Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Ano, už i u Koženýhoxichta si řekly, co takhle udělat legacy sequel, kde se Motorovka a přeživší holčina z originálu utkají po letech? Jako by to kur*a někoho zajímalo u 50 let starého artového hororu. No a výsledek je nuda k p*srání, která je děsivá asi jako pampeliška. Stačí se jen podívat na to. jak směšně vypadá tentokrát leatherfacova maska, což by možná schovali kvalitní práci s kamerou a osvětlením. Bohužel nic takového tu nenajdete. Do toho nějakého genia napadlo nevkusně spojit Texaský masakr s tématy ,jako je střelba ve škole. Ve výsledku je celý film více komedií než hororem a to díky naprosto stupidnímu provedení, proč Koženýxicht znovu vraždí a jak utekl policii. Hlavní postavy jsou naprosto sympatické, otravné a hlavně se chovají jako po lobotomii. Kdyby měla aspoň jedna z těch postav IQ větší než ovce, tak umře možná jeden člověk. K tomu je tu naprosto trapné setkání tváří v tvář, nesmrtelný Leatherface, který když zrovna nevykryje výstřel brokovnicí motorovkou, tak pro něj střelný rány nejsou žádnou hrozbou. Upřímně, kdyby mě stupidní situace, rozhodnutí a chováním postav, nezpůsobovali mentální bolest, tak by šlo aspoň o fajn komedii. Ale lhal bych, kdybych řekl, že jsem si neužil pár momentů, jako řezání motorovky pod podlahu a nebo vyvraždění autobusu, kde si trapným způsobem dělají srandu ze sociálních sítí. Navíc film má aspoň pár nápaditých záběrů a nějaký styl. Avšak člověk nemůže lehce tento film nemilovat skrze ten geniální konec! ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se celkem těšil a doufal v nějaké solidní naplnění potenciálu série a opět jsem spíš zklamán, i když rozhodně ne znechcuen a nasranej jako v případě zrození z roku 2017. Leatherface tu vypadá dobře a s ničím se nesere, má tu hodně prostoru, ale je zase trošku vytuněnej - v některých svých piškuntáliích to je až za hranou - např. když s něčím až směšně přesně hází nebo láme rukou končetiny atp. To bych docela i odpustil, stejně tak tu nesmrtelnost či že je to často až zbytečně moc brutální a tlačí se na pilu, ale chybí tomu atmosféra ! Taková potitulková scéna nebo záběr jak si to Leatherface na začátku mašíruje z pole do silnice je super a takhle nějak měl vypadat celý film. Nejvíc mi totiž vadilo prostředí, vůbec se to neodehrává "v Texasu". Léto, vánek, pole, zapadající slunce, cvrčci.. nic! :) Namísto toho tu máme nějakou zaprděnou papundeklovou kulisu o jedné ulici a pár barácích, to smrdělo laciností a umělostí jako sviňa a celou dobu mi to kazilo dojem ze sledování. Smíšený pocity a na 3* to ani tentokrát asi nebude, na rozdíl od originálu či 2003 remaku se k tomuto už nemám důvod vracet. 4/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Texaský masakr rozhodně není žádným „hitem sezóny“.    Tato kultovní série a dnes už i legendární Leatherface celou svou dobu byli jak na horské dráze. Některé díly se opravdu povedli, jiné absolutně propadli, remake z roku 2003 se těší celkem velké popularitě a prozatím poslední film  Leatherface (2017) byl spíše dosti průměrnou podívanou. Původní film z roku (1974) mám však docela rád a tak jsem byl zvědavý, jak se s tím nakonec tento nejnovější přírůstek popasoval. A musím říct, že příběh samotný moc záživný nebyl, casting (výběr herců) byl přímo otřesný a nebýt opravdu šťavnatého gore masakru, asi bych to odstřelil někde směrem k odpadnímu ohodnocení.    Jenomže právě gore a všechny ty mordy (nebo alespoň většina) se mi líbili a to docela hodně. Nic pro slabé povahy. Krvavý masakr v autobuse jsem si užíval, praskaly kosti, uřezané končetiny létaly do všech stran a počet mrtvých byl rovněž uspokojující. Díky tomu jsem dokázal odpustit i to, že opravdu záživné atmosféry tu bylo málo, dialogy i herecké výkony velmi chabé a návrat hrdinky z prvního dílu, rovněž svým způsobem zbytečný. Co k tomu dodat. Celkovou kvalitou byl tento film podprůměrnou záležitostí, ale po stránce násilí a gore jsem byl docela spokojený. Navíc tu zařvala drtivá většina absolutně nesympatických postav a já hlavnímu záporákovi po celou dobu tak fandil, aby je všechny rozcupoval na maděru, co možná nejbolestivějším způsobem. Takže z nostalgie přivřu jedno oko a Leatherface si nakonec to průměrné ohodnocení ode mně vyslouží. 50% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

To je zase uvědomělých keců tady Ježíši Kriste! Co jste čekali? Frančíza Texaského masakru vždycky kulhala na jednu nohu a dýchala Halloweenu a Pátku 13. na záda z pořádné dálky. Dejme tomu že Leatherface není úplně marný vrah, ale ta jeho debilní rodinka srážela celou tuhle sérii do kopru. Posledních několik dílů se úplně nepovedlo a i přesto, že mají menší hodnocení, vesměs jsem si je užil. Nejlepší ze všech stále zůstává Nispelův opovrhovaný remake a přitom je strašně směšné, že nedoceněný Marcus Nispel natočil z obou významných frančíz nejlepší díly. Jeho Pátek 13. a jeho Texaský masakr jsou jednoznačně nejlepšími kousky v daných sériích a jen tady ta banda zaseklých idiotů lpějících na těch starých a mnohdy nesnesitelných dílech nemá šanci jít tomu naproti a uznat nesporné kvality daných děl. Od nového Masakru jsem nic nečekal. Tvůrci se rozhodli jít stejnou cestou jako tvůrci nových Halloweenu, to znamená vše ignorovat a navázat na první příběh, plus do centra dění uvrhnout jedinou přeživší postavu. Takže v tomhle ohledu zdejší tvůrci kradou jako prase, navíc má postava Sally Hardesty úplně stejně debilně napsaný charakter jako Laurie Strode v nových Halloweenech. Zapomeň na atmosféru prvního dílu, nebo vynikající nepříjemnou zvrhlost s dokonalým hudebním podkresem v Nispělově verzi z roku 2003. V centru dění se objeví banda nesympatických čuráckých kreténů, kterým jsem přál smrt od prvních vteřin a jsem neksutečně šťastný, že je Leatherface až na tu jedinou trochu sympatickou rozkrájí na sračky. Ten nesnesitelný banánovník v hlavní roli byl okamžitě na přesdržku. Když se tam dušoval nad jižanskou vlajkou strašně jsem se smál, jak si z toho Garcia s Alvarézem vyloženě dělají prdel. Dokonale reflektují dnešní zkurvenou dobu, ale všimněte si, že černoušek zemře nejmíň brutální smrtí, asi potřebovali být nakonec aspoň trochu korektní. Jakmile na město padne tma a déšť najde se i trocha atmosféry, gore a smrti jsou doslova lahůdka pro úchyláky a já, který žánr hororu Slasher považuju za nejmíň zajímavý, tak jsem si Leatherfaceovo řádění užíval jako prase. Scéna v autobuse totální masakr. Kdo čeká, že se tomuhle podřadnému žánru vyhne nelogické jednání postav, scénáristické sračky a scény na přesdržku, je vážně kokot a větší debilní idiot, než sám tvrdí o tvůrcích tohohle filmu, co čekáte kurva? Tak čumte na Tenent a podobný sračky a neshazujte hodnocení solidním slasherům. Béčko od kterého jsem dostal co jsem chtěl, navíc s výborným koncem. O proti novému Halloweenu který byl vyloženě k zblití, je nový Texaský masakr solidní krvák.55%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem přítelkyní říkal, že je zajímavé, jak se některé hororové série točí už prakticky několik desetiletí, pořád recyklují a stále nacházejí své diváky. A já mezi ně patřím, i když se mi nějaké zpracování nebo nějaký díl nelíbí, tak jsem stejně zvědavý na to nejnovější zpracování. Tentokrát úplně nadšený nejsem. Sice oceňuji rukopis současného světa, nicméně příběh je absolutně slaboduchý. A mužský divák byl vždy zvyklý na výraznou ženskou postavu s notnou dávkou půvabu, což tady zatraceně schází. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)
  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama