Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (348)

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Po delší době zase jedna české pohádka, která by nemusela až tak úplně urazit. Líbí se mi obsazení herců. Spousta z nich připomíná známé tváře a tak se na ně člověk chce dívat stále a stále dokola. Děj není kdoví jak přitažený za vlasy a neobjevuje se tam ani žádný moderní prvek, který by celý dojem kazil. Pravda, že některé scény bych ještě vyškrtl, ale to už bych chtěl asi moc. Budu doufat, že to není první a zároveň poslední vlaštovka novodobé české pohádkové kinematografie.

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Po prvním díle mi seriál přišel jako něco tak odpadního, že označení odpad je slabé slovo. S donucením jsem se podíval na druhý díl a nepřišlo mi to už tak šílené. Postupné odkrývání životů jednotlivých postav v prostředí anglicko-americkém. Kde se na jednu stranu mísí 80. léta s moderním děním. Je to takové zvláštní, ale má to něco do sebe.

plakát

Panika v městečku - vánoční poleno (2013) 

Film Panika v městečku mám rád. Takže jsem si od tohoto snímku hodně sliboval. Bylo to super, ale už ne tolik, jako samotný film. Nicméně na Vánoční poleno nic nemá :-)

plakát

Čertí brko (2018) 

První půlka pohádky je úchvatná, skvělá a báječná. Už, už jsem se radoval, že je tu po delší době pěkná pohádka. Jenomže... pak přišla druhá půlka a bylo po všem. Nebo spíš bylo toho až až. Stejně jako, když pejsek s kočičkou pekli dort. Už tam chyběl jen Spiderman, Avatar a němá groteska. Kdyby se drželi, že méně znamená více, mohlo to dopadnout o mnoho lépe.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Z nejnovější trilogie je pro mě číslo jedna stále osmý díl. Devítka byla fajn, ale má to pár much... Na začátku jsem málem chytil epileptický záchvat z úvodní scény. Poté pár hodně přestřelených scén - pokud dobře počítám, tak tři (transportér, stíhačka, výcuc). Dále podobné zápletky, které tady byly už v předchozích dílech. Na druhou stranu to je moje srdcovka a některé scény měly hloubku. Fascinovaly mě ty rozsáhlé lokace, především rozbouřené moře a ta připomínající Indii. K tomu pár humorných scén a staré známé tváře. Nicméně budu ale asi souhlasit s výrokem v kině: "Nejlepší jsou stejně epizody 1 až 3." Na můj vkus je to už hrozně přepráskané efekty na úkor hereckých výkonů a nebýt to série Star wars, tak by bylo mé hodnocení ještě nižší.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

K filmu jsem přistupoval s opatrností. Další česká komedie. To nevěstí nic extra slušného. Nicméně je to o běhání a trailer nevypadá zle, tak to teda zkusím. A dobře jsem udělal. Jedna parádní scéna za druhou, děj hezky ubíhá, líbivý hudební doprovod, hlavní hrdinové mají co nabídnout pomocí více dějových linek a každý si tak přijde na své. Pravda, je to zaměřeno na český mainstream a šlo to poznat i z osazenstva kina. Nicméně pokud chcete vidět kvalitní komedii a ještě k tomu českou. Tak s touhle neuděláte chybu. Jen pozor, ať vás nedonutí vstát z křesla a nezačnete běhat taky :-)

plakát

Jump street 21 (2012) 

Popravdě řečeno, čekal jsem od tohoto filmu více. Podle vyššího hodnocení zde na CSFD jsem se těšil na inteligentní komedii z policejního prostředí. Bohužel se mi dostalo jen té komedie a to ještě ve stylu teenagerovské komedie. Takže spíš než o policejní komedii jsem spíše dostal něco ve stylu American pie.

plakát

Dobrý voják Švejk (1956) 

Kdo by neznal tento kultovní film v podání pana Hrušínského. Báječná komedie z vojenského prostředí.