Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Těžká váha

Těžká váha (2005)

Životní příběh J. J. Braddocka. Mám rád box, mám rád Russela a Paul Giamatti to tu pro mě jen vyšperkoval.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Klasika. Snímek, který právem patři mezi tři nejlépe hodnocené filmy na ČSFD. Vše už bylo vyřčeno. Best of Forman, best of Nicholson a Danny DeVito, který mě v každé scéně, ve které se vyskytne, dostává do kolen :-)

Kmotr

Kmotr (1972)

Masterpiece. The Godfather je můj film no. 1. Nejklasičtější z klasik. Marlon Brando v roli Dona je nezapomenutelný.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Neskutečně šťavnatá a nekompromisní gangsterka, která právem patří do mé TOPky.

Na pokraji slávy

Na pokraji slávy (2000)

Úžasný film o době, kdy hudba byla opravdu hudba. Vynikající soundtrack a vůbec všechno... :)

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Krásný, příjemný film nadlehčující těžké životní situace. Přesně tak jak to mám rád. Černý humor, který je podáván lehce a neagresivně nutí i k zamyšlení nad životem každého z nás. Velké francouzské překvapení roku. Po čase se film dostává do mé TOPky. Shlédl jsem ho už asi 4x a pokaždé z něj mám úžasný pocit.

Joker

Joker (2019)

Poté, co jsem viděl Ledgera jako Jokera v Batmanovi, jsem říkal, že už mi chybí ke štěstí jen Joker, kterého zahraje Joaquin, protože ho považuju za nejlepšího herce současné doby. A bum. Stalo se. Při prvním zhlédnutí jsem si říkal, že je to fakt dobrej film na 4*. To jsem se samozřejmě zaměřil na příběh, herecké výkony a po odchodu z kina jsem byl zaraženej z toho, že mám v sobě takovej divnej svíravej pocit. Po druhým zhlédnutí dávám celých pět kulí. Víc jsem si všímal výborné kamery, soundtracku a takových těch maličkostí, které napoprvý hned nevidíte. A i napodruhý jsem měl ten divnej pocit, navíc ještě silnější, kterej ve mně dokonce probudil určitou vnitřní agresivitu. Možná se raději nebudu koukat potřetí, aby to neodnesl třeba náš premiér… 