Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy

Oblíbené seriály (10)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995)

Poprvé sledováno v devadesátém osmém, naposledy včera. Kathryn Janeway a její intuitivní postoj k odlišným, slabším a utlačovaným ve mně zanechaly velkou stopu. Jedno z děl, které by si IMHO zasloužilo šestou hvězdičku - za nadčasový přesah.

Black Books

Black Books (2000)

Jeden z nej britcomů současnosti. Brečím smíchy since 2006. "Now go and fetch me my lolly."

Ajťáci

Ajťáci (2006)

v roce 2006 jsme se koukali na vypálené cd s první sérií tohoto seriálce a plakali smíchy. it's too real. legendární a dodnes jeden z mých nejoblíbenějších.

Můj malý Pony: Přátelství je magické

Můj malý Pony: Přátelství je magické (2010)

Pozor, nejedná se o první seriál z let osmdesátých, tohle je skvělá a svěží povedenost stará jen pár let. Inspirativní a bez stereotypů. Už jsem v tom až po nozdry, přiznávám se! Bez znuděné čtyřleté holčičky by mě asi nikdy nenapadlo se na to podívat a přišla bych o mnoho... barev duhy, vtipů, plastových postaviček poskládaných na poličce atd. Nemusíte se do poníků hned vrhat po hlavě, nic studovat, nic sbírat. Stačí dokoukat první sérii po pátý díl. Pak už najednou nebudete moci přestat.

Xena

Xena (1995)

Úžasná guilty pleasure z devadesátých let, společně se Star Trekem jsem to opravdu milovala. A fakt mi v těch desíti letech nešlo o kozy umístěné ve studeném kovovém oblečku ani o nějaké ty "lesbické scény", lol. Číst tu v téhle souvislosti hesla jako "porno" a "sado maso" mě rozesmívá. Seriál Xena pochopitelně nevynalezl polonahé bojovnice v nelogických kožených oděvech, ty už existovaly na světě dávno předtím především v dílech fantasy umělců - mužů. Pravý význam příběhu je jinde. Člověk si ale musí pustit víc než dva díly. (Ano, zvládla jsem to celé několikrát, ano, zopakovala jsem si to i v dospělosti. A ano, dám si to zas.) -- Nejvýstižnější komentáře pro mě napsali NinadeL, Henriette, Baghira a Dan9k. Není náhoda, že většinou jde o ženy ;)