla, které se jinak dotýká pro mě tak oblíbené předlohy, a odcházel nečekaně spokojený. Nemůžu si pomoci, ale snímku se solidně dařilo zakomponovat všechny známé typické prvky Sapkowského díla: Cynismus, sarkasmus, rasová politika, punc machismu a arogance, cool nadhled/feel a podprahově skrývaná (ne)citlivost. Vesemirovo chování chvástavého, bezcílně potulujícího se nájemnýho žoldáka pro nejšpinavější z nevznešenějších prací přesně zapadlo do mé osobní škatulky povolání odpadlého zaklínače a jeho postupné prozření mi dávalo smysl. Líbily mi i pomrkávající camea nebo příběhové vsuvky z jiných povídek; propojenost byla překvapivě přítomná. A jelikož akce ani animace nezklamala, tak jediná velká škoda je absence výtečného OSTu ze 3. počítačové hry. I'll toss a coin to this witcher! ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Recenze obsahuje spoilery: Tohle je parádní příběh, který se může pyšnit, že je novým přírůstkem do vesmíru Witchera. Jsem rád, že Vesemira polidštili, tedy ho rozrůznili od Geralta, tedy ne každý zaklínač, musí být chladný zabiják bez citu (na první pohled - samozřejmě Geralt má city, ale Vesemir má úplně jinou povahu, což se mi líbí). Vzhled vybrané animace se dost povedl a je zde i skvělá akce, ikdyž až takové skoky, bych si v live-action nedokázal představit, ale asi to chtěli trochu oživit. Bál jsem se jen dvou klišé: 1) dejte dohromady zaklínače se sexy čarodějkou a je garance, že se spolu vyspí - naštěstí se tak nestalo, ba naopak. Spojení zaklínače a 70ti-leté stařenky je perfektní, hned od začátku jsem je shippoval a právě se bál, že stařenka zemře, jako nějaká hrdinská oběť. Což se také stalo, avšak plot twist: zabil ji právě zaklínač, což jsem vážně nečekal, a tak to jsou plusy pro originalitu. Zkrátka je tohle perfektní rozvedení lore zaklínače, není to ani dlouhé či krátké, má to skvělou akci, romanci, plot twisty i humor, takže je to super zpříjemnění sobotního večera. 90% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Vytváření monster zaklínači, aby je později mohli ulovit za odměnu, je manifestace „Kobra efektu“. Ten je pojmenován po případech z Dillí, kdy místní chovali kobry, protože britská britská vláda nabízela odměnu za každou mrtvou kobru. (Axarus)
  • Příběh je inspirovaný příběhy, které prožil Geralt v knize „Bouřková sezona“. Tvůrkyně Lauren Schmidt se rozhodla převyprávět příběhy, které prožil Geralt prostřednictvím postavy Vesemira. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Netflix oznámil zaklínačský prequel

Netflix oznámil zaklínačský prequel

27.07.2020

Netflix to se zaklínačským univerzem myslí vážně, po hraném seriálu i animovaném spin-offu teď totiž oznámil rovněž ještě hraný prequel. Minisérie The Witcher: Blood Origin bude mít šest epizod a… (více)

Reklama

Reklama