Reklama

Reklama

Godzilla tai Mechagodzilla

  • Japonsko ゴジラ×メカゴジラ (více)

Obsahy(1)

Uběhlo dlouhých 45 let od útoku Gojiry. Japonské obyvatelstvo se již vzpamatovalo z hrůzy, kterou tehdy toto monstrum rozpoutalo, ale nyní se z hlubin vynořila další Gojira. Armáda na ni použila nové technologie, jež se osvědčily v boji s jinými netvory, kteří rovněž zaútočili na Japonsko, ale bez viditelného úspěchu. Navíc při akci zemře několik vojáků. Obětním beránkem se stává poručík Akane, která je dočasně suspendována. Vědci přichází s šíleným nápadem, který jim má dopomoci zrealizovat Tokumitsu Yuhara. Hodlají vytvořit biomechanického robota Mekagojiru (kterou pojmenují Kiryu) z kostry a DNA původní Gojiry. Poté co je celý projekt zrealizován, vyzbrojí Kiryu novou zbraní „Absolute Zero“, která má zmrazit Gojiru a rozprášit ji na atomy. Hlavním pilotem, který bude ovládat Kiryu, se stává Akane, která prahne po pomstě. Brzy však nastanou první komplikace. (SOLOM.)

(více)

Recenze (20)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tenhle start restartu se teda dvakrát nepovedl.. Japka i jejich ještěrka se zde topí v hromadě pathosu, který se sice snaží vyvážit nadhledem ale nestačí to. Mechagodzilla je parádní ale její pilotování zvenčí je nesmysl, který boří napětí vycházející z obav o pilotův život. Tenhle zásadní nedostatek se sice na konci na chvilku napraví ale zase to není dost aby to napravilo nemastnou neslanou pachuť předešlých 3/4 filmu. Samotný fight je svérázný možná až moc a vkrádá se pocit, že jde spíše o nezvládnutí režie a střihu než o záměr(což víceméně potvrzuje následující SOS) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

6+/10 V rámci modernej ságy určite nadpriemer a to najmä oproti predošlému dielu. Digitálne efekty sú tu využívanie s mierou (tj. minimálne) a všetko to stojí na miniatúrach a Japoncoch v kostýmoch monštier. Tak ako to má byť. Nový príbeh okolo Mechagodzilly je skvelý, aj Godzilla prešla oproti minulému dielu fajn redisignom, i keď na verziu z Godzilla 2000 to nemá. Škoda len toho konca-nekonca; celkovo mám dojem, že po originálnom rozbehu film zbytočne upadol do rutiny a na konci akosi nevedeli ako skončiť, tak to proste utli. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky značne odbité, s mytológiu sa tu krúti, ako sa zachce. To však ešte odpustím, pridať nejaký ,,iný,, nápad a inovovať, je v tomto prípade nie až tak na škodu. Lenže triková technológia, ako keby v tejto sérii nenapredovala dopredu, ale ´´godzillými´´´krokmi dozadu. Japonci sa mali vykašľať na CGI ( alebo aspoň požiadať niekoho skúsenejšieho ) a nechať to všetko v starom dobrom ,,papundeklovom,, móde. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Jak je možno vyčíst z názvu jde zde o souboj mezi klasickou gojirou a Japonci vytvořenou polorobotickou gojirou. Příběh je zde zase klasika: Gojira začne terorizovat nějaké z Japonských měst a na její zastavení je třeba použijí veškeré možné zbraně. Po vizuální stránce velmi zdařilé, už i Gojira není gumová a tím film působí realističtěji. Samotné souboje jsou taky dobré. Takže celkově hodnotím pozitivně, ale minulý díl z roku 2001 se mi líbil víc. Hodnocení: 71/100. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z moře se vynořila příšerka a Japoncům opět hoří koudel u zadku. Veškerá těžká palebná síla se na Godzillu nechytá, i paprsky nestačí, takže na řadu přijde další vládní projekt: Mechagodzilla, robotická obdoba Godzilly, vybavená drtivým palebným arzenálem a raketovým pohonem. A destruktivní battle začíná... Film je zpracován řemeslně velmi dobře, tedy až na samotné souboje monster. Ty dělají dojem, že si v trochu nepřesvědčivých kulisách města dávají na hubu Transformer s gumovým panákem. Avšak je to legrační a má to spád, tudíž ta umělost nevadí (triky jsou jinak na slušné úrovni). A tak budeme držet palce hlavní hrdince v kokpitu kovové obludy (opět motiv touhy po pomstě jako v Godzilla vs. Megaguirus) a budeme se při tom výborně bavit. ()

Zajímavosti (11)

  • Ministerský předseda Japonska v tomto filmu měl být původně mužského pohlaví. Ke změně došlo poté, co byla pro tuto roli vybrána „stará známá“ herečka kaiju filmů Kumi Mizuno. (Israha)
  • Pro retrospektivní scény byla speciálně zkonstruována replika původního kostýmu Godzilly z roku 1954. (Israha)
  • Inkarnace Mechagodzilly, která je protagonistou tohoto filmu, je lépe známá pod jménem Kiryu (což v doslovném překladu znamená „mechanický drak“). Svým pojetím se od předešlých Mechagodzillů liší – zatímco „originální“ Mechagodzilla byl dálkově řízený robot a „devadesátkový“ Mechagodzilla zase pilotované bojové vozidlo; moderní Kiryu je ze všeho nejvíc kyborgem – řiditelným, ale také schopným autonomního fungování. (Israha)

Reklama

Reklama