Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Skyfall (2012) 

Pro mě nejlepší Bond, kterého jsem viděl. Režisérský um Mendese vysoustružil Bonda nového rozměru. Film je reálnější a tak nějak filmovější : ) Bardem je božsky ulísný a z jeho postavy cítím reminiscenci na Leadgerova Jokera, stejně tak mi film ve svojí druhé polovině svojí atmosférou evokoval Nolanovo veledílo.

plakát

Sociální síť (2010) 

Nemám profil na FB a celkově mě problematika a všechen ten kolotoč okolo tohoto fenomému míjí, ale překvapilo mě, jak lze film o vzniku sociální sítě a následných machinacích kolem ní pojmout. Velmi dobré herecké výkony neotřelých tváří dodávají výtečné režii grády. A ta hudba!

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Pro mě rozporuplné hodnocení. Kdyby to byl úplně první díl a přdtím bych žádného Pottera neviděl, asi by se mi film celkem líbil pro svou temnou atmosféru. Toť ale v podstatě vše, protože jinak je to vlastně o ničem a vzhledem k předchozím dílům je to rozhodně nejslabší a nejnudnější část série. Ani jsem se v kině nedivil, když o přestávce (proč přestávka?) dvě slečny za mým sedadlem zhodnotili situaci tak, že bude lepší jít do vinárny a kinosál opustili...

plakát

Wrestler (2008) 

Film každopádně stojí na hereckém koncertu Mickeyho Rourka. Svoje si prožil a tak mu jeho jak psychicky tak fyzicky zdevastovaného člověka věříme do poslední jizvy. "Špinavá" kamera budí dojem realističnosti, zmaru a ubohosti podmínek, v jakých Wrestler žije.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Upírská "romance" v dramatickém hávu s prvky černého humoru. Výborný herecký výkon obou mladých hrdinů (v době vzniku filmu teprve 13 letých!!!). Film je vyprávěn v poklidném tempu, ze kterého vybočují jen ataky malé upírky Eli a šikana Oskara. Bravo!

plakát

Avatar (2009) 

Po technické stránce nejdokonalejší záležitost, jakou jsem viděl. Během chvilky jsem si zvyknul na modráky a Ti mi pak přišli naprosto přirození, jako běžná živočišná rasa před kamerou. 3D efekt také perfektní, i když se těším, až buodu k dispozici nějaké dokonalejší brýle. Ty současné začnou vždy po krátké chvíli na obličeji lehce vadit. Nicméně od filmu jsem nečekal žádné velké emoce a po přečtení recenzí jsem věděl, že se bude moralizovat na téma životního prostředí. Proto jsem se v kině oddal pouze tomu kouzelnému světu na Pandoře a smekám klobouk před fantazií tvůrců fauny a flory této barevné planety. Je to blockbuster, je to mega film a v této kategorii mu patří v současnosti první příčka. Tento film se musí vidět v 3D, pak je jeho sledování opravdovým požitkem.

plakát

Tanec v temnotách (2000) 

Pro mě emocionálně uchvátná záležitost. Bjork mám rád jako zpěvačku a ve film mě nadchla i herectvím. Celkově temná atmosféra s brutálním koncem způsobuje, že oči citlivého diváka nemohou zůstat suché. Hudba vyníkající. V mém případě rozhodně 100% film.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Tohle byl pro mě naprostý šok. A to v pozitivním slova smyslu. Před prvním shlédnutím jsem neznal ani jednoho z ústřední dvojice hlavních hrdinů ani režiséra. Od filmu jsem nic nečekal a bral ho jako příjemné odlehčení od záplavy komerčních kravin. Ale v žádném případě jsem natušil, že mě čeká nekomerční kravina, a to takového kalibru, že jsem film potom musel shlédnout ještě několikrát. Simon Pegg je dokonale parodický a jeho postava mě nenechala chvíli v klidu sedět. Chrániče kolen by mi ušetřili odřeniny po neustálých pádech v křečích břicha na zem. Šokující rozuzlení v závěru mě utvrdilo v tom, že když má někdo nápad a dobré herce, dá se natočit úplná zhovadilost, která se prostě musí líbit : )

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Přes přílišné očekávání se snad již tradičně dostavila menší sklamání. Tohle že měl být dle počtu nominací na Oscary nejlepší film uplynulého roku??? Finchera mám rád pro jeho tvorbu hutné atmosféry a pro řemeslnou zručnost. Klub rváčů patří k mým nejoblíbenějším snímkům. Ale zde se ono kouzlo nedostavilo. Netvrdím, že se jedná o špatný film, to bych si v žádném případě nedovolil. Ale jak píši v úvodu, očekávání bylo asi příliš veliké. Do nebe vynášený Brad nemá dle mého názoru co hrát a to je ještě na plátně ve svém "skutečném" já minimální část. Zbytek obstaral make-up a zdlouhavý úvodní part ve stařičkém těle počítače. Nemluvě o jeho omládnutí až do pubertálního a následně kojeneckého věku. Poslední minuty filmu na mě působily snad až trapným dojmem. Pitt je v skutku shvělý herec, ale dle mého názoru zde nedostal tolik šancí to ukázat. Nicméně 4 hvězdičkové hodnocení dávám filmu jako celku a citu Finchera pro dateail...

plakát

Ratatouille (2007) 

Tak tohle je moje srdcovka! Vseobecne vzato mam animaky rad, ale Ratatouille je bez debad muj nejoblibenejsi. Poustim si ho ve chvilich splinu, radosti a dokonce jsem si ho vychutnal i po prichodu z jedne velmi bujare oslavy narozenin...Pribeh mysaka Remyho, ktery ac pres svoji zvireci podobu dokaze nemozne a stane se sefkucharem vyhlasene parizske restaurace, me odzbrojil svoji uprimnosti, jakozto jednoduchou zapletkou, avsak vypointovanou k bravure. Pri sledovani tohoto filmoveho skvostu pokazde zapomenu na to, ze sleduji animovany film a vnimam jen dojemny pribeh s neskutecnou atmosferou. Slzu jsem uronil jiz pri nekolika shlednutich a myslim, ze me jich jeste par ceka. Genialni!!!