Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler tak trochu inak. Moje pocity z tohoto filmu sú kladné. Jemne dojatý a očarený ako Sandler vie zahrať aj inú rolu. Film o človeku, ktorý sa vyrovnáva zo stratou blízkych osôb a pomôcť vyrovnať sa mu snaží jeho spolužiak z výšky. Film ma po celý čas bavil a nad hodnotením som ani nerozmýšľal za 5*. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Luxus o jakém se mi ani nezdálo. Velice srdceryvný příběh dvou přátel, kdy chce jeden pomoci druhému s těžkou životní situací spjatou s 11.zářím, ovšem něco takového není nic jednoduchého a tvůrcům se povedlo skvěle vykreslit osudy postav, se kterými bez problému začnete soucítit a snažit se je pochopit. Adam Sandler nemá moc dobrou reputaci, ovšem pevně věřím, že jeho výkon zde musel přesvědčit i nejzarytějšího odpůrce a dokázat mu, že Adam umí zahrát i silnou roli. K němu sympatický Don Cheadle s příjemnou Liv Tyler člověka dokáží naplně vtáhnout do děje. Prostě nemám slov. Snímek mě absolutně dostal a ještě dlouho po titulcích jsem o něm musel přemýšlet...100% ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, poněvadž patřím mezi ten typ lidí, které rozesmutní i rozlité mléko a brečí nad každou volovinou. Volání o pomoc mělo u mě šanci vykoledovat si cestu do mé TOP (co se týče emociálních snímků), ale vůbec nevyužilo potenciálu, které se mu nabízelo. Mike Binder se měl více soustředit na duševní rozpoložení Charlieho a ne na scény, kdy jeho "kolejářský" kamarád řeší situaci, jestli mu jeho pacientka má udělat orální sex. Alespoň, že se film nezastavuje nad záběry letadel, které vrážejí do mrakodrapu, to poskytuje alespoň malou útěchu nad jinak skvostným filmem, který i přes svou délku dokáže lidskou duši rozesmutnit. Ne však tu moji.... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Sandlerův smutný klaun mi napřed se sluchátky a koloběžkou, stejně tak "kuřačka" u zubaře, přišli jako křeč, která "tu ještě nebyla", ale jak se to kulilo a přibývalo mlčenlivých proseb a krásných dušiček natahujících se po záchytném kruhu, doteků bolesti a talentu slyšet ... to volání a ... zkrátim to: Binder zabodoval, Sandler je borec a já jsem si krásně zabulela. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal víc. Nemůžu si pomoct, ale film vždy něco začal a pořádně to nedotáhl do konce a nehledě na to, že se film celkově dost vlekl a připadal mně málo pravděpodobný, ale byl precizně zahraný a v mnoha pasážích byl divákovi nabízen nevtíravou a citlivou formou. Příběh muže Charlieho Finemana, který po tragické události ztratí celou svou rodinu a poté se uzavře před světem do toho svého světa, byl velkou hereckou výzvou pro jinak vžitého komika Adama Sandlera a on velmi herecky překvapil. A právě kvůli jeho hereckému výkonu film o velkém přátelství mezi dvěma muži, kteří se spolu setkávají po letech, stojí za zhlédnutí, protože kdy jindy bude šance vidět Sandlera ve vážné roli. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Adam Sandler svojím vzhľadom (najmä účesom) nápadne pripomína Boba Dylana, čo platí aj o podobnosti filmového plagátu s obalom Dylanovho albumu "The Freewheelin'". (mijec)
  • Před začátkem natáčení se Mike Binder snažil přesvědčit zpěváka Rogera Daltreye z kapely The Who ke spolupráci na scénáři, ale z dohody sešlo. Daltrey však Binderovi navrhl, že může použít píseň "Reign Over Me" do filmu. Poté se Mike Binder i Adam Sandler (Charlie Fineman) snažili přesvědčit zpěváka skupiny Pearl Jam Eddieho Veddera, aby píseň "Reign Over Me" nazpíval a oni ji mohli použít v závěru filmu. Ten souhlasil až poté, co mu Roger Daltrey dal své "požehnání". Vedder a Sandler si přitom nejsou navzájem cizí, znají se už od roku 1994. (jasse)
  • Sluchátka, které Adam Sandler (Charlie Fineman) nosí skoro celý film, jsou značky BOSE QuietComfort 15. U nás se cenově pohybují zhruba kolem deseti tisíc korun. (Leletik)

Reklama

Reklama