Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

InJo 

všechny recenze uživatele

Nečekaná kvalita (a to mě přitom Ric Roman Waugh příjemně překvapil už nejednou). Spielbergova Válka světů bez emzáků a se znatelně nižším rozpočtem (což ale vůbec nevadí). První polovina pomalu za 5/5 - náramně intenzivní katastroficko-thrillerová jízda, která napětí a emoce těží ze zápletky a scén postavených na lidských konfliktech (jsou tu i velké trikové scény, ale na nich to vůbec nestojí). S blížícím se koncem je to (bohužel) čím dál tím víc hollywoodštější a průhlednější (byť stále celkově nadprůměrné), což je přeci jen škoda, protože zaděláno bylo na víc. I tak ale moc dobré. 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Civilní katastrofický nervák s nečekaně realistickou první půlkou. Po skvělé první hodině skočí rovnýma nohama do Hollywoodské vody a věci začnou po haluzi vycházet. Waugh na to jde stylem seňora Spielberga ve Válce světů a soustředí se na poměrně obyčejnou rodinu s Butlerem v roli pro záchranu vybraného táty. Skvěle to odsýpá a pořád se něco děje. Vláda překvapivě dělá co má, okolní lidé nejsou jednorozměrní, působivé scény s ohnivým deštěm nebo tlakovými vlnami bezvadně fungují. Tyhle kousky jsou do dnešní doby třeba, člověk si uvědomí, že jsme na tom mohli být mnohem hůř. Covid je proti Clarkovi odvárek. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film, sem se fakt těšil a o to je asi horší že mně to zklamalo a to jak jen mohlo. A přitom největší obavy, sem měl jen z "Nathana" což se i potvrdilo, ten kluk dokáže vytvářet problémy z ničeho a přitom se tvářit jakože on nic. Ale celá ta cesta, byla jako z pohádky, vše rodince vycházelo a vždycky jim někdo pomohl, nebo jim osud podal snad všechny pomocné ruky co měl. Film neni vůbec napínavý, nemáte ani špetku....špetičku strachu o rodinku, přitom ostatní lidi kteří sou ve filmu, doslova trpí, umírají a nebo sou smíření se svým osudem a čelí tomu tak důstojně, jo Scott Glenn je zde fantastickej. Ale co mně i docela zasáhlo, bylo to jak rodinka odjíždí a sousedka se jim postaví do cesty a prosí je, žadoní je, aby vzala její dceru do krytu, v tomhle směru bylo všechno a fakt se mi líbil výkon obou hereček, bylo to uvěřitelný. Butler ji má na háku, takže ji logicky nevezme a ze zpětný hledika je to od něho kruté, odporné a hnusné, protože na jejich pohádkové cestě, jim lidi pomáhají a někteří přitom i umřou, ale on odmítne vzít malouh holku do bezpečí, jo Butler je zde fakt borec. A když tím myslím borec, tak jako fakt borec, protože i zde má ženu, kterou by mu mohli závidět všechna genderová odvětví napříč vesmírem a on přesto vleze do postele s jinou. Už v Dokonalé loupeži tomu tak bylo a tak si říkám, co mu v posteli nedovolí že by BDSM, močení, či nějakou jinou uchylárnu ? Protože proč se snažit vyřešit vztah se svoji ženou, když ji můžeš podvést a zníčit všechno, co jsi budoval že ? Nemluvě o tom, že žádná apokalypsa se tady nekoná, ano hořící nebe je pěkný, ale těch pár kamenů, co spadne jako fakt nejsou žádný drama. No takže moc pěkný film a budu rád, když na něj zapomenu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy a Gerarda Butlera mám rád. Ale musí to vyjsť na jednotku. Greenland nemá nič spoločné s Grónskom, napriek tomu som sa pri príchode kométy k Zemi cítil nejaký uzimený. Ono tento disaster movie nič neprináša nové. Zobrazuje paniku a bezprávie, ktoré ovládne ľudí s prichádzajúcim koncom. Gerard s rodinou musí stihnúť lietadlo, ktoré je jediným únikom pred istou smrťou. Okolo neho je všade chaos a vlastne na to sa to celé zameriava. Ľudia sa zásobujú toaleťákmi. Som si istý, že režisér sa inšpiroval koronou. Na to netrebalo žiadny asteroid. Stačilo pohroziť soplíkom a ľudia rabovali obchody a brali po 200 kíl múky aj u nás. Rýchly spád, tempo rovnomerne rozložené, na katastrofu sa dlho nečaká. Príde aj rabovanie a vy neviete či sledujete naozaj tú korona krízu alebo hnutie black lives matter. Herecké výkony ženských postáv boli pre mňa maximálne hysterické a liezli mi na nervy. Ide však o jeden z tých lepších katastrofických filmov, a preto pridám na hodnotení. Finále ale mohlo byť výrazne lepšie. S tým lietadlom to bolo nereálne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Proklamovaný zabiják planety, kometa a její smrtící úlomky, realizačně vydal jen pšouk.  A Gerard Butler a jeho rodinka v ohrožení válcuje podstatnou část filmu. Co myslíte, chcípnou, nebo nechcípnou? Kdeže, režisér  na to nemá. No, Ric Roman Waugh vlastně netrpí výjimečnou kreativností, tudíž nápaditých, klišé prostých, je  nějakých prvních 45 minut, pak už diváka zhola nic nezaskočí. Přitom výchozí expozice, kdy je vládním úřadem vybrán omezený počet lidí podle dovedností, aby byli dopraveni vojenskými letouny a následně přežili v utajeném úkrytu, se dá považovat za zajímavý rozjezd. No ale vše vezme za své, když zjistíme místo určení letu, načež to celé není korunováno nějakou pointou, co by diváka uzemnila. Film navíc tolik nesází na přehlídku speciálních efektů, jak by to pro katastrofický žánr mělo být kritériem, nýbrž stále dokola sledujeme, kterak se tříčlenná rodinka neustále na své cestě do bezpečí rozděluje a zase následně stmeluje, zastaví se na návštěvě u "eastwoodovsky" disponovaného Scotta Glenna a pak jen nuda. Finále opravdu téměř neexistuje. Problém tkví v tom, že ve filmu hrají Gerard Butler, je současně i producentem snímku, a Morena Baccarin, přičemž se od nich očekává, že dostanou prostor herecky zazářit, tudíž samotná destrukce planety Země se omezí na katastrofické reportáže v televizi a nějaké ty tlakové vlny způsobené po dopadu úlomků komety. Jsou zde i delší úseky, kdy jde vesměs jen o sledování rodinky v nesnázích a jejich peripetie s občany, co mají nekalé úmysly. Jsou jistě režiséři, kteří by takovýto námět, v mnohém neotřelý a působivý, využili nadoraz. Waugh na mě ale působil nejistě, jak kdyby se režírování snažil předat někomu povolanějšímu. Nikdo ten záskok nevzal, tudíž si tu katastrofickou vizi v jeho podání budeme muset užít,  než ta bujará kometa mrskne ocasem k lepším filmovým zpracováním. 5/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama