Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie s mnoha klišé, typicky "osamělá sirota versus velká milující se rodina obohacená ještě o souseda a slavící v pospolitosti Vánoce". Faktem ale je, že nemám problém ji vidět už po několikáté, protože jak Sandra Bullocková, tak i Bill Pullman jsou tady opravdu hodně sympatičtí a tvoří skvělý pár (tedy po několika peripetiích). Pokud mám náladu na romantiku, Zatímco jsi spal mě nemůže nijak urazit. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

U romantických komedií je pro mě zásadní poměr mezi humorem a patosem. Občas se stane, že to pěkně ladí, to když je to třeba čistá komedie s romantickým koncem. Nebo když romantiku ředi nekorektní humorno, třeba v podání Sandlera. Zatímco jsi spal do výše uvedených kategorií nezapadá. Je to čistě romantický příběh okořeněný humorem. A trpí všemi neduhy, které vás napadnou. Je přeslazený i díky faktu, že se odehrává přes vánoce a hrdinka je osamělý sirotek. Spousta zavlasypřitažeností. Ale ...s výjimkou závěru je to všechno moc pěkně pospojované. Funkčně, místy i chytře a v první polovině i vtipně. Jednoduchá a milá zábava s fajn postavami. Za své to bohužel vezme v okamžiku, kdy ten humor vytlačí láskobolení. To už mi z uší tekl karamel. Za první půlku bych 4* klidně rubnul, ale ta poslední třetina to pohnojila. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Opening 2. Peter's Family 3. Love Theme 4. An Untimely Accident 5. Phone Tag 6. Dreaming of Florence 7. He's Alive 8. Riverside Walk 9. A Testacular Situation 10. Jack and Lucy 11. Leave It to Sol 12. The Dream Is Over 13. Sound Advice 14. Tear Jerking Tale 15. Bumpy Encounter 16. A Happy Ending ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, kdy ona předstírá, že je jeho snoubenka a přitom se zamiluje do jeho bratra, naprosto předvídatelná komedie, od které nejde čekat nic jiného, než zasmání. Nad dějem nemusíte uvažovat, už po pár minutách zjistíte, jak se celý film vlastně vyvine, snímek se mi líbil, měl několik nedokonalostí a slabých okamžiků, ale musím napsat, že na pohodlný večer u televize stačí. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Aj keď mám Sandru Bullock a jej krásny úsmev rád, tento kúsok naozaj ale nemusím. Mala už aj lepšie vecičky. Čo sa týka deja, je postavený na zdanlivo zapletenej pavúčine vzťahov, no záver vôbec nevyznel dramaticky, ale skôr komicky - proste taký ľahký priebeh záverečného manželského (ne)ceremoniálu, bez vážnejšieho zdesenia, či škandálu som dávno nevidel v podobných typových žánroch. Čo už, každý chvíľku ťahá pílku - tentokrát potiahli ideisti tohto filmíku veľmi slabo :) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodný scenár bol tiež zasadený do New Yorku, ale kvôli rozpočtu filmu tvorcovia zmenili prostredie na Chicago, kde sa natáčalo na mieste. Natáčanie prebiehalo od 8. októbra do 14. decembra 1994. (Arsenal83)

Reklama

Reklama