Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (9)

plakát

Království potoků (2005) (TV film) 

Ale no tak ... :-) Tak špatné to snad není. Jistě - děj je strašný, herci nevýrazní a celkové vyznění rozpačité. Na druhou stranu je tu hezká kamera a práce s atmosférou, slušná hudba. Chtěl bych pochválit i snahu jít proti standardnímu pohádkovému ději, ale takto by to opravdu nešlo. :-)

plakát

King Kong (2005) 

Úchvatná záležitost pro toho, kdo se nechá strhnout. Mix Jurského parku, Godzilly a Chrámu zkázy. Jackson je fantastický režisér, kterému ovšem absence nadřízené autority (s nůžkami :-) spíše ublížila. Film nenudí ani vteřinu, několik scén má blízko ke genialitě, ale ta délka, ta zahlcenost ...

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Báječné stylizaci, skvělým hercům a výbornému režisérovi trochu ubírá na kvalitě slabší děj. Ale opravdu jen trochu!

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Chce to přisolit. Převést knihu tohoto rozsahu do jediného filmu je nezvládnutelná práce, zvláště když na to režisér jde "všechny-podstatné-části-děje-knihy-tam-musím-dostat" stylem. Výsledkem je zkratkovitý rychloposuv, který mne do sebe příliš nevtáhl. Za druhou velkou slabinu pak považuji závěr - povstání Pána zla a jeho souboj s Harrym má skoro televizní atmosféru ... a mladý Voldemort mi ve druhém díle přišel mnohem hrozivější a temnější. Pořád jsou to ale silnější tři hvězdy a nadprůměr fantasy produkce - od Harryho jsem však přeci jen čekal víc.

plakát

Putování tučňáků (2005) 

Drsné, dojemné a výtečně natočené. V rámci dokumentů je to špička. A taky nejlepší instruktážní video pro nastávající rodiče. Až jednou probdím noc s děckem, kterému rostou zuby a pak pomažu do práce, budou mi pořád ještě tučňáci závidět. :-)

plakát

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka (2005) 

Před Králíkodlakem si to skvěle rozdá šavlozubá veverka s tučňáky z Madagaskaru - ale začíná mi jí být trochu líto. :-) Samotní W+G jsou skvěle natočení (ta kamera!), plní vynikajících vtipů a narážek. Jednu hvězdu strhávám za přeci jen slabší příběh - slepicím jsem držel palce mnohem víc.

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

Film ve schizofrenii překonává hlavního hrdinu. Chce být zároveň akčním filmem, milostným dramatem i psychologickým filmem o krizi identity a navrch přihazuje snahu o prokreslení hlavního záporáka. To se skoro nedá zvládnout a Raimi propadl - i když se ctí. Akční scény jsou výborně natočené, ale postrádají napětí kvůli Spidermanově nezranitelnosti. Psychologicko-milostnou rovinu zase ničí klišé, z nichž nejhorší je "hlavní-hrdina-zmešká-důležitou-schůzku-s-ženou-svého-srdce-kvůli-svému-dvojímu-životu".

plakát

Ostrov (2005) 

70% by filmu slušelo více, zaokrouhlím nahoru jako cenu útěchy za komerční propad. Přechod od "náročnějšího" sci-fi k čistokrevné akci byl celkem hladký, první polovina se mi ale překvapivě líbila víc. Natočit to někdo jiný než Bay, bude se hovořit o "příjemném překvapení sezóny .." :-)

plakát

Noční hlídka (2004) 

Sympatický pokus o fantasy na ruský způsob má několik kladů - atmosféru a netradiční vymezení dobra a zla. Dolů ho ale táhne roztříštěný příběh a tragické bojové scény. Z herců obstál se ctí málokdo. Česko: Rusko s ohledem na Akumulátora 1:0.