Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná mordparta ze „čtyřky" řeší případ vraždy bohaté živnostnice z Libně. Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka "Hříšní lidé města pražského" natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou... Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

nash. 

všechny recenze uživatele

Boží mlýny neměly chybu, Josef Abrhám byl dokonalý, stejně tak Vladimír Menšík a Květa Fialová, která byla možná ještě o kousek lepší než jako Lady Macbeth v původním seriálu. To jsou samá pozitiva. Když se k tomu přičte několik kouzelných scén, několik výborných hlášek, svižné dialogy a skvěle vypointované situace, je toho dost, aby to vyvážilo fakt, že mi to oproti původnímu seriálu připadalo slabší. Na můj vkus poněkud ukřičené a možná až příliš tlačené do frašky, což mi nesedlo i když to byl předem avizovaný záměr. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je radost se koukat na výkvět české školy herectví. Pan Marvan, Vinklář, Bláha, Zázvorková, Abrhám či Fialová. Ti nejlepší herci na jednom místě. A všichni podávají skvělé výkony. Menšík se opět překonává. Stejně skvěle hraje i paní Fialová. Malou roli zde hraje Bohuš Záhorský, ale byla by škoda ho nevzpomenout. Jeho výkon je naprosto jasně zapamatovatelný, ač se ve filmu objevuje jen krátce. Detektivka je to napínavá, ovšem ne záhadná. Protože téměř každému musí být brzy jasné, že Abrhám není vrah. A celkem brzo je jasné, kdo vlastně vrahem je. Každopádně díky hereckým výkonům a protože miluju období první republiky, pro mě volba, kterou bych mohl volit pořád a stále dokola a neomrzela by se mě. A rozhodně musím přidat body za hudbu. Skvělá detektivka a výborný film. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jak je již pravidlem dle mého měřítka, rada Vacátko boduje a nic na tom nemění fakt, že se nejedná o seriálový díl, ale celovečerní film. Jak jinak, když herecké zastoupení je z nejvyšší příčky naší tehdejší herecké scény. Nezbývá, než dát pět a povzdechnout si, kde že jsou ty časy, kdy bylo opravdu dokonalých hereckých hvězd dostatek a k tomu navíc vynikající režisér (tedy ne těch dnešních hvězd, ale opravdových kumštýřů). ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Pôvodný seriál Hříšní lidé města pražského nemám, až na pár častí, napozeraný. Prvý celovečerák nazvaný Pěnička a Paraplíčko som kedysi dávno určite videl, niektoré scény sa mi matne vybavujú, lenže na hodnotenie je to málo (bohužiaľ sa mi nepodarilo zachytiť ani dvd v trafike). S nasledujúcim filmom som mal ale väčšie šťastie. Partie krásneho dragouna je výborná detektívka presiaknutá dobovou atmosférou, hereckými majstrami z (nielen) vtedajšej doby a vtipom kolísajúcim na hrane medzi komédiou a fraškou. Aj keď sa môže javiť, že detektívi zo "Štvorky" sú tentokrát iba do počtu, práve oni sú balansom, aby to celé nespadlo na jednu alebo druhú stranu. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Krásný úsměvný kriminální příběh, kde krom party ze Čtyřky exceluje výborný Vladimír Menšík v roli komisaře Zdychynce, a samozřejmě i Josef Abrhám. Hádka těchto dvou pak výbornou zábavu jen dovršuje. Navíc je tu dosti odkazů na Hříšné lidi - za všechny třeba paní Zdychyncová a její dcera, neviděli jsme tuhle dvojici už někde... [8/1O] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu byly použity autentické a opravdu věrohodné stejnokroje vzor 24, jež byly propracovány až k detailu (např.barva výložek-žlutá pro jezdectvo). (HJ-FILIP)
  • Josef Abrhám nebyl příliš nadšen, že musí v jedné ze scén vystupovat v dobovém spodním prádle a marně se snažil přesvědčit režiséra o jiném způsobu natočení této scény. (Witta)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama