Reklama

Reklama

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu

  • USA Seaspiracy
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceán ho vždycky naprosto fascinoval. Natočí proto dokument o tom, jak lidé ničí život v mořích, a odhalí přitom korupci nevídaných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud se budete na Seaspiracy dívat s očekáváním klasického dokumentu, který obsáhne celé téma, pojmenuje problémy a nabídne řešení, budete zklamáni, protože tohle není ten typ dokumentu a podle mě ani být nemá. Stejně jako o téma v něm totiž jde o jeho vypravěče a režiséra Aliho Tabriziho a o jeho prozření, které má diváky motivovat k jejich vlastnímu. Pravda je, že strhující dokument si představuji jinak a něco bylo děláno vyloženě pro efekt (animované vsuvky například), ale síla mnohých záběrů, důvod, proč vznikly, a tak nějak i vlastní svědomí mi nedovolí dát nižší hodnocení.____P.S. Taky jste měli při rozhovoru o známce Dolphin Safe pocit, že to je absurdní scéna jako z Borata? ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že to nakusuje příliš mnoho témat, aniž by to dalo ucelenější odpověď na jakékoliv z nich. Takže to působí takovým "od každého trochu" dojmem, tím pádem to nepřináší nic nového a jiné dokumenty daná témata zpracovaly lépe. Ať už jde o Zátoku, která popisuje vybíjení delfínů nebo o Temnou stránku lodní dopravy, které rozebírá dopad člověka na oceán. Navíc mě přijde trochu znepokojivé, jak se tam hází obrovská čísla, která jsou vytažená z kontextu a s divákem manipulují. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Korupcia je aj v rybolove. Ale kde vlastne korupcia v ľudskom svete nie je? Problém s moriami a celkovo životným prostredím je obrovským problémom, ktorý netreba zľahčovať. Treba sa však na to pozerať triezvo a nie ekofašisticky. A nie len jedným smerom. Problém dokumentu však tiež je, že skáče z témy na tému, chce riešiť viac problémov naraz. Potom nepôsobí veľmi celistvo, aj keď poukázal na problémy masívneho charakteru. Inak morské potvory nejem a keď mi niekto povie, aby som nepoužíval slamky, lebo zachránim planétu, tak ho s potešením odkážem na Seaspiracy. Lebo keď mi niekto povie, že moja slamka pomôže zachrániť planétu, potom môžem rovno susedovi povedať, aby prestal fajčiť, pretože tým zapláta ozónovú dieru. Mali by sme začať najprv riešiť veľké veci a potom prejsť k malým a nie naopak. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Souhlas s DaViD´82, Ali se tak cpe do popředí i pozadí a dělá takové objevy, že je otravný, takž kdybybylo méně Aliho, tak bych možná dali i 5 hvězd. No bohužel jediné maso, co jim, jsem jedla, bylo mořské, ale ted si nechám zajit chut, obavam se, ze konzervu s tunakem uz si nekoupim, losos to stejny. Ale pokud budu v Chorvatsku a majitel pronajatyho apartmanu mi vecer nabidne, ze mi ugriluje rybu, co ten den ulovil, tak si dam si ji k veceri dam. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je tak dôležitá a zaujímavá téma tak nešťastne spracovaná. Napriek tomu si človek z toho môže niečo odniesť, a Netflix marketing je pre túto tému skvelá správa. Určite sa oplatí pozrieť, aj keď po filmárskej stránke to nie je nič úžasné. Nie všetko však musí byť aj dobrý film, občas je informačná hodnota takýchto diel omnoho zásadnejšia ako kvalita ich filmového spracovania. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno