Reklama

Reklama

Kdo chce zabít Jessii?

  • USA Who Wants to Kill Jessie?
TV spot
Československo, 1966, 81 min

Kamera:

Jan Němeček

Hrají:

Dana Medřická, Jiří Sovák, Olga Schoberová, Juraj Višný, Karel Effa, Vladimír Menšík, Karel Houska, Ilja Racek, Valtr Taub, Bedřich Prokoš, Čestmír Řanda st. (více)
(další profese)

Co všechno se může stát, když ráno potkáte svůj sen, vypráví česká filmová komedie režiséra Václava Vorlíčka a scenáristy Miloše Macourka. Hlavními hrdiny filmu jsou manželé Beránkovi, oba docenti, kteří pracují na vědeckých objevech. Paní Beránková se zabývá somniologií – hledá prostředek, který by ovlivňoval lidské sny. Docent Beránek se zase snaží vynalézt přístroj obrovské fyzické síly. Od chvíle, kdy se mu do rukou dostanou komiksové sešity, se všechno změní. Kvůli neprověřenému preparátu jeho manželky oživnou tři komiksové postavy z Beránkova snu – krásná Jessie, superman a pistolník. Začíná velká dobrodružná honička… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (337)

sportovec 

všechny recenze uživatele

I tento film patří po právu do zlaté éry šedesátých let; parodicky založená sci-fi láme zábrany a v relativně velkém počtu epizod je satirickou kritikou doby svého vzniku. Mimořádně zajímavé je i herecké obsazení; zvlášť bych vedle titulních představitelů Sováka, Schoberové, pohlavně neukojené (v roli) Medřické a potencialitu svého talentu naznačujícího Menšíka upozornil na německého herce Valtra Tauba. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Něco takovýho mohlo vzniknout jedině v české hlavě, jedině za socialismu a jedině v druhý půlce šedesátek. Jo a jedině v nějakém chorém mozku. Chorém genialitou, abyste rozuměli. Jó, tohle je tak prdlý až je to skoro dokonalý. Jen nevím, jestli by filmu bodla delší stopáž a o něco lepší příběh nebo jestli to zkrátit o čtvrt hodinu hluchých míst. Jo a ta Olga, to byla fakt neskutečná kost. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vnímám především jako velkou příležitost pro Danu Medřickou. Zatímco dnes ji máme zafixovanou v rolích pečujících/opečovávaných maminek/babiček, tady vystupuje jako pragmatická žena ve službách vědy a mě to moc baví. A i když se zprofanované vtipkování na téma plánovaného manželského sexu může zdát otřepané, mně její hláška: "No Jindřichu, dnes je přece čtvrtek!" rozesmává už hodně let. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nevšední komedie z tuzemské produkce, která může nabídnout jak originální sci-fi námět, tak pohled na neskutečně nádhernou Olgu Schoberovou. Slovy se zde moc neplýtvalo, stejně jako vtipy, ale když už nějaký přilétl, tak stál za to ("Chuchle"). Zkrátka film, který mě upoutal hlavně díky nápadu, výtvarnému zpracování a české "BB". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jindřichu, brož. ...Ale ne koš, brož." Už v úvodu je jasné, že půjde o bláznivou komedii. Snaha ovládnout sny milionů lidí a vnutit jim určité politické názory nechává současného diváka nejspíše chladným. V době vzniku filmu však šlo o pěknou odvahu. Celým filmem se táhne typická česká politická satira, která dozajista odsoudila film na léta k ledu. O herecké elitě snad ani nemá cenu psát..... V zemi, kde supermanský comics nemá tradici, se povedl výtečný film, který pobaví i dnes. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Scéna, v níž z ucha krávy vylétne mrak ovádů, se natáčela v prosinci. Sehnat v zimě tyto mouchy bylo prakticky nemožné, proto byl už v létě požádán biolog z jednoho výzkumného ústavu, aby připravil na zimu "čerstvé" ovády. (-bad-mad-wolf-)
  • Filmári používali vlastnú kanálovú mrežu štvorcového tvaru, ktorá je pre Prahu nezvyčajná, na mieste, kde sa v skutočnosti nachádza mnoho poklopov. (Raccoon.city)
  • Časopis „Technický svět“, který se objevuje ve filmu a ve kterém vychází komiks, je fikcí, ale zároveň evokuje tehdejší vydávaný časopis „Svět techniky“. Je také zajímavé, že autor tohoto komiksu Kája Saudek v letech 1971–1977 spolupracoval s Technickými novinami. (sator)

Související novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama