Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Duo Macourek-Vorlíček predstavuje bezpochyby talentovaných rozprávačov, no tento film sa im vymkol z rúk. Neobsahuje totiž žiadne kúzlo, žiadnu atmosféru, ba dokonca ani jednu scénu, nad ktorou by sme sa vyložene pobavili, čo je z hľadiska ich predchádzajúcej filmografie veľkým prekvapením. Nemôžu sa ale na nič vyhovárať. Mali k dispozícií zaújimavý námet a ak vynechám detských predstaviteľov, ktorý pôsobia dosť neprirodzene, mali aj vynikajúcich hercov. Väčšina z nich však nepodáva taký výkon, na aký sme zvyknutí a jediný, kto vo mňe dokázal vyvolať ako taký úsmev, bol Jiří Lábus ako psík Jonatán. Deťom sa film asi bude páčiť, no pre nás ostatných predstavuje každá minúta jednu malú filmovú tragédiu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +občas se tu najde pár zábavných fórků (pousmál jsem se 2x)tolik herců pro tak ubohý film se na jednom místě už asi nikdy nesleze (Zázvorková, Kabátová, Nárožný, Lábus, Landovský, Jandák, Somr, Kraus, Molavcová, Klepl), fakt to je důvod proč se na film podívat -a je to taky asi jedinej důvod, mizerné technické zpracování a efekty(to už Arabela zvládla líp), primitivní masky, otřesná hlavní písnička převedená do techna!?!, a především tlupa neherců v podobě všech zůčastněných pod 10 let (tzn. skoro polovina herců), kdo proboha dělal ten casting?/// Takovouhle šílenost dokáže natočit málokdo. A Václav Vorlíček myslím ani nevěděl co točí (tohle je asi nejslušnější věta která mě napadla). Fakt si nedovedu představit koho napadlo, tuhle látku převest na plátno. Co to bůde přístě? Rákosníček? Ještě si tak dokážu představit Maxipsa Fíka na styl Beethovena, ale tohle. Raději už víckrát ne a pokud náhodou ano, tak pořádně. Nebýt herců, tak si snímek nezaslouží aní 1*, natož 2./// Celkem 36%/// ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová, tradiční postavičky kreslených večerníčků, které provázely dětství snad každého z nás. Takhle to ale dopadne, když se je snaží (za účelem komerce) převést na filmové plátno, ještě ke všemu v hrané podobě. Tragédie, nuda, nenápaditost, kýč. Ani ty děti to snad nemůže bavit. Nic proti hereckým výkonům ústředních hrdinů, na to že to je jejich první film, je to docela přijatelné, ale scénář je opravdu blbost. Jako by byl děj jednoho 7-mi minutového dílu natažen na hodinu a půl. Děkuji, nikdy více! Už žádné hrané celovečerní večerníčky, ať už v nich hrál kdokoli a dohromady je dával třeba sám autor. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vorlíček podle mě točil dobré filmy naposledy v sedmdesátých letech. jistě pak přišel ještě s dvěma úchvatnými seriály. Ale ruku na srdce. Co je na jeho filmech nejzajímavější? Samozřejmě vždy na nich makal československý herecký výkvět ale hlavně jsou to dokonalé a i po letech kouzelné triky. Kouzelné sluchátko je velmi levná produkce která nemůže výpravou oslnit. Hodně ji ještě schazuje zoufalá kamera na úrovni téměř domácího videa. No naštestí se na to dá koukat. pořád se něco děje a málokdy to sklouzává vyloženě k trapnosti. Takže ucházející oddechovka na jedno odpoledne. 50%. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Bolo to podpriemerné, no ked to porovnám s českými filmami posledných rokov (česť výnimkám), tak to nebolo až také hrozné.A efekty boli (na český film) vynikajúce (Mach a Sebestová vyliezajú z televízora...).No musím povedať, že som sa v deji trochu strácal.Kopa zbytočných dejových línii, ktoré nakoniec "vyvrcholia" v príliš unáhlenom závere. Ale ako rozprávka to vôbec nie je také hrozné.70%... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Filmovalo se na Mělníku, v Praze - Radotíně a v Číně u Velké čínské zdi. (M.B)
  • Ač se to možná nezdá, celý film byl sice natočen zvukem kontaktním, ale finální verze byla postsynchronovaná. Úryvky z verze se zvukem kontaktní byly užity pouze pro „Film o filmu“. (mnaucz)

Reklama

Reklama