Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 4

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 255)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Každý si chce splniť svoje sny. Výnimkou nie je ani Peter Jackson a prečo mu to nedopriať? Je pravdou, že rozjazd je až zbytočne dlhý ale od príchodu na Ostrov Lebiek tempo nepoľavuje až takmer do konca a to do istej miery ospravedľnuje aj fakt, že tento remake si tento novozélanďan točil skôr pre seba ako pre divákov. Veď dnes už snáď niet človeka, ktorý by nevedel ako sa King Kong skončí a Jackson nie je ochotný do tohto až veľmi jednoduchého príbehu priniesť takmer nijakú inováciu. Natočené je to však veľmi zručne a určite ide o dôstojnú poctu filmovej klasike. A scény s dinosaurami nemajú chybu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to King Kong se vším všudy, takže tajemný ostrov, drsní domorodci, dinosauři a přerostlý gorilák, potom blondýna a Empire State a dvouplošníky. Mě na film vytáhla přítelkyně, ta se nejdřív bála, pak nudila, já už na konci napovídal "zabte ho konečně ať můžu jít domů". Celkově bych zhodnotil slovy méně je více, ubrat na efektech a dojemnosti, přidat na tajemnu. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V kontrastu s Hobití ságou přehodnocuji své názory a s klidným svědomím podotýkám, že King Kong je poslední film, kde mohl Peter Jackson fanouškům ukázat, že jim nechce jenom chcát do ksichtu. King Kongem ukázal, že ctí předlohu, že umí vytvořit atmosféru a že se nezdráhá ukázat akci tak nějak globálně, ne jen v tragicky rychlém stylu jako právě u Hobita. Dokonce dal prostor hercům. Úžasné. Postavy v Kongovi mají rozměr. Ziskuchtivý režisér, rozporuplný scenárista, odvahu hledající protagonista, mezi dobrem a zlem oscilující kapitán, ti všichni jsou nestálí a zcela na sebe strhávají pozornost, což je to nejlepší, co může být, protože u takových filmů to na sebe rvou právě ty loutky. Vzpomeňme na Jurský park. Zajímali někoho ti herci? Zde například Adrien Brody pouhým úšklebkem (při vystavování Konga v New Yorku) ukazuje, jak stejně prahne po slávě a mamonu, ačkoliv zajetí nestvůry odsuzuje. Maličkost. Miniaturní gesto a já vím, že to není jen opulentní reklama na trikové studio. Když na to přijde, ona vlastně hraje i ta gorila. Možná až moc, abych to zase nepřechválil. To je mimika, které se mnohdy nedočkáte u člověka, natož u gorily. Ale budiž, je to mytické monstrum, vše je možné. Velkým plusem je i přítomnost všech jiných gigantických potvor. Od megakomárů po dinosaury, kteří už jsou v reálném poměru. Je to pěkné a napínavé, ale možná to už pak začne nudit. Plusem je to jen pro skalní fanoušky. Je to prostě moc gigantické. Tedy závěrem. Sledování Jacksonova King Konga je jako žít s Lolo Ferrari. Chvíli je to o objevování hranic lékařského pokroku, ale později o poznání, že je to strašná kráva. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $207miliónovTržby USA $218,080,025Tržby Celosvetovo $550,517,357Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,729,901Tržby za predaj DVD v USA $191,738,317║ Peter Jackson fakt dosť zbytočne prestrelil, film sa stáva dosť prázdny hlavne kvôli svoje rozťahanej dĺžke, hlavne prvá hodinka nemá tie správne grády. Dohromady nemá čo povedať a dialógy sú prevažne bláboli ako sa patrí na béčkový film ale chýba im skutočná ľahkosť a zábavnosť, ktorú tam tak troška na silu Jackson tlačí. Tiež ani trošku hútneho deju, výstavba nehrozí, herecké obsadenie okrem Naomi Watts dosť zle vytipované. Hlavne Jack Black a Adrien Brody, ten aj keď sa snaží ale do danej úlohy sa až tak nehodí. Nakoniec tá akcia, tá ako tak spĺňa svoje kritéria ale zas je to dosť okaté lebo všetko tam je robené cez zelené plátno, koncepcia filmu sa potápa každou minútou. Popri tomto treba skutočne uznať kvality Konga z 1933, ktorý má tu správnu konzistenčnosť a skutočnú patinu. /videl v kine: 60%/ Poznámka: videné znovu v roku 2017 a bavilo ma to o trošku viac ale výhrady stále sú. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson .. Dokonalost (prý) neexistuje. Přesto jsem se právě vrátil z mnou dlouho očekávané světové premiéry remaku jedné z největších filmových klasik a nesu si mnoho dokonalých filmových zážitků! Bylo toho tolik, že pomale nevím, čím začít. Už samotné úvodní titulky se nesou v atmosféře původních třicátých let a s tím je spojena celková, velmi věrná dobová stylizace. Ve městě zmítaném hospodářskou krizí se potuluje spousta lidí bez práce a tento problém svede dohromady ambiciózního režiséra plánujícího něco velkého a talentovanou blonďatou herečku. Přestože jsou všichni herečtí představitelé výborní a vedle rozkošné Naomi Watts si velmi dobře vedou zarputilý Jack Black, umírněný Adrian Brody, hrdinný Thomas Kretschmann, nadějný Colin Hanks či „lidský“ Andy Serkis, stejně je nejočekávanější postavou obří opice, žijící osaměle na ostrově, kam se zmíněná sestava vydává natočit onen přelomový film.. Pánům ze studia Weta se opět povedlo něco velkého, neboť ta gorila je (jako) živá. Ostatně, valná většina triků je bezchybná. Plně odpovídá současným možnostem digitálních technologii a to se všemi klady i nedostatky, ale především zmíněné přesné stylizaci, jenž je věrná původní předloze a je okořeněna režisérovou osobitosti. Přesto si Jackson několik málo scének odpustit mohl. Na druhou stranu si všechny „přebytečné“ sekvence nejenom že sám zaplatil, ale díky nebývalé, ovšem plně zasloužené tvůrčí svobodě, opravdu vychutnal a mohl popustit uzdu svojí obří filmařské fantazii a plně si vyhrát! Ano, Peter Jackson je i při svém věku stále nebývale hravý a pokud na jeho tvůrčí hru nepřistoupíte (jen zmíním, že se stále nese v témže duchu, jako jeho předešlá tvorba), může se stát, že při zobrazení nápisu Přestávka zkrátka odejdete z kina.. Což by ovšem byla chyba! King Kong je jeden z nemnoha filmů, kde je náplň příběhu dopředu všeobecně známa, ovšem i tak natěšeně čekáte JAK to bude tentokrát vypadat. A já se královsky bavil, bál, smál i soucítil.. Je to monumentální pocta původnímu filmu a filmařině vůbec. Výsledek není („bohužel“) určen nejširší divácké veřejnosti, jelikož se Jackson místy až moc rozjíždí a řeklo by se až ujíždí k hranici snesitelného filmařského přehánění. Ale také přináší mnoho nezapomenutelných sekvencí, překrásných scenérií a dech beroucích momentů v doprovodu skvělého soundtracku. Nevím sice jakou hudbu původně dodal Howard Shore, ale James Newton Howard mně mnohokrát doslova uhranul či válcoval a má velké díky za jeden z plusů filmu. Na závěr si dovolím říct, že pokud by se případná (ne)Directors Cut verze přiblížila původně plánované kratší stopáži, máme tu novodobou klasiku kinematografie jménem King Kong. Mé přání je ovšem verze ještě delší.. Bez toho je zde velkolepé dílo, jenž snadno snese obligátní označení film roku .. 95%. _____ Po necelých šesti letech jsem zhlédnul Extended Cut verzi v HD a pořád pecka film. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Peter Jackson snímek teoreticky mohl natočit už na konci devadesátých let minulého století, ale kvůli filmům s příbuznou tematikou jako Velký Joe (1998) a Godzilla (1998) se studiu nový remake točit příliš nechtělo. Universal se původně o produkci dělil ještě s Miramaxem (tehdy ještě pod patronátem bratrů Weinsteinových), a v hlavní roli se mohla objevit Kate Winslet po boku George Clooneyho či Roberta De Nira. (imro)
  • Jméno postavy Bruce Baxtera, kterého ztvárnil Kyle Chandler, je odkazem na romantického herce Bruce Cabota, který ztvárnil jednu z rolí v původním King Kongovi (1933). Chandler pak dostal jako suvernýr imitaci plakátu Bruce Baxtera, který jeho žena pověsila doma v ložnici. (Roman.Ticka)
  • Výtvarníci vymodelovali na 150 dinosaurů. (HappySmile)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama