Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Příběhy nerozlučných kamarádů ze Stokorcového jsou určeny hlavně těm nejmenším. Medvídek Pú společně se svými přáteli - neustále vystrašeným Prasátkem, veselým Tygříkem, histerickým Králíkem, smolařem Ijáčkem a v neposladní řadě chlapcem Kryštůfkem Robinem prožívají mnohá dobrodružství a řeší záhady, které se v jejich lese dějí. V seriálu nechybí ani vedlejší postavy jako Klokánek Rú s jeho maminkou, Slonisko nebo moudrá Sova... (wendelin9)

(více)

Recenze (37)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Není to jen uměřená animace, humor, něha, fantazie. Je to i zachycení jisté podoby dětského světa, která se stává stále víc anachronismem. Kolik dětí zažívá dnes taková velká dobrodružství s obyčejnými "plyšáky" (Hlídání dětí je dřina)? V neposlední řadě je přímo ohromující, jak hluboká podobenství se v příbězích ukrývají. Tak např.: O přátelství (všechny díly), o osobnosti či integritě (Pruhy), o protivnících (Velká medová loupež), o dospívání a opuštění rodného hnízda (Chyť ji a nepusť) atd.  Krása. Krása! Krása!! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem byl velmi zaskočen, když místo mých oblíbených Kačerů a Rychlé roty se objevil na obrazovce jakýsi medvídek. Byl velmi roztomilý. Jeho každodenní dobrodružství mě velmi chytly a já se vždy nemohl dočkat dalších dílů. Tehdy dávno, já ještě jako malý svišť, jsem si každou sobotu a neděli nařídil budík a ráno vstal a hned se mi moje očička rozzářila, když jsem viděl žlutého medvídka. Mými nejoblíbenějšími postavami v tomto seriálku byly samozřejmě Pú a Ijáček, který měl neustále ve všem smůlu. Vím, že epizody skoro žádný děj neměly, ale to nevadilo. Seriál byl neuvěřitelně barevně vykreslen a všemožné barvy zde hrály hlavní prim. Dále musím zdůraznit, že díky medvídkovi jsem poprvé v životě ochutnal med, který byl tak sladký, jako všechny postavičky ze Stokorcového lesa. Hodnocení je více než jasné. Novým dobrodružstvím dávám stejně jako původním dílům 4 hvězdy. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch legendárních Disney televizních seriálů z 80. let (které jsme v Československu objevili v 90. letech). U Disneye se začali věnovat Medvídkovi Pú už v roce 1977 ve filmu The Many Adventures of Winnie the Pooh, ale protože devadesátkové děti většinou znaly jen tu televizní tvorbu, těžko se jim vysvětloval ten stařičký Disney kánon. I proto jsou dodnes někteří zklamaní, když si vzpomenou na tolik odlišnou poetiku příběhů A. A. Milneho. Co si pamatuju, u nás doma se zklamání nekonalo, na seriál The New Adventures of Winnie the Pooh vzpomínám s láskou a průběžně si doplňuju celý ten fenomén. I když vynechám loutky a 3D animaci, je toho pořád nepočítaně. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Bohužel patřím ke generaci nezasažené knižní předlohou. Jak mě pak mělo zaujmout něco absolutně bez děje, napětí a dobrodružství? Íáček s napichovacím ocasem opravdu nezachrání příběhy typu "prasátko šlo na výlet, ale skončilo u medvídka Pú, který musel zbaštit hrnec medu". Seriál, který mě jako malého vůbec neoslovil, ale třeba se ta poetika některým dětem (nejen jejich rodičům) líbit bude. Mimochodem, jeden kreslený pochází i z Ruska a jeho dobrodružství mají oproti těmto neskutečnou šťávu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Poté, co Paul Winchell, který namluvil Tygra, odešel ze seriálu, převzal jeho roli Jim Cummings, který už daboval i Medvídka Pú. (HappySmile)

Reklama

Reklama