Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

A jéje, Troška se pokusil natočit něco vážnýho...ten film se ale tak nevěrohodný a umělý, že ve výsledku jako celek působí jako žánr, který mu jde nejlépe - trapná komedie. Plus vidím jen v pěkných extreriérech, pěkné finty s Krásenskou rozhlednou (kdo tam byl, ví o čem mluvím) a ano, taky v tom jednom záběr na Michaelu Kuklovou, to se kouká pěkně:-))) ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

I navzdory plytkému a absurdně naivnímu ději mám tento snímek velice rád. Po vizuální stránce zde není co vytknout - film má dobrou kameru, zásluhou čehož skvěle vyniká velkolepá výprava, hezké lokace nebo krásné kostýmy. Dále Andělská tvář disponuje úchvatnou hudbou. Kladně bych ohodnotil také herecké výkony - pro Kuklovou mám jako pro herečku slabost a to, že nehraje zrovna na Oscara mi nevadí (rozhodně není takové poleno jako afektovaná Morávková), dále Filip Blažek (jeho hlas byl nesmírně uklidňující a příjemný) nebo Vašut v roli právníka. Kupodivu mi ani nijak extra nevadil Jirka Pomeje, i když bych uvítal, kdyby jeho role připadla Blažkovi, a ten by ztvárnil dvojroli, jak se původně plánovalo. No, nevadí. ()

Reklama

Siri69 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct,ale mě se tento film docela líbil !!! Ano... Příbeh je předvídatelný,chvílema nezajímavý a celý film je někdy zbytečně natahovaný,nemusím Kuklovou,Blažka,Pomejeho a nemám rád Krampola,ale v tomto filmu mi nic z toho ani moc nevadilo... Jako drama na jedno shlédnutí je to dobré,ale po druhé už bych to pouštět nedoporučoval. (mě osobně to teda na podruhé už moc nebavilo)... Přesto za první dojem dávám 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hm tak Pomeje si od tohto sľuboval svetovú slávu, more peňazí a svojej vtedajšej žene predpovedal obrovskú hereckú kariéru. Výsledok bol taký, že on skrachoval a už sa nikdy nepozviechal a ona mala perfektnú kariéru akurát tak v Ordinácii. Pritom nápad nie až taký zlý, ale prečo on sám seba vlastne obsadil? To mu nevedeli povedať, že jeho prejav nie je strašidelný, ale strašný? ()

taira 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu honosné dílo, které přivedlo dost lidí k bankrotu. Přiznejme si, že takový hodnotný děj nepotřeboval tak šílený rozpočet. Věřím, že všem nám stačil pohled na odhaleného věčně někde pobíhajícího Pomejeho a už to nemohlo nic přebít, takže všechny ostatní nádherné kostýmy přišly vniveč. Děj se hned od počátku zdá plytký a místo jakékoliv gradace akce se stále divák babrá v záběrech na vyděšenou Kuklovou a vlající vlasy Pomejeho. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Předlohou filmu byl román od Hany Marie Körnerové. (HappySmile)
  • Film stál 70 milionů Kč a v kinech totálně propadl. Jiří Pomeje, který si tu zahrál jednu z hlavních rolí a současně film i produkoval, se tím dostal na mizinu. (Siriuss)
  • Točilo se na Kanárských ostrovech, konkrétně na ostrově Fuerteventura, v Česku pak dále také na Ústecku, Olomoucku, Tachovsku a Znojemsku. Úvodní scény se točily v obci Chotěšov na Plzeňsku. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama