Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Poslední recenze (46)

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Opravdu solidně rozjetá záležitost s výborným Gerardem Butlerem v hlavní roli, jemuž za zadkem chvílemi vcelku vlaje Jamie Foxx, což je ale stále v pořádku, protože většinu filmu se tvůrcům daří udržovat to správné napětí a divácké nadšení z toho, jak hlavní hrdina tahá za nitky, i když ho naši právníci přece "maj zavřenýho".. Ale pak asi panu scénáristovi došly nápady a řekl si, že oni jsou ti (zde značně) slizcí zástupci zákona vlastně na straně dobra, tudíž by jim řešení problému mělo spadnou do klína, i když celou dobu takřka nevěděli která bije.. asi nemusím dodávat, že tím je celé to zručně budované napětí spláchnuto do philadelphské stoky a zbyde jen pachuť z toho, jak si to člověk takovou dobu užíval, aby nakonec dostal jen kopanec do břicha..

plakát

Prometheus (2012) 

Je to jako když se potají vkradete do majestátního hradu obklopeného tajemstvím, na chodbách na vás při každém kroku dýchá zneklidňující, ale tak lákavá atmosféra, která vás nutí jít dál, vyhýbáte se pohledům soch záhadných tvorů a neodvratně se přibližujete tajemným zvukům z hlavního sálu, v hlavě přemítajíc, že stačí pootevřít dveře a třeba zahlédnete něco, co navždy změní váš život.. Takový pocit jsem z Promethea měl co se týče pár informací, které jsem o něm měl před premiérou (opravdu ty základní, kampaň jsem vlastně vůbec nesledoval a sotva viděl jeden trailer, celková očekávání jsem tlumil bez problémů) a zároveň jsem tak viděl i první polovinu filmu, což mě přimnělo doufat, že z tohoto snímku by se mohlo vyklubat něco vyjimečného. Jenže když uz by měla přijít řada na rozbalování náznaků a kloudných odpovědí na otázky nastolené vlastně už před filmem (Prometheus prostě jasně směřuje k cíli v podobě naplnění mytologické roviny, už jen plakát s hlavou a slova jako "původ lidstva" ho do této role z mého pohledu staví naprosto nevyhnutelně), tak se vypravěč zakoktá a my nedostaneme vůbec nic, co by se tomu nakouknutí do tajemného sálu aspoň přiblížilo (snad každá kloudná myšlenka se prostě vypaří do vzduchu, protože se s ní nepracuje). Do toho už mockrát omílané stupidní chování některých postav, které při nejlepší vůli jakkoliv přehlížet nejde (opravdu pošlete na nejdůležitější expedici v historii lidstva partu dementů?), u něhož bych upozornil na to, že nejde spojovat toleranci k němu s typem diváka, který má rád otevřené konce a napůl zodpovězené otázky, jak to někteří komentátoři asi pojímají, to jsou dvě naprosto odlišné věci (partikulární případy nesmyslného chování opravdu s celkovou myšlenkou příběhu nemají logicky co dělat). Takže ve výsledku skvělá prezentace, Fassbender i Rapace (neplést si špatné hraní X špatně napsanou postavu), světlé vyhlídky nastolené behěm filmu ale "parádně" shozeny v jeho dalším průběhu příšerným scénářem, velká škoda..

plakát

Being in the World (2010) 

Film sice stojí na zajímavé koncepci aplikace myšlení slavného filosofa Martina Heideggera na konkrétní osoby a jejich profese (ačkoli lze težko říct jak moc může takové téma lákat diváky prací Heideggera a filosofickou tradicí jako celku nedotčené..), ale její rozvedení působí často značně zjednodušeně, takže bude možná část publika ráda, že myšlenkovému obsahu rozumí, zatímco druhá (dejme tomu odbornější) bude žehrat na jeho nedostatečné rozvedení více do hloubky.. to zároveň vede k tomu, že se původně zajímavé motivy posléze v minimálně pozměněných podobách opakují aspoň poslední třetinu filmu, takže by mu prospěla spíše stopáž nepřesahující jednu hodinu.

Poslední hodnocení (1 287)

Hluk a vřava (2016)

03.02.2017

THX 1138 (1971)

03.02.2017

Co jsme komu udělali? (2014)

03.02.2017

Příchozí (2016)

03.02.2017

Volání o pomoc (2007)

16.10.2016

Star Trek: Do neznáma (2016)

16.10.2016

Dvojí život Veroniky (1991)

16.10.2016

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

16.10.2016

Na hraně zítřka (2014)

28.03.2015

Reklama