Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to s představou, že uvidím další zpackaný porevoluční film z české provenience a pobavím se nad tou hrůzou. Techno remix hitovky z Večerníčku mě slibně naladil na blížící se terror. Jenže, trochu jsem pány Macourka a Vorlíčka v důchodovém věku podcenil. Kouzelné sluchátko je šílený mišmaš stvořený podle pravidel starších kultovních hitovek zmíněného týmu a i když mi chvílemi přišlo, že autoři vykrádají svá stará díla a děj zas tak nefungoval (nemluvě o očividném sponzorství ze strany Číny, to byla haluz!), tak tohle dílko s bohatým obsazením rozhodně nespláchnu kategorií odpad. Technická úroveň byla profi a herci dělali co mohli. Film nepřetáhl kouzlo kreslených postav Adolfa Borna a zprznil se odkaz kultovního večerníčku - no a co? Tak se dívejte na večerníček a nechoďte na film. Hraný Mach a Šebestová. Pohodový průměr - 2,5 hvězdičky. ()

Blacker94 odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesné zprznění mé oblíbené animované klasiky. Film se snaží vymyslet nějakou skvělou moderní zápletku a přiblížit starou klasiku dnešním dětem, ale vyjdou z toho jen nekoukatelné blbosti. Nejvíc mě asi štval ten malý záporňák co se zmocnil sluchátka (už nevím jak se jmenuje), který musel být zlý za každých okolností, ale zahrát to moc neuměl. Na filmu se podle mě asi podílel nějaký číňan, protože kde by se tam vzal ten malý šikmooký tlusťoch, který hned po příchodu Macha a Šebestové do Číny uměl bezchybně česky, a jeho kamarád, čínský bojovník vypadající jako smeták? Zkrátka hrůza! ()

Reklama

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Brutální průjem.. Slovy mého 26-ti letého já to dokážu popsat, avšak líp to dokáže vyjádřit spíš mé 8-mi leté.. které už tehdy svým nerozvinutým mozkem, s vysokou tolerancí trapnosti, u tohoto filmu dostával záchvaty krindže. Beze srandy.. když i osmy letý děcko ví že ten film je sračka.. Celý film je předabovaný do CZ ačkoliv je to český film.. aha.. ve spolupráci z Bežinkem, a hlavní direktor China TV byl "Zhang Bin" čiling. Bin bang bong, čim BAN bonk. Nechápu jakej fíčůrink tohle měl bejt mezi klasickou Českou pohádkou, a nějakým duchem bojovníkem za cenzuru z Číny co vypadá jak zhublej Hagrid po tom co byl protáhnutej Klanem Létajících Dýk. Opravdu jediný co z tohohle filmu nebyla sračka.. byl "Dementní Dědek" AKA přetvořenej kuba, co tam dodával "ftípky" ze kterých se šlo po snížené laťce "humoru" (odříkávání vět se špatným voice-actem a lip syncem) alespoň zasmát. 1/100 za Dědka rozmrdávače, a tím, že tohle mělo společného s Harry Potterem více jak poslední díly HP her. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Problém filmu je v podstatě základní dějová linka, která neexistuje. Tvůrci si vypůjčili epizody ze seriálu a nenápadně je implementovali do filmu. Jak neandrtálci tak zmizení školy, alespoň co se tak pamatuji, se v seriálu objevilo. To vše je zmotané do krádeže sluchátka a faktu, že realita animovaného seriálu je odlišná od té, co známe my. Tím si tvůrci zadělali na velký problém, neboť děj pěkně roztříštili, čemuž pomáhá i anabáze se Savojskou královnou. Jediná cesta ven tak byla možnost, že by byl snímek zázračnou porcí srandy. Jenže film je zbytečně složitý a toho humoru zase tolik není. Já jsem se nejvíc pobavil ve scénách s Petrem Nárožným a Jiřím Lábusem, ale to je na čtyřiadevadesát minut poněkud málo. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

K hrané podobě jsem přistupoval s nedůvěrou a trvalo mi, než jsem se na ni podíval. Dvojice Vorlíček - Macourek ovšem neprodukovala filmy, které by měly být mezi dvoustovkou nejhorších... Nápadů je sice na dva díly, ale přitom druhá polovina filmu už mírně nudí. Postupně příběh připomíná hon na nebohé sluchátko - škoda, že si samo nemohlo přát dotažení nosných nápadů. Ale za hlášky, které rozesmějí, stojí hraný film vidět. Nápad s dvojrolí Ivy Janžurové (královna Žofie II./ paní Průchová) nabízí třeba dialog Průchových: "Ty jsi z dvojčat?" - "Ne, z Vodňan." Oživením je i propojení s animovanou verzí, kdy se do "reálného světa" dostávají Pažout s Horáčkem. Role pro Nárožného vtipná - "Chci být novým Učitelem národů." Potěší postavy babičky - Stella Zázvorková a ředitelovy matky - Zita Kabátová. Ovšem některé postavy (učitelka v podání Ivy Janžurové) jsou zbytečné. A titulní píseň je nepovedeně upravená do technopodoby. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Zvukovou stránku filmu tvoří variace známé písničky „My jsme žáci z 3.B“ a dokonce jsou k ní přidané i další čínské sloky. (ERTik)
  • Ač se to možná nezdá, celý film byl sice natočen zvukem kontaktním, ale finální verze byla postsynchronovaná. Úryvky z verze se zvukem kontaktní byly užity pouze pro „Film o filmu“. (mnaucz)

Reklama

Reklama