Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdybych to neznal, grishamovku od Schumachera bych si představoval přesně takhle. Kolem soudu to šlape, v thrillerových vodách klesá a víra v šťastné konce nových začátků odpovídá duchu doby. Prim samozřejmě hraje obsazení. Jones si jede dalšího Samuela Gerarda, tzn. cílevědomý vůdce týmu, který štěká pokyny (možná proto, že je na podřízené pes), Sarandon si ve své oblíbené roli ochránkyně potřebných počíná naprosto suverénně a Renfro debutující jako protivný umanutý spratek si permanentně koleduje o vyliskání (takže svou roli zvládl dobře). Kromě toho se ve vedlejších úlohách objeví plejáda známých tváří spjatých s devadesátkami (Macy, Walsh, Patton, Lecterův dezert Heald, doktor z pohotovosti Edwards či třeba posledním skautem naklepaný Coates). A mimochodem, pokud se budeme bavit v rovině krimi, těch nejhroznějších zločinů se tu dopustil LaPagliův Barry „Břitva“ Muldano výběry ze svého šatníku.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čím dál víc jsem měl pocit, že sleduji parodii - tak přehnané vše bylo. Přehnané jednání ambiciózního prokurátora, přehnané jednání matky, naprosto neskutečně otravný kluk, advokátka, kterou furt posílají někam, a ona se drží případu zuby nehty místo aby je taky všechny poslala někam.... Parodie. Tohle nikdo přece nemohl myslet vážně? Nejvíc se mi nakonec líbil ten polda, co od začátku toho nesnesitelnýho kluka strašil - ten jediný se choval tak nějak normálně. Jinak by mě zajímalo, jestli se skutečně v amerických nemocnicích smí všude kouřit, a proč film nabádá ke kouření mladistvých, ale to už jen tak bokem. Celkově naprosto dryáčnicky natočený film. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Projíždím filmografii Joela Schumachera a zjišťuji, že mám mezery. Nebezpečný klient má všechny předpoklady, aby uspěl. Zajímavý příběh, oporu v režisérovi, skvostné herecké obsazení. Stačilo vyslechnout nebezpečné informace a z jedenáctiletého kluka z chudých poměrů je žhavé zboží. Ona je tuctová obhájkyně, citově vyprahlý on potřebuje její pomoc, protože viděl divného tlusťocha, jak si vystřelil mozek. Právnický bestsellerista John Grisham po Případu Pelikán a Firmě potřetí vtrhl do sálů kin. Zápletka tentokrát není žádné veledílo, jako celek nešetří humorem a občas není úplně přesvědčivý v akci (úsměvné je třeba vyzvednutí autem Brada Renfra před nemocnicí plnou novinářů a policajtů). Ve výsledku rutinní kousek. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Klučičí dobrodružství v dospělém světě právníků, mafiánů, soukromých oček, proradných fízlů a slizkých mafošů. Je-li celý koncept příběhu postavený na tom, jak desetiletý hloupý Honza přelstí všechny chytráky, jen těžko by jej šlo realizovat bez toho, aby se všichni dospělí chovali jak naprostí idioti. A toho rozhodně nebyl nikdy schopný Schumacher se svojí foglarovskou (notch notch wink wink) slabostí pro odvážné mládežníky na okraji společnosti. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Miluju tříleté hrdiny s náušničkou, kteří jsou psychicky odolnější než parta agentů vyškolená v FBI. Sám jsem si občas krupnul, a to jsem byl s nebojácným synkem spojen jen přes TELEmost. On tam byl fyzicky a ničeho se nebál. Svědčil dokonce proti T.L.Jonesovi. Kvituji. Lidé, kteří jdete do boje proti největším hvězdám, +420 733 195 348 je k dispozici 24 hodin denně. Vím, začátky jsou těžké, ale jsem tu pro vás. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno